Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tokenduemon

Uzman
Cihaz
Redmi Note 9 m2003j15sc
Arkadaşlar IMEI tamir sonrası baseband problemi ortaya çıktı. Sadece 4.5G VoLTE aktifken arama yapılabiliyor veya geliyor. Diğer türlü arama yapılamıyor ya da gelmiyor. Sorunu nasıl çözebiliriz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorun çözüldü arkadaşlar, orijinal NVRAM ve NV Data flashlayınca tüm şebekeler düzgün çalışıyor.
Eğer sorun buysa VoLTE açıkken sorunsuzsa VoLTE açık bir şekilde kullanabilir. Zararı yok aksine yararı var ses kalitesini iyileştiriyor. Yıllardır VoLTE açık kullanıyorum bir zararını görmedim.
VoLTE çekmeyen yerlerde arama kullanamaz demek bu hocam. O sıkıntı yaratabilir. Yoksa gayet iyi zaten servis, ben de yıllardır kullanıyorum.

Hocam konuyu bildiğimden yorum yapıyorum herhalde. Telefon mecrasının 4 yıldır içindeyim. VoLTE harici arama yapamamanız donanımsal bir sorundandır yüksek ihtimalle, gidip bir telefoncuya göstermekten başka yapabileceğiniz bir şey yok. İnsanlara çemkirmek yerine önerileri mi deneseniz acaba? Üstteki arkadaşlar sorunuzu okumaya bile tenezzül etmeyip yanlış yorum yapmışlar. Neyse, insanlara iyilik yaramıyor. Buradan uzaktan bir şey yapılmayacağına göre bir telefoncuya götürüp gösterin.
Sorun donanımsal değil, zaten telefoncu imei attı, sorun baseband ile alakalı, siz iyilik yapmıyorsunuz, bilmediğiniz konu hakkında yorum yapıyorsunuz.

VoLTE çekmeyen yerlerde arama kullanamaz demek bu hocam. O sıkıntı yaratabilir. Yoksa gayet iyi zaten servis, ben de yıllardır kullanıyorum.
Her yerde volte çekmediği için otomatik 3g veya 2g ye geçiş yapmıyor orda hat gidiyor. Baseband ile bir sıkıntı var ama yazılımsal çözemedim.

Sorun donanımsal değil, zaten telefoncu imei attı, sorun baseband ile alakalı, siz iyilik yapmıyorsunuz, bilmediğiniz konu hakkında yorum yapıyorsunuz.

Her yerde volte çekmediği için otomatik 3g veya 2g ye geçiş yapmıyor orda hat gidiyor. Baseband ile bir sıkıntı var ama yazılımsal çözemedim.
Ücretli programlar vb. ile baseband düzeltmeyi dene, yapamazsan destek al. Ücretli programların adını söyleme iznimiz var mı emin değilim ama Xiaomi kullanıyorsan biliyorsundur yüksek ihtimal.

Sorun çözüldü arkadaşlar, orijinal NVRAM ve NV Data flashlayınca tüm şebekeler düzgün çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Orijinal NVRAM ve NV Data flashlayınca kaçak IMEI işleminin gitmesi lazım değil mi hocam?
Normalde gitmesi lazım, ben sorunun donanımsal olduğunu düşündüm. Diğer forumlarda özel programlar ile repairin baştan yapılması gerektiği falan yazıyor. Ben de anlamadım.

Orijinal NVRAM ve NV Data flashlayınca kaçak IMEI işleminin gitmesi lazım değil mi hocam?
Hocam zaten imei numarasını yedek aldım baştan, eng rom kurup fastboot ile nvram ve nvdata flashladım sonra modem meta yazılımı ile imei tekrardan repair ettim. Sonra normal rom kurdum kullanmaya devam ettim. Sıkıntısız bir şekilde çalışıyor tüm ağlar