Styxrage

Uzman
Redragon K617 Fizz RGB klavye kullanıyorum. Kendime uğraş olsun diye heves ettim tape mod vs. yapmak istedim. Tuşları ve vidalarını söktüm ama beyaz renkli üst kapak içeri doğru gömülü olduğundan dolayı tutulmuyor ben de çok zorlamak istemedim. Beyaz üst kapağı gri gövdeden ayırmak için switchleri sökmek zorunda mıyım? Switchleri sökmeden üst kapağı ve PCB'yi çıkartabilir miyim?

1752579015283.webp

Görsel Alıntı

Son düzenleyen: Moderatör:
Gri tabakanın hemen yanındaki beyaz çizgiden bahsediyorsan onu sökmek için bütün tuşları switchleriyle beraber sökmen lazım. 9 adet vida tutuyor. Bağımsız bir parça değil klavyenin her yerini sarıyor.

PCB altına 4-5 kat maskeleme bandı uygulaması yaptım. Gövdenin zeminine de anakartla gelen siyah süngerden kesip biçip kendimce izolasyon yaptım ama klavyeyi geri toplarken vidaların kastığını görünce mecbur tabandaki süngeri çıkarttım. Sadece PCB altına ve boşluk tuşunun içine yeterli düzeyde maskeleme bandı uyguladım. Tatmin edici bir sonuç alamadım. Hiç fark yok değil ama aşırı fark ettirmedi, boşluk tuşu içi boş teneke gibi hissettirmiyor artık. Belki daha sonra tekrar denerim, ilk defa deneyecek birisi konuya denk gelirse deneyimlerimi aktarabilirim.

PCB altına 4-5 kat maskeleme bandı uygulaması yaptım. Gövdenin zeminine de anakartla gelen siyah süngerden kesip biçip kendimce izolasyon yaptım ama klavyeyi geri toplarken vidaların kastığını görünce mecbur tabandaki süngeri çıkarttım. Sadece PCB altına ve boşluk tuşunun içine yeterli düzeyde maskeleme bandı uyguladım. Tatmin edici bir sonuç alamadım. Hiç fark yok değil ama aşırı fark ettirmedi, boşluk tuşu içi boş teneke gibi hissettirmiyor artık. Belki daha sonra tekrar denerim, ilk defa deneyecek birisi konuya denk gelirse deneyimlerimi aktarabilirim.
Switchleri söktün mü?

Söktüm ama sökmeye gerek yokmuş. 3-5 tane switchin tırnağını kırdım ilk kez denediğim için.
Herhangi bir kablo bağlantısı yok klavyenin içinde. Tuşları ve vidaları söküp, üstteki çerçeveyle kasanın arasına bıçak benzeri bir şey sokup kastırarak çıkartabilirsiniz.