Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Kernel hatası CMD yönetici olarak açın SFC/SCANNOW yazıp Windows dosyalarını düzeltme işlemine başlayın Windows Update yaparken yarıda kesilmiş veya tam tamamlamamış.
Ayrıca bu sorun oluşmadan önce olan bir olaydan da bahsetmek isterim.Bilgisayarımı sadece crome açmak ve bir şeyler izlemek için kullanıyorum eski bilgisayar son zamanlarda belirli süre bir şey izleyince fan sesi çok fazla artıp bilgisayar aşırı derecede kasmaya başlıyordu ve yeniden başlatmam yada bilgisayarı kapatıp biraz beklemem gerekiyordu.Sonradan bu durum düzeliyordu.Ayrıca mavi ekran hatası aldığımda bilgisayardan çok garip şekilde bir ses gelmeye başlamıştı sanki fan sıkışmış gibi hırlıyordu
sonra tabi düzeldi kapatıp açınca.
Ayrıca bu sorun oluşmadan önce olan bir olaydan da bshdetmek isterim. Bilgisayarımı sadece Chrome açmak ve bir şeyler izlemek için kullanıyorum eski bilgisayar son zamanlarda belirli süre bir şey izleyince fan sesi çok fazla artıp bilgisayar aşırı derecede kasmaya başlıyordur ve yeniden başlatmam ya da bilgisayarı kapatıp biraz beklemem gerekiyordu. Sonradan bu durum düzeliyordu. Ayrıca mavi ekran hatası aldığımda bilgisayardan çok garip şekilde bir ses gelmeye başlamıştı sanki fan sıkışmiş gibi hırlıyordusonra tabii düzeldi kapatıp açınca.
Sistemsel hata olduğu için bilgisayar kendini bir nevi koruma altına almış fan sıkışma sesi için fan bakımı gerekli olabilir.
Güncellemeleri yaptım.Şu anlık bir sorun gözükmüyor.Kendisinin düzelttiğini yazıyor ki zaten bu komutlar scan and repair mantığında işliyorlar. Yazdığım sürücüleri de güncelle.
Anladım halen sorun devam ederse dediğiniz yola başvurucağım.Sistemsel hata olduğu için bilgisayar kendini bir nevi koruma altına almış fan sıkışma sesi için fan bakımı gerekli olabilir.
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada tamamen aklımdan çıkmış, olay raporlarını da paylaşır mısın?
* Rehber: Olay Görüntüleyicisi Raporu Almak
Ne alaka? Windows güncellemeleri ile alakası yok bu sorunun SFC scannow falan da işlevsiz komutlar.
Ne alaka? Windows güncellemeleri ile alakası yok bu sorunun SFC scannow falan da işlevsiz komutlar.
SFC scannow ne işe yaradığını biliyor musunuz?
işlevsiz komut olarak söylüyorsunuz?
SFC scannow ne işe yaradığını biliyor musunuz?
İşlevsiz komut olarak söylüyorsunuz?
Evet evet genelde bir işe yaradığı söylenen ama ne hikmetse herhangi bir derde deva olmayan bir komut. Özellikle mavi ekran konusunda etkisiz bir komut. Çok biliyorsan söyle de bilelim 1 haftadır dump dosyası analizlerine bakıyorum bi kere bile bu komutla alakalı bir çözüm görmedim.
Evet evet genelde bir işe yaradığı söylenen ama ne hikmetse herhangi bir derde deva olmayan bir komut. Özellikle mavi ekran konusunda etkisiz bir komut. Çok biliyorsan söyle de bilelim 1 haftadır dump dosyası analizlerine bakıyorum bir kere bile bu komutla alakalı bir çözüm GO.
Evet evet genelde bir işe yaradığı söylenen ama ne hikmetse herhangi bir derde deva olmayan bir komut. Özellikle mavi ekran konusunda etkisiz bir komut. Çok biliyorsan söyle de bilelim 1 haftadır dump dosyası analizlerine bakıyorum bir kere bile bu komutla alakalı bir çözüm görmedim.
17 yıllık bilgi sistemciyim. İşletim sistemi yönetiminden çok da iyi anlayan biriyim Microsoft bu konuda SFC/SCANNOW komutunu işletim sistemi üzerinde (hatalı bozuk dosya sürücü dahil ) DLL. Dahil onarımını işletim sistemi dosyalarının tamamını düzeltmesini sağlamaktadır. Bu bilgiyi Microsoft üzerinden doğrulama işlemi yapabilirsiniz.
17 yıllık bilgi sistemciyim. İşletim sistemi yönetiminden çok da iyi anlayan biriyim Microsoft bu konuda SFC/SCANNOW komutunu işletim sistemi üzerinde (hatalı bozuk dosya sürücü dahil ) DLL. Dahil onarımını işletim sistemi dosyalarının tamamını düzeltmesini sağlamaktadır. Bu bilgiyi Microsoft üzerinden doğrulama işlemi yapabilirsiniz.
Mavi ekranlara DLL sebep olmuyor çoğu zaman. Sen bana sadece SFC komutu kullanarak çözülen adamakıllı bir mavi ekran konusu göster tamam haklısın diyeceğim.
Bu arada tamamen aklımdan çıkmış, olay raporlarını da paylaşır mısın?
Olay Raporları.rar
drive.google.com
Yeni konular
-
-
-
90 metrekare ev için klima ve hava soğutucu önerisi
- AlpertunGa
-
-
Elektronik Onvo 32OVM6500X ayaklı televizyon 27.499 TL