Duness
Becerikli
Piksel tepki süresiyle alakalı bir durum. LCD monitörlerde yenileme hızı artsa da tepki süresi yine yavaş kalıyor, haliyle hareket performansında da OLED'den geride. OLED'ler ortalama 0.3ms sunarken IPS monitörler ortalama 5-6ms civarı tepki süresine sahiptir. Ayrıca OLED'ler devam eden tepki süresinde de aynı performansını korurlar. LCD monitörler ise devam eden tepki süresinde daha kötüdürler. Ek olarak OLED'ler 60Hz de bile hemen hemen aynı tepki süresine sahiptir, LCD monitörler ise 240Hz de 5ms veriyorsa 60Hz de 15ms verir. Sayılar farazidir, mantığı kavramanız için söylüyorum.
Sadece FPS oyunları oynuyorsan gerek yok ama genel bir upgrade yapmak istiyorsan kesinlikle değer.
1ms altı sunamıyorlar ama backlight strobing teknolojisi sayesinde OLED'den daha iyi hareket performansına sahip olabilirler.
![]()
Asus ROG Swift Pro PG248QP 24.1" 0.2 ms Full HD 540 Hz Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asus ROG Swift Pro PG248QP 24.1" 0.2 ms Full HD 540 Hz Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus ROG Swift Pro PG248QP 24.1" 0.2 ms Full HD 540 Hz Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 33.749,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Bence aşırı gereksiz ama sorduğunuz için paylaştım. UFO'daki 271qrx modeli OLED 360Hz.
Eki Görüntüle 155399
Eki Görüntüle 155400
Anladım üstadım. Çok pahalı benim dediğim ürünler o zaman. OLED 240 alsam 360 Hz IPS'den daha iyi olacak o zaman FPS oyunları için, doğru mu anladım? Benim 30k civarı bütçem var o zaman Update edemem monitörü, bu durumda. Devam mı edeyim hali hazırdaki monitörle