Rekabetçi oyunlarda 0.5 ms'ten daha düşük gecikme süresi fark oluşturur mu?

Piksel tepki süresiyle alakalı bir durum. LCD monitörlerde yenileme hızı artsa da tepki süresi yine yavaş kalıyor, haliyle hareket performansında da OLED'den geride. OLED'ler ortalama 0.3ms sunarken IPS monitörler ortalama 5-6ms civarı tepki süresine sahiptir. Ayrıca OLED'ler devam eden tepki süresinde de aynı performansını korurlar. LCD monitörler ise devam eden tepki süresinde daha kötüdürler. Ek olarak OLED'ler 60Hz de bile hemen hemen aynı tepki süresine sahiptir, LCD monitörler ise 240Hz de 5ms veriyorsa 60Hz de 15ms verir. Sayılar farazidir, mantığı kavramanız için söylüyorum.

Sadece FPS oyunları oynuyorsan gerek yok ama genel bir upgrade yapmak istiyorsan kesinlikle değer.

1ms altı sunamıyorlar ama backlight strobing teknolojisi sayesinde OLED'den daha iyi hareket performansına sahip olabilirler.

Bence aşırı gereksiz ama sorduğunuz için paylaştım. UFO'daki 271qrx modeli OLED 360Hz.
Eki Görüntüle 155399
Eki Görüntüle 155400

Anladım üstadım. Çok pahalı benim dediğim ürünler o zaman. OLED 240 alsam 360 Hz IPS'den daha iyi olacak o zaman FPS oyunları için, doğru mu anladım? Benim 30k civarı bütçem var o zaman Update edemem monitörü, bu durumda. Devam mı edeyim hali hazırdaki monitörle 😁 Update yapsam bu attığınızı mı almam gerekir? Dediğim gibi sadece FPS oynuyorum. Bir de Battlefield o da FPS gerçi de 😁

Anladım üstadım. Çok pahalı benim dediğim ürünler o zaman. OLED 240 alsam 360 Hz IPS'den daha iyi olacak o zaman FPS oyunları için, doğru mu anladım? Benim 30k civarı bütçem var o zaman Update edemem monitörü, bu durumda. Devam mı edeyim hali hazırdaki monitörle 😁 Update yapsam bu attığınızı mı almam gerekir? Dediğim gibi sadece FPS oynuyorum. Bir de Battlefield o da FPS gerçi de 😁
30k bandında 360hz oled var.

Oled'i bir kez deneyimleyin, İPS'in yüzüne bile bakmak istemeyeceksiniz.

AW2523HF ile kıyas yapmak isterseniz diye paylaşıyorum:

30k bandında 360Hz OLED var.

OLED'i bir kez deneyimleyin, IPS'in yüzüne bile bakmak istemeyeceksiniz.

Mesela bu ürünü alsam benim monitörde iyi mi olacak? 240 Hz olmasına rağmen?

Üstadım çok yordum sizi, affola gerçekten yüksek meblağ bunlar hata yapmak istemiyorum. Bu attığınız ürünler iyi mi 35 vs k çıkmaya gerek var mı? Bir de sizce 26.5 27" FPS oynanır mı?
Ekran kartımı da yenilemem gerekecek sanırım?

Üstadım çok yordum sizi, affola gerçekten yüksek meblağ bunlar hata yapmak istemiyorum. Bu attığınız ürünler iyi mi 35 vs k çıkmaya gerek var mı? Bir de sizce 26.5 27" FPS oynanır mı?

540 Hz IPS almak görüntüde iyi değil o zaman, bu OLED'ler yanar mı?

Sizin kullanımınıza 360Hz OLED daha iyi gider. 26.5inç ile neden oynanmasın? Abartı fark yok, gayet de oynanır. İncelemeye bakıp kendiniz görün, profesyonel incelemeciler tavsiye ediyor.

Evet görüntüde berbat kalıyor yanında. Dell ve ASUS da 3 yıl yanma garantisi var, Samsung ise 2 yıl yanma garantili. Bir sürü koruma var, kısa sürede sorun olmaz. Mesela Samsung'ta titreşimli ısı borusu var, Dell de ise aktif fan var. Piksel yenileme, panel yenileme, otomatik parlaklık sınırlayıcı vb korumalar mevcut.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt