Steam Remote Play'i kullanıyorum. Bildiğim kadarıyla uygulama mümkünse LAN üzerinden mümkün olmadığı durumlarda internet üzerinden bağlantı kuruyor. Ben güvenlik amaçlı olarak hiçbir zaman internet üzerinden akış yapmaması için "yalnızca LAN üzerinden bağlan" gibi bir seçenek arıyorum ancak henüz bunu bulamadım. Bunu yapmanın bir yolu var mı?
Steam Remote Play'in sadece LAN üzerinden çalışmasını sağlamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:
1.
Steam Ayarlarına Git:
- Steam uygulamanı aç ve üst menüden “Steam” seçeneğine tıkla.
- Açılan menüden “Ayarlar”ı seç.
2.
Remote Play Ayarlarını Bul:
- Ayarlar penceresinde sol menüden “Remote Play” sekmesine tıkla.
3.
Gelişmiş Ayarları Yönet:
- Remote Play penceresinde “Gelişmiş Ayarlar” bölümüne git.
- “LAN üzerinden yalnızca bağlan” veya benzeri bir seçeneğin olup olmadığını kontrol et. (Bu özellik doğrudan görünmeyebilir, fakat diğer ayarları optimize ederek LAN kullanımını önceliklendirebilirsin.)
4.
Firewall Ayarlarını Kontrol Et:
- Bilgisayarında Firewall ayarlarını aç ve Steam'in giden bağlantılarına izin ver ama internet bağlantısını kısıtla.
- Gerekirse sadece belirli IP aralıklarına izin vererek dış bağlantıları tamamen engelleyebilirsin.
5.
Yazılımı Güncelle:
- Steam'in en son sürümde olduğundan emin ol. Yeniliklerle birlikte bazı ayarlar gelecektir.
6.
Test Et:
- Ayarları kaydet ve bir deneme yaparak LAN üzerinden bağlantının düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol et.
Eğer hala sorun yaşıyorsan veya detaylı teknik bilgiye ihtiyaç varsa, lütfen Cllscar567 ile iletişime geçerek daha fazla bilgi al.