Zemherir

Uzman
Merhaba,

İki gün önce, bir Renault Megane 4 1.6 115HP 5 ileri manuel araç satın aldım. Sakarya'dan Kayseri'ye gelirken herhangi bir sorun yaşamadım. Ancak bugün itibarıyla aracın viteslerinde bir problem oluştu. Şu an araba hiçbir vitese geçmiyor, aracı stop ettiğimde istediğim vitese rahatça geçirebiliyorum. Araç biraz dinlendikten sonra araç çalışır durumdayken sorunsuz bir şekilde vites geçişleri yapabiliyorum.

Bu durumun nedeni ne olabilir? Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Araç çalışmazken debriyaja basmadan da rahatlıkla vites değiştirebilirsiniz.

Hidrolik kontrolü derken hocam? Çok anladığım şeyler değil.
Motor kaputunu açın, hidrolik işareti olan kapağı açın ve "min" seviyenin üzerinde mi bakın. Hangisi olduğunu internetten küçük bir yardım alarak öğrenebilirsiniz.

Baskı ayırmıyor muhtemelen. Aklıma ilk gelen net cevap bu. Bunun da farklı sebepleri olabilir. Hidrolik kontrolü de yapar mısınız? Araç uyarı verirdi ama yine de bir bakın.
Eğer baskıda sıkıntı olsa araba dinlendikten sonra aynı şekilde sıkıntı vermez mi? ama vermiyor gariptir ki çok rahat şekilde vites atabiliyorum. Arabayı 15 - 20dk kullandıktan sonra vites geçişlerinde bir gariplik başlıyor.

Eğer baskıda sıkıntı olsa araba dinlendikten sonra aynı şekilde sıkıntı vermez mi? ama vermiyor gariptir ki çok rahat şekilde vites atabiliyorum. Arabayı 15 - 20dk kullandıktan sonra vites geçişlerinde bir gariplik başlıyor.
Yani usta değilim tabii ki ama rulman vs tam olarak ayıramamaya başladıysa kullanımla da beraber iyice ayırmamaya başlayabilir. Bir de şunu deneyin, yine atamamaya başladığınızda hafif bir yokuşta durun, aracı kapatıp el frenini çekmeden yükü şanzımana verin, debriyaja basın bakalım hareket edecek mi? Aynı şekilde yük şanzımandayken vitesten de çıkarmazsınız eğer ayırmıyorsa.

Şanzıman yağı işlevini de yitirmiş olabilir. Bir önce ki sahibi en son ne zaman değiştirmiş yağı, bilginiz var mı? O yağ tortu şekline gelmiş bile olabilir. Yağ kaçağı var mı şanzımanda. ? Baskı Balata, volan, rulmanlar, şanzıman yağı, hidroliği hepsi kontrol edilmeli. Şu an şanzımana çok yüklenmeyin. Kontrol ettirin özel ya da yetkili serviste.

Baskı Balata değişmiş mi son dönemlerde? Şimdi başıma geldi zamanında. Baskı Balata komple set değiştirdim, beceremediler yağ kaçırdı. Tekrar müdahale ettiler, kötü işçilikte yapılmış olabilir değiştiyse.

Şanzıman yağı işlevini de yitirmiş olabilir. Bir önce ki sahibi en son ne zaman değiştirmiş yağı, bilginiz var mı? O yağ tortu şekline gelmiş bile olabilir. Yağ kaçağı var mı şanzımanda. ? Baskı Balata, volan, rulmanlar, şanzıman yağı, hidroliği hepsi kontrol edilmeli. Şu an şanzımana çok yüklenmeyin. Kontrol ettirin özel ya da yetkili serviste.

Baskı Balata değişmiş mi son dönemlerde? Şimdi başıma geldi zamanında. Baskı Balata komple set değiştirdim, beceremediler yağ kaçırdı. Tekrar müdahale ettiler, kötü işçilikte yapılmış olabilir değiştiyse.
Arabanın hiç baskı balatası değişmemiş. Ayrıyeten şanzıman yağıda değişmemiş.