Render için MacBook M4 Pro vs oyuncu bilgisayarı

Hocam, aslında para biriktiriyorum. İş bulamadığım için biraz beklemede ve oyuncu bilgisayarı konusunda bilgim yok.

Asıl amacım aynı fiyatta ne değişecek anlamında sormak istedim. Kesin bir konu yok.

3D modelleme render yapay zeka için Mac'ler o seviyede değiller. Belki 3-4 yıl sonra olabilir.

Hocam, moderatör azizliğine uğradım, başlık yüzünden. Kesin alma niyetim yok ama render ve yapay zeka eğitimi konusunda hangisi daha iyi olur şeklinde sormak istedim.
Şimdi baktığınız zaman bence yönelmeniz gereken platform masaüstü. Özellikle bu tarz işlemler yapıyorsanız. Çünkü laptop dediğimizde taşınabilir cihazlardan bahsediyoruz. Yani sizin alacağınız cihaz 2-2.5KG olacaktır işte kasası kalın olacaktır vs vs çantanızda bu ağırlığı taşımayı yeğlerseniz sorun değil. Ama durum tam tersi ise Macbook bu konuda önplana çıkıyor. Yine de uygulama esnekliği konusunda Windows çoğu zaman önde olmuştur. Yani masaüstü bir sistem toplayıp onu uzaktan kontrol etmeyi hiç düşündünüz mü?

İşleme için M4 Pro muhtemelen daha iyi olacaktır. Windows yüklü dizüstüler yakın veya eş bi' performans verse dahi Mac'e göre şarjı çok daha çabuk biter, Mac'i Windows dizüstüne kıyasla daha uzun süre kullanabilirsiniz.

Katılmıyorum. Evet batarya süresi çok uzun, güç az çekiyor az ısınıyor. Ancak o seviyede değiller. O işler çok fazla RAM ister en basiti RAM'ler de yükseltilemiyor 128 GB alması gerekir. Blender işleri ile uğraşıyorum çok fazla RAM tüketen projeler olabiliyor high poly çizip normal map ini Low poly de kullanıyoruz o seviyede çok zor MacBook Pro için. 5090'lı laptop alması lazım masaüstü performansı veremez tabii ancak Thunderbolt 5 olan alırsa harici fazladan ekran kartı ile çok daha güçlü hale getirebilir. RAM'leri ve SSD'yi de uygun fiyattan yükseltebilir. MacBook'lar bu işlerde hala NVIDIA'ya rakip değildir belki ilerleyen yıllarda NVIDIA'yı geçerse o zaman mantıklı olur.

@GIRD4P, Yoga 9 Pro ve MateBook X Pro gibi seriler MacBook Pro ayarinda Windows bilgisayarlardir. MacBook Pro rakipsiz degil eger nis kullanim turune sahip degilsen.
MacBook zaten genel kullanıcı için çok iyi bir seçenek benim gözümde. Niş bir iş varsa genelde o işi Windows daha iyi yapıyor. (Bkz. Yapay Zeka Modeli üzerinde çalışmak.) Özellikle Mate X Pro'nun üzerlerindeki çip ne kadar mobil bir cihaza yakışmasa da cihazın mühendisliğine saygı duyuyorum. Apple tercih etmeme engel olacak kadar mı? Değil. ARM devrimini Windows mobil cihazlarına adam akıllı getirene kadar değil.

Tamam hocam. Param biriksin biraz, ondan sonra konu açarım. Belki 1 ay; belki 5 ay sürecek: Belli olmaz.

Bütçenizi karar verip konuşmamız daha sağlıklı olur. Çünkü eğer bütçeniz tahminimizden düşük çıkarsa MacBook'da daha iyi olabilir oyuncu laptopuda.

Belirli marka modeller dışında yalnızca Mac önerebilirim. Mac iyi ancak bütçenize göre değişir bu durum.

Olayın RAM boyutu aklıma gelmemişti. Konu sahibi çok seyahat etmiyorsa masaüstü alması daha sağlıklı olur gibi açıkçası. Çünkü yeni dizüstülerde de RAM değişimi sıkıntılı bir olay. Her marka RAM'ini değiştirilebilir yapmıyor. Yapsa dahi BIOS'tan illaki bir kısıtlama koyuyor.

Maalesef bu tarz işlerde çok RAM ihtiyacı oluyor. Yapay zeka da öyle 3D çizim işlerinde de öyle. 128 GB RAM'li sistemim var hepsini aşıp SSD'ye geçtiği bile oldu. Tabii nadir büyük işlerde olabiliyor böyle durumlar. Masaüstü her zaman daha iyi tabii ki. Ancak kişiye de bağlı eğer MacBook tercih edilecekse 128 GB olandan alması gerekir. Grafik işlerinde NVIDIA derim her zaman. Texture atarken bile DirectX seçeriz oyun motoru için yapılacaksa. Mac de metal var belki dönüştürücü ile çalışıyordur ne kadar verimlidir bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…