Flakko

Başarılı
Arkadaşlar merhaba. Şu an elimde 2020 model son i5 10. nesil Intel işlemcili olan 13" MacBook Pro var ve artık değiştirme ihtiyacı hissediyorum. Elimdeki modelin ileride zaten macOS desteği kesilecek ve macOS'te uygulamaların çoğu iOS gibi eski sürümlere desteği hemen bırakıyor. Bootcamp ile Windows kurarsam sadece Windows 10 oluyor ve onun da desteği seneye kesilecek, LTSC'de kullanabilirim ancak Bootcamp deneyimim de çok stabil değildi bu modelde.

Laptopu müzik prodüksiyon, mix ve mastering odaklı kullanacağım genellikle, bazen programlama ile de uğraşıyorum. Artık tekrar Windows kullanma ihtiyacı hissettim bu süre boyunca. Mac işletim sistemi de iyidir ama Windows'ta tekrardan daha rahat hissedeceğimi fark ettim. Kararsız kaldığım konu işlemciler. Asus Zenbook S14 OLED'te 258V Lunar Lake var ve tek endişem pil süresi. Gerçekten pil süresi Apple Silicon ARM kadar iyi mi?

Önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Intel bu nesilde güç tüketimini iyileştirmek için baştan aşağı yeniledi işlemciyi. Core Ultra 200'ler pil konusunda iyi oluyor genelde. Güncel ARM laptop alırsanız programlarınız çalışmayabilir. Müzik yaptığınız yazılımların çalıştığına emin olun.

Karşılaştırılamazlar bile. M4 tarafına git. Dizüstü bilgisayar konusunda Macbook'un genel parça kalitesi - çip verimliliği konularında eline su dökebilecek marka yok. S14'ün içine aç bak MacBook'un çin malı kardeşi zannedersin. Pil süresinde de ARM kadar iyi olamıyorlar. İsteseler de olamıyorlar, ARM'ın tabiatı bu zaten. Verimlilik. Programlamada da, production kısmında da sıkıntı çekmezsin.

MacBook'da sanal makine ile Windows kullanacaksan MacBook almanin hicbir anlami yok. Eger Windows'a ihtiyac duyuyorsan, islerini halletmek icin Windows kullaniyorsan dusunme bile. Logic Pro ile is yapiyor olsaydin direkt MacBook derdim.

MSI Prestige 14 AI+ EVO C2MVG modeli nasıldır?

MacBook'da sanal makine ile Windows kullanacaksan MacBook almanin hicbir anlami yok. Eger Windows'a ihtiyac duyuyorsan, islerini halletmek icin Windows kullaniyorsan dusunme bile. Logic Pro ile is yapiyor olsaydin direkt MacBook derdim.
Hocam profesyonel bir iş yapmıyorum, hep Garageband'deydim ama Cubase gibi bir DAW'a geçmem lazım. Cubase hoşuma gitti. Logic Pro o kadar sevemedim.

Pil süresi artık eskileri kadar kötü değil. Toparlandı diyebiliriz. Günlük kullanımda 10 saati görür. Ama yine de M4 alınmalı.

MSI Prestige 14 AI+ EVO C2MVG modeli nasıldır?

Hocam profesyonel bir iş yapmıyorum, hep Garageband'deydim ama Cubase gibi bir DAW'a geçmem lazım. Cubase hoşuma gitti. Logic Pro o kadar sevemedim.

Hangi uygulamayi ne amacla kullandigini biz bilemeyiz veya sunu kullan bunu kullan da diyemem. Ancak sen Logic Pro kullanmiyorsan, Windows ihtiyacin olacaksa MacBook bakma derim. Windows tarafinda MacBook kalitesine tam olarak alternatif olmasa da yakin olabilecek tek makineler Thinkpad'ler onu da belirteyim. Belki biraz da XPS serisi.

@GIRD4P, ASUS zaten kim ki? Dünkü Çinli atölye. En tepe ultrabook serisinin en tepe modelini kaliteli yapacak halleri yok tabi. Apple Mars'tan getirilen örneklerle yapıyor MacBook'ları, parça kalitesi ordan geilyor.

Zenbook serilerinin bir MacBook kalitesinde olmadigi ortada. Bu zamana kadar kac tane modelinde kronik sorunlar cikti. Ureticilerin hemen hemen hepsi eskisi gibi kaliteli urunler uretmiyor artik Thinkpad'ler bile eski Thinkpad'ler degil. Markalar uretim maliyetini dusurmek ve surecleri hizlandirmak icin her seyden kismaya calisiyor.

Hangi uygulamayi ne amacla kullandigini biz bilemeyiz veya sunu kullan bunu kullan da diyemem. Ancak sen Logic Pro kullanmiyorsan, Windows ihtiyacin olacaksa MacBook bakma derim. Windows tarafinda MacBook kalitesine tam olarak alternatif olmasa da yakin olabilecek tek makineler Thinkpad'ler onu da belirteyim. Belki biraz da XPS serisi.
Hocam Thinkpad'lerin Lunar Lake modeli var mı? 258V, 256V işlemci içeren modelleri?

@Görkem Say Hocam ben macOS kullanmayacağımdan eminim. İşletim sistemi son zamanlarda beni sinir etti zaten. Lenovo Yoga Slim 7 258V modeli de iyi gibi. ASUS Zenbook S14'te şarj girişleri sadece sağ tarafta var sanırım, sol tarafta yok. O modeli bu yüzden eleyebilirim. İki tarafa da giriş esnekliği lazım bence.

Son düzenleme: