Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
En sonunda bu da başıma geldi. :D Resident Evil 4 Remake Separate Ways'i 4K DSR ile oynarken 2 defa ekran görüntüsü alırken DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG hatası aldım. Sonra üçüncüde o ara sahneyi atladım ve başka da çökme yaşamadım. İki çökmenin ikisi de F12'ye bastığım anda oldu.

Sonra oyundan çıktım ve birkaç dakika sonra karşıma çıkan hata: :D

nvidia sürücü hatası 2025-09-12.webp

nvidia sürücü hatası 2025-09-12 crop.webp

Anlaşılan "WattMan" hatası AMD'ye özgü değilmiş, NVIDIA'da da çıkabiliyormuş :D.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada O.C. yaptınız mı? İşlemciye veya ekran kartıya? Ayarları düşürüp tekrar deneyebilir misiniz? Belki VRAM'ler osurtuyordur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada O.C. yaptınız mı? İşlemciye veya ekran kartıya? Ayarları düşürüp tekrar deneyebilir misiniz? Belki VRAM'ler osurtuyordur.
GPU stok ayarlarda. CPU ise PBO ile +100 MHz OC'li. Sorunumun kesinlikle Steam ekran görüntüsü sistemiyle alakalı olduğuna inanıyorum. Çünkü özellikle de RE Engine kullanan oyunlarda oyun 4K'da çalışırken (1080p'de böyle bir sorun yok) sık sık F12 ile ekran görüntüsü alınca oyun 15-20 saniyeliğine donuyor, sonra tekrar geri geliyor. Bu sırada Steam, ekran görüntüsünü kaydederken aşırı gecikiyor ve bu da oyunu kilitliyor. Muhtemelen Steam ekran görüntüsü sisteminin aptallığı.

Saatler boyunca başka oyunlar oynasam da hiçbir çökme yaşamadığımı belirteyim. Hatta RE4 bile ekran görüntüsü almadığım sürece hiç çökmüyor. Sadece 4K'da ekran görüntüsü aldığımda bu çökmeleri yaşadım.