Makaleler
5
Yer
Winterfell
Genel olarak baktığında tüm oyunları seviliyor veya belli bir düzeyde bilinirliği var. Fakat 5. ve 6. oyunun bahsedildiği hiçbir yer görmedim. Zaten 7. oyunun seriyi kurtaran oyun diye anılması boş değildir tabii ki fakat evren için de mi hiçbir önemi yok bu oyunların? Resident Evil'a hakim olanlar var ise açıklayabilir mi bu iki oyunu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Serinin genel korku temasını içermeyen seriler olduğu için olabilir. Örneğin 5. oyunun korku temalı merminin kısıtlı olduğu bir zombi oyunu olmak yerine daha çok zombileri tek tek katlettiğimiz bir aksiyon oyununa benzediği yönünde şikayetleri görebilirsin (Belki de abartıyorlardır). Bu da etkileyiciliği azaltıyor bence. Şayet Remake/Remastered olmadığından dolayı değil de bu yüzden olduğunu düşünüyorum. Şahsen RE1 oyununu şu an bile hala severek oynuyorum. Tabii net yorum yapmayacağım çünkü serinin sadece 5 ve 6'ncı oyunlarını oynamadım...

Kötü oyunlar olduğu için deyip geçelim, hayatta kalma / korku türündeki bir seriye gitmeyen oyunlar bunlar. Korku dozajı çok düşük, hayatta kalma işi çok vasat. Aksiyon odaklı oyunlar ve işin kötüsü aksiyonları da keyifli değil, bayık oyunlar kısacası. Peki seriyle ve evrenle ilgili önemli olabilecek detaylar içeriyorlar mı? Maalesef evet, seriyi tamamen öğrenmek için bu iki bayık oyunu da oynamanız gerekiyor.