Jumpscare korkusu olduğuna asla katılmıyorum. Hatta tam tersi tamamen atmosfer ve oynanış üzerine bir korku var. Birkaç spesifik an dışında jumpscare bile pek hatırlamıyorum. Sürekli takip edilme hissi ve ortamın gericiliği oyunu korkunç yapan şey. Bu arada oyun 5 saat falan değil. Ortalama 9 saatlik oynanışı var. Ha keşke 5-6 saat olsa sonlar sıkıyor o ayrı konu.

Oyun gayet 5 saatte bitiyor. 9 saatlik bir gameplay için oyunu bir köşeye atıp arkada takılmak lazım. Oyunda jumpscare de bulunuyor, jumpscare kastınız elbette bir madison ya da inli cinli oyunlarsa o tip değil ama bodrum katında jumpscare yemeden gezmek zor. Arkandaki dayıdan da jumpscare yeme şansın var. 2.evdeki teyze kısmında da jumpscare var aynı şekilde. Özellikle şu son evde bir sekansta arkandan sessizce gelen 4 kollu yaratık sekansı da bayağı jumpscare oluyor. Oyundaki olaylar böyle. Gemi kısmında da zaten jumpscare teması olmadığını iddia etmemek gerek.

Geri kalan 1 saat oyun CoD mantığında, bir yere giderken bol bol mermi ve çatışma sadece. 5 saat sadece.

Ekran görüntüsü 2025-04-27 034127.webp

Atmosfer, mekan tasarımı ve karakterler. Atmosfer sizi geriyor, mekan tasarımı sizi küçük ama binbir deliği olan tekinsiz bir yerde tutuyor. Ve karakterler... Ahh Jack Baker...

Oyun gayet 5 saatte bitiyor. 9 saatlik bir gameplay için oyunu bir köşeye atıp arkada takılmak lazım. Oyunda jumpscare de bulunuyor, jumpscare kastınız elbette bir madison ya da inli cinli oyunlarsa o tip değil ama bodrum katında jumpscare yemeden gezmek zor. Arkandaki dayıdan da jumpscare yeme şansın var. 2.evdeki teyze kısmında da jumpscare var aynı şekilde. Özellikle şu son evde bir sekansta arkandan sessizce gelen 4 kollu yaratık sekansı da bayağı jumpscare oluyor. Oyundaki olaylar böyle. Gemi kısmında da zaten jumpscare teması olmadığını iddia etmemek gerek.

Geri kalan 1 saat oyun CoD mantığında, bir yere giderken bol bol mermi ve çatışma sadece. 5 saat sadece.

Eki Görüntüle 143992
1753619850827.webp

Köpekleri toplayıp evden yeni çıktım :/

Resident evil 2 ve 4 remake bitirdim.

Şuana kadar korktuğum oyun 2 oldu.

Ama bence resident evil serisinde en korkunçu village oyunu.