İş Bankası'nın ilk imza kartı ya da Ziraat Bankası banka kartı olabilir. Velinizle gidip açtırabilirsiniz. Veliniziz hesap açmasına genelde gerek yoktur. Sadece imza atacak.

Nasıl açılacağını biliyorum ama hangisini almalıyım onu düşünüyorum sadece genel olarak.

İlk imza almanızı öneririm ben. Bu arada cidden 18 yaş altı neredeyse tüm bnakalarda bir kısıtlama söz konusu. Bizzat yaşadım çünkü.
Evet, o konuda haklısınız. İlk İmza hesabında güzel olan nokta, hesabı açtıktan sonra Nays hesabını onaylatabilmek. Nays’te neredeyse hiçbir limit yok ve istediğinizi yapabiliyorsunuz.

Onda da çok soru nyaşamıştım zamanında. Veli onayı olmasına rağmen internetten alışveriş yapamıyordum.
İllaki halledilir diye düşünüyorum. Kuzey Kıbrıs’ta yaşıyorum, oradaki İş Bankalarında İlk İmza hesabı açamıyorum maalesef. Ama Türkiye’de açıp orada kullanmak serbestmiş.

Nays ön ödemeli kart olduğundan cashback kampanyaları var bundan yararlanmak isterseniz; İlk imza ve Nays açıp beraber kullanabilirsiniz. "Benim için cashback önemli değil" derseniz, Garanti ya da Yapı Kredi öneririm. Garanti'yi hiç kullanmadığımdan bir şey diyemem ama çok fazla öneriliyor; Yapı Kredi'yi ise aktif olarak kullanıyorum ve bir sorun yaşamadım.

Ekstra olarak "ben kartta çok para tutuyorum" derseniz TEB açabilir ve ilk 3 ay ki vadeden yararlanabilirsiniz.

Açmak için, en yakın alakalı bankanın şubesine gidip çıkartabilirsiniz. Tavsiyem gitmeden önce arayın.

Edit: Yanınızda +18 birisi olsun ailenizden birisi olsa dahi iyi olur, bazı bankalar varisi (aileden birisi) müşterisi değilse açmayabiliyorlar. Bunun için gitmeden önce arayın.

Nays ön ödemeli kart olduğundan cashback kampanyaları var bundan yararlanmak isterseniz; İlk imza ve Nays açıp beraber kullanabilirsiniz. "Benim için cashback önemli değil" derseniz, Garanti ya da Yapı Kredi öneririm. Garanti'yi hiç kullanmadığımdan bir şey diyemem ama çok fazla öneriliyor; Yapı Kredi'yi ise aktif olarak kullanıyorum ve bir sorun yaşamadım.

Ekstra olarak "ben kartta çok para tutuyorum" derseniz TEB açabilir ve ilk 3 ay ki vadeden yararlanabilirsiniz.

Açmak için, en yakın alakalı bankanın şubesine gidip çıkartabilirsiniz. Tavsiyem gitmeden önce arayın.

Edit: Yanınızda +18 birisi olsun ailenizden birisi olsa dahi iyi olur, bazı bankalar varisi (aileden birisi) müşterisi değilse açmayabiliyorlar. Bunun için gitmeden önce arayın.
Teşekkür ederim. Çok fazla paraya sahip değilim, o açıdan bir sorun olmaz. Cashback’ten ziyade asıl istediğim şey, para yatırma ve çekme limitlerinin yüksek olması. Nays’te bu limitler genel olarak daha fazla.
IBAN konusu ise İlk İmza hesabında biraz can sıkıcı; para atmak istediğiniz IBAN’ı şubeden kayıt ettirmek gerekiyor. Ancak Nays’te böyle bir durum yok. Gerçi tanıdığım zaten 3–4 kişi var, sorun çıkarmaz diye düşünüyorum.
Asıl banka hesabı açma sebebim ise kendi adıma bir IBAN’ım olması. OlduBil isimli kart şirketi hesabımı bloke etti ve kendi adıma bir IBAN’ım olmadığı sürece kalan parayı vermiyorlar maalesef.