Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ilkeryuksel

Uzman
Makaleler
3
Yer
Ankara
Merhaba,

MSI RTX 2060 Gaming X Super ekran kartımın ReSize BAR desteğinin olmadığını öğrendim. Son VGA BIOS güncellemesini de yaptim.

Sorum şu; Anakartımda (MSI B450 Thm max) ReSize BAR aktif etmiştim. Bunun açık kalması sistemde kararsızlıklara veya başka sorunlara yol açar mı?

Çözüm
İki arkadaşım kapalı kalsın, bir arkadaşım da açık kalsın diyor. Sanırım kapatmak daha iyi olacak gibi :rolleyes:
Açsanız dahi bir faydasını görmeyeceksiniz zaten, kapalı tutarak sadece benim çok eskiden yaşadığım desteklenmeyen sistemlerde hala FPS dropları olan bir şeyse onları yaşamazsınız en azından. Bence de kapalı tutabilirsiniz.

Çözüm olarak işaretlenmiş ama kafa karışıklığı olabilir diye düzenliyorum, desteklenen bir sistemse açık kalması daha iyi olacaktır. Nvidia RTX 3000 ve üstünde destekleniyor.
Desteklenmeyen bir sistemde açtığımda RDR2'de takılmalara sebep olmuştu, normalde desteklemiyorsa hiç çalışmaması gerekir diye biliyordum, sonuç böyle olunca bende şaşırdım, ben test ederken Resizeable BAR daha yeni bir teknolojiydi, belki de Nvidiadan kaynaklı geçici bir hatadır bilmiyorum. Desteklenen sistemlerde ise çoğu oyunda FPS'e kötü etkisi olmayan bir özellik, ya FPS artacaktır ya da sabit kalır. Sanırım single player oyunlarda artıyor daha çok, açmanızda fayda var.

RAM'den VRAM'e veri aktarım işinden sorumlu olan bileşen işlemcidir ve uzun yıllardır işlemciler ekran kartının sadece 256 MB'lk bir bölümüne erişebiliyordu, haliyle RAM'den VRAM'e büyük bir kopyalama yapılacaksa bu 256MB parçalara bölünmüş halde yapılmak zorundaydı, bu da tabii ki yüksek grafiklere sahip oyunları yavaşlatıyor. AMD bu teknoloji ile bu sınırı kaldırdı aslında ve 256MB'dan büyük kopyalamalar tek seferde yapılır hale geldi.

İki arkadaşım kapalı kalsın, bir arkadaşım da açık kalsın diyor. Sanırım kapatmak daha iyi olacak gibi :rolleyes:
Açsanız dahi bir faydasını görmeyeceksiniz zaten, kapalı tutarak sadece benim çok eskiden yaşadığım desteklenmeyen sistemlerde hala FPS dropları olan bir şeyse onları yaşamazsınız en azından. Bence de kapalı tutabilirsiniz.

Çözüm olarak işaretlenmiş ama kafa karışıklığı olabilir diye düzenliyorum, desteklenen bir sistemse açık kalması daha iyi olacaktır. Nvidia RTX 3000 ve üstünde destekleniyor.

Çözüm

İkisi arasında bir fark olmamalı. Teknolojinin yapısı bu. Açık tutup geçsen de kapatsan da etki aynı çünkü ikisinde de etki sıfır. Kanatlarına kazık çaksam mı daha iyi çakmasam mı, acır mı, kanar mı, fark etmez çünkü kanadın yok olay buna benziyor.

İkisi arasında bir fark olmamalı. Teknolojinin yapısı bu. Açık tutup geçsen de kapatsan da etki aynı çünkü ikisinde de etki sıfır. Kanatlarına kazık çaksam mı daha iyi çakmasam mı, acır mı, kanar mı, fark etmez çünkü kanadın yok olay buna benziyor.
Ama şöyle de olabilir mi?
- Sistem sürekli ekran kartına resizebar var mı, yok mu diye istek gönderip durmayacak mi?
Bu da bosa sistemi mesgul eder gibi geliyor bana. Tabi böyle bir mantıkla çalışıyorsa :)

Ama şöyle de olabilir mi?
- Sistem sürekli ekran kartına resizebar var mı, yok mu diye istek gönderip durmayacak mi?
Bu da bosa sistemi mesgul eder gibi geliyor bana. Tabi böyle bir mantıkla çalışıyorsa :)
Bu gibi şeyler sistem boot edilirken yapılır, anakart parçaları boot esnasında tanır, sonrasında bir daha tanıması gerekmez.