Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

erenvein

Uzman
Riot Games merch sitesi üzerinden 2000TL'ye yakın bir figür aldım. Bu ürün gümrükten geçer mi? Ne kadar vergi ödemem gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 360 TL vergi çıkar ve uğraşman gerekir. 360 TL üstüne de bir şeyler eklenir ayrıca.
O bir şeyleri biraz daha açsanız daha faydalı olmaz mı? Ürün fiyatı 30 Euro'yu geçtikten sonra o ürünü unutmak daha kolay, almak istediğiniz takdirde 7000 TL civarında mali müşavir ve ek ücretler karşılığında geçirebilirsiniz. Zamanınız varsa hemen iptal edin, yoksa çok ciddi ücretlerle karşılaşırsınız.

2000TL degerinde bir urun almissiniz ve ustunde sepette vergi odenmemis. Bu urunun gecmesi icin mali musavir tutmaniz ve bireysel, basit satin alimdan da uzun sureclere girismeniz gerekiyor.

Iptal edebiliyorsaniz edin zira bu haliyle urununuz muhtemelen gumrukte bekletilecek ve gumruge cagrilacaksiniz. Gecirmeniz de cok ugrastiracak.

2000TL degerinde bir urun almissiniz ve ustunde sepette vergi odenmemis. Bu urunun gecmesi icin mali musavir tutmaniz ve bireysel, basit satin alimdan da uzun sureclere girismeniz gerekiyor.

Iptal edebiliyorsaniz edin zira bu haliyle urununuz muhtemelen gumrukte bekletilecek ve gumruge cagrilacaksiniz. Gecirmeniz de cok ugrastiracak.
kargo parası ödemiştim, sayılmaz yine dimi

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250202_213614_Gmail.webp
    Screenshot_20250202_213614_Gmail.webp
    85,7 KB · Görüntüleme: 72
Fark etmiyor. KDV/VAT ucreti gorulebilecegi uzere 0 Euro olarak girilmis. Su anki haliyle kargonuz 27 Euro sinirini oldukca fazlasiyla geciyor.
tamamdır iptal edecegim o zaman, teşekkürler.

KDV/VAT ucreti gorulebilecegi uzere 0 Euro olarak girilmis. Su anki haliyle kargonuz 27 Euro sinirini oldukca fazlasiyla geciyor, bu yuzden fark etmeyecektir.
hocam iptal ederken fark ettim vergi ve harç bedelsiz olarak girilmiş bir şey fark eder mi?

Hocam iptal ederken fark ettim vergi ve harç bedelsiz olarak girilmiş bir şey fark eder mi?
Urununuzu gumrukten gecirtmeyen durum, vergi ile alakali degil. Direkt urununuzun degeri, gumrukten gecirmeniz icin cok yuksek. Flat rate adinda yazdiklari deger 36.99 Euro ve bu 27 Euro siniri cok geciyor.

Çözüm