Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
Riot ne kadar böyle bir sistem olmadığını söylese de böyle bir sistemin var olduğundan adım kadar eminim.

Şimdi olay şöyle: Oyun Win-lose-Win-lose şeklinde ilerlerken bir anda özellikle ranked girmeye başladığınızda sizi maymunlarla eşleştirmeye başlıyor. İsterseniz sıfır hesapta derecenizi Gold 1 açmış olun Riot için bir şey ifade etmiyor. Takımınıza o kadar kötü insanlar gelmeye başlıyor ki Hyper-carry sayılamayacak karakterlere bile oyun kazandırabiliyorlar. Siz isterseniz hypercarry karakter ile örneğin; Kalista, Twitch, Jhin gibi karakterlerle kasılsanız bile takım oyunu bilmediği için sürekli kaybediyorsunuz.

Ha diyelim ki takımınız iyi geldi sizin olduğunuz lane e göre yanınızda oynayanı kötü veriyor. Bot da oynuyorsanız Support'u mid veya topda oynuyorsanız da Jungle'ı oyunu bilmeyen bir adam atıyor. Siz de "bunu kazanamadık bir sonrakini kesin kazanırız" mantalitesiyle oyuna bağımlı oluyorsunuz.

Bunu yapmaya özellikle ranked maçlardan sonra başlıyor çünkü rank açtığınızda sizin ciddi olduğunuzu biliyor. Ben normalde sıralıda sürekli karakter öğrenen birisiydim. Kalista, Draven, Aphelios, Kai'Sa vb. bir sürü karakter öğrendim yanıma çok kötü supportlar atmıyordu. Ha bazen denk geliyordu ama %60 bir iyilik oranı vardı. Losers queueya düştüğüm anda normal oyunum da tamamen çöpe döndü. Sıfır yetenek Jungle ve midler gelmeye bunlar iyiyse de yetenek tutturamayan Support'lar gelmeye başladı.

Diyeceğim o dur ki: Bu oyuna başlamayın. İllaki kafaya koyduysanız da para yatırmayın. Gerekirse Custom skin kurun. Bu oyun zaten zamanınızdan çalıyor. Cebinizdekinden olmayın.

Not: Bu konu bot lane main birinin iç dökme konusudur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her maç da sup oynarım, aldığım her çar Nautilus olur. Ama maçın sonunda ya takımda fazla hasarım ya da ADC'de fazla hasarım oluyor. Hikaye bu kadar.

Her maç da sup oynarım, aldığım her çar Nautilus olur. Ama maçın sonunda ya takımda fazla hasarım ya da ADC'de fazla hasarım oluyor. Hikaye bu kadar.

Ben de Support geçtiğimde Taric, Braum, Nautilus, Blitzcrank gibi karakterler alırım ama bu sefer de yanıma düzgün ADC atmıyor.

@Zeitnot bunun en büyük örneklerinden bir tanesi.

Oyunda kumar algoritması var. 3 kazandıysan garanti bidaki maç kaybettirme üzerine kurulu. Uzun zamandır oynamıyorsanız bir oynayayım derseniz takımınıza çok iyi adamlar geliyor. 5 6 maç arka arkaya çok kolay kazanıyorsunuz. Sizi oyunda tutmak için kurulu bir sistem var.TR için konuşmuyorum. Orada sistem nasıl bilmiyorum. Eune oynuyorum 10 senedir Bot lane mevzusunda ise ADC oyunun en zor rolü bana göre. Yanınıza gelecek Support kesinlikle oyunu bilmeli. Kaybettigim maçlarda genele ADC diffden gidiyor oyun. Bot laneye çadır kurup pohpohlamak lazım yoksa garanti lose geliyor. Eskiden böyle değildi. 1 v 9 atma mekanigi vardı. Kökünden sildiler. Rengar kha zix Vayne Katarina gibi şampiyonlar çok iyi yapıyordu bu olayı. Oynamayı azaltmak tek çözüm. Ya da ciddiye almayın takılın kafaya göre.

Bu yüzden ARAM <3
Baktım ki oyunun mekaniklerini, takım oyunu mantığından daha çok seviyorum. Bu yüzden ARAM döndüm. Hayatımda verdiğim en iyi kararlardan birsiydi.

1769117879091.webp

1769117898437.webp

1769117978230.webp

1769118006768.webp

Bilmem yeterince anlaşılır oldu mu :D

Riot ne kadar böyle bir sistem olmadığını söylese de böyle bir sistemin var olduğundan adım kadar eminim.

Şimdi olay şöyle: Oyun Win-lose-Win-lose şeklinde ilerlerken bir anda özellikle ranked girmeye başladığınızda sizi maymunlarla eşleştirmeye başlıyor. İsterseniz sıfır hesapta derecenizi Gold 1 açmış olun Riot için bir şey ifade etmiyor. Takımınıza o kadar kötü insanlar gelmeye başlıyor ki Hyper-carry sayılamayacak karakterlere bile oyun kazandırabiliyorlar. Siz isterseniz hypercarry karakter ile örneğin; Kalista, Twitch, Jhin gibi karakterlerle kasılsanız bile takım oyunu bilmediği için sürekli kaybediyorsunuz.

Ha diyelim ki takımınız iyi geldi sizin olduğunuz lane e göre yanınızda oynayanı kötü veriyor. Bot da oynuyorsanız Support'u mid veya topda oynuyorsanız da Jungle'ı oyunu bilmeyen bir adam atıyor. Siz de "bunu kazanamadık bir sonrakini kesin kazanırız" mantalitesiyle oyuna bağımlı oluyorsunuz.

Bunu yapmaya özellikle ranked maçlardan sonra başlıyor çünkü rank açtığınızda sizin ciddi olduğunuzu biliyor. Ben normalde sıralıda sürekli karakter öğrenen birisiydim. Kalista, Draven, Aphelios, Kai'Sa vb. bir sürü karakter öğrendim yanıma çok kötü Support'lar atmıyordu. Ha bazen denk geliyordu ama %60 bir iyilik oranı vardı. Losers queueya düştüğüm anda normal oyunum da tamamen çöpe döndü. Sıfır yetenek Jungle ve midler gelmeye bunlar iyiyse de yetenek tutturamayan Support'lar gelmeye başladı.

Diyeceğim o dur ki: Bu oyuna başlamayın. İllaki kafaya koyduysanız da para yatırmayın. Gerekirse Custom skin kurun. Bu oyun zaten zamanınızdan çalıyor. Cebinizdekinden olmayın.

Not: Bu konu bot lane main birinin iç dökme konusudur.

Yazdıklarınızın tamamını okumadım. Ancak yazının ilk kısmı sandığınız gibi bir durum değil. Konu tamamen mmr ile alakalı.
İkinci olarak, Custom skin kuracaksanız o skine sahip olmanız gerekiyor. Örneğin shockblade Zed'e sahipseniz, rastgele bir siteden örnek veriyorum Runeforge'dan istediğiniz shockblade varyantını indirip kullanabilirsiniz. Ancak o skine sahip değilseniz, bu ban sebebi oluyor. Zamanında ben de bu yüzden ban yemiştim. Ticket açtığımda bana Custom skin kullanımının tek başına ban sebebi olmadığını fakat kullanılan skinin hesapta bulunması gerektiğini söylemişlerdi.

Son düzenleme:
Bu yüzden aram <3
Baktım ki oyunun mekaniklerini, takım oyunu mantığından daha çok seviyorum. Bu yüzden aram döndüm. Hayatımda verdiğim en iyi kararlardan birsiydi.

Eki Görüntüle 220348
Eki Görüntüle 220349
Eki Görüntüle 220350
Eki Görüntüle 220351
Bilmem yeterince anlaşılır oldu mu :D

:D ARAM demeyi nasıl unutmuşum harbiden. Orada da sürekli peeling Support oynayan 10 IQ e-girl sorunu ile uğraşılır bir tek. Gerisi güzel. Bir de arena var. Orada keyifli. Ben arena takılıyorum. Bu oyunun derecelisi 2020'de bitti. Oynayanda kalmamış fazla.