Bu çoğu oyunda var ve banlanmıyorlar. Ve banlamakta bir çözüm değil bence. Bir platforumu yasaklamak dahi buna çözüm değil. Çünkü başka platformlarda yapılmaya devam edilecek. Yapan kişileri tespit edip cezalandırsalar keşke. Ama uğraşmıyorlar. Sırf bu yüzden kapatıldığı için bende mutluyum. Bu tür olaylar çoğu oyunda var.

Voicechat doğrulatmak için kimlik gerekiyor pedofili, taciz gibi kişileri polisle iş birliği yapıp yakalamaları lazım.

Ben şahsen anlamıyorum çünkü 2017'den beri Roblox oynarım fakat daha bir tane tacizci ya da pedofiliyle karşılaşmadım. Böyle olayların varlığından tabii ki haberim var fakat bunlar arasında Türklerin olduğunu hiç görmedim. Bana kalırsa bir şeyin çözümü onu yasaklamaktan geçmemeli. Bu kolaya kaçmaktan başka bir şey değil. Aynısı hem Discord hem Roblox için yapıldı. Burada sorumluluk ailelere düşüyor. Ebeveynlik çocuğunun eline iPad verip "ne yapıyorsa yapsın beni rahat bıraksın" şeklinde olmamalı. Böyle olduğu için zaten pedofililer tacizciler bu çocukları buluyor. Aynısı sokağa çıkmak için de geçerli bu arada. Çocuğunu 10 saat sokağa salarsan, ardını arkasını kontrol etmezsen keş de olur tacize de uğrar kaçırılır da. Böyle insanlar kendini belli etmese de hayatın her anında varlar.

Roblox ekibinde sorumsuzluk var okay buna bende katılıyorum. Adam hile kullanıyor ban yemiyor ben küfür edince otomatik ban yiyorum. Bu bence de saçma ama adam bana ırkçılık yapmış, küfür etmiş yani ne umrumda olacak. No name adamın teki bana bir şeyler söyledi diye ben alınacak mıyım çok da umrumdaydı yani "ok loser" yazar geçerim hiç umursamam bile eğlenceme bakarım.

Peki bu arkadaşınla neden Discord gibi bir yerden konuşmadın? Ve neden bilet açmadın bunun hakkında?

Peki bu arkadaşınla neden Discord gibi bir yerden konuşmadın? Ve neden bilet açmadın bunun hakkında?
1- Ben bir arkadaşımla oynarken illa başka bir uygulama mı kullanmak zorundayım? Arkadaşımla konuşmak için veya biriyle iletişime geçmek için başka bir uygulama kullanacaksam Roblox'un içindeki sohbet sisteminin anlamı ne?

2- Bilet açsanız bile yapay zeka cevap veriyor, adam gibi bir cevap almıyorsunuz. Cevap olarak detaylı bir açıklama yerine sadece "Bu hareket Roblox kurallarına aykırıdır." yazıyor. Zaten bilet açtım, reddedildi. Yukarıda ki ekran görüntüsüne bakarsanız ne yazdığımı görürsünüz.

Adamların kendi eklediği özel mesajlaşma sisteminde arkadaşımla konuşurken yasaklanıyorsam direkt sohbet özelliğini devre dışı bıraksınlar.

1- Ben bir arkadaşımla oynarken illa başka bir uygulama mı kullanmak zorundayım? Arkadaşımla konuşmak için veya biriyle iletişime geçmek için başka bir uygulama kullanacaksam Roblox'un içindeki sohbet sisteminin anlamı ne?

2- Bilet açsanız bile yapay zeka cevap veriyor, adam gibi bir cevap almıyorsunuz. Cevap olarak detaylı bir açıklama yerine sadece "Bu hareket Roblox kurallarına aykırıdır." yazıyor. Zaten bilet açtım, reddedildi. Yukarıda ki ekran görüntüsüne bakarsanız ne yazdığımı görürsünüz.

Adamların kendi eklediği özel mesajlaşma sisteminde arkadaşımla konuşurken yasaklanıyorsam direkt sohbet özelliğini devre dışı bıraksınlar.
1-Peki kullanmadınız diyelim ki neden özel sohbet kullanmadınız?

2- Yapay zeka konusunda katılıyorum. Bir adamdan hesap almıştım geri alacaktım başarısız oldum hesap sahibine bildirdi. Şaka gibi.

Zaten rezalet ve full sansür içeriyor sohbet.