Sadece başlığı okuyup mu cevap yazıyorsunuz? Yazdığım metnin başındakileri okudunuz mu? Pedofili, zorbalık ve ırkçılık gibi şeyleri barındıran bir uygulama yasaklı kalmalı. Adam ben Türk'üm diye "Turkey, Turkey" şeklinde bağırıp hindi diyerek dalga geçiyor ve ceza almıyor. Masum insanlar ceza alırken suçlulara hiç bir şey yapmıyorlarsa zerre umurumda değil, yasaklı kalmasını desteklerim. Şu anda Roblox'un yasaklı kalması gayet mantıklı bir karar. Bu adamlar ya seve seve moderasyonunu düzeltir ya da her ülke yavaş yavaş Roblox'u yasaklamaya başlar.
Bende Türk olduğum için araplar tarafından ırkçılığa uğramıştım. Bende onlara 10 katını yapıştırdım.

Ebeveyn çocuğunu 7/24 nasıl kontrol edebilir ki? Bunu yapmak yerine direkt bunları yapan kişilerin tespit edilmesi gerek. Bu da uygulamanın/oyunun sahibi kimse onun elinde.
Çocuğunun belli bir yaşa kadar ekran süresini kısıtlayacaksın ki 7/24 gözetlemek zorunda kalmayasın. Her zaman şartlara ayak uydurmak zorundayız. Madem Roblox bunları uzaklaştırmıyor o zaman sen çocuğunun tabletini arada kurcalayacaksın neler yapıyor kontrol edeceksin. Bunu komple yasaklayarak diğer kullanıcıları eğlencesinden mahrum bırakmanı gerektirmiyor bu durum. Ya ben 19 yaşındayım ulan tacizci bana ne yapabilir 😀

Roblox'ta Sohbet'i kapatabiliyorsunuz.

Çözüm mü bu? Sen sohbeti kapatınca pedofili insanlar yok olmuyor.

Bunu komple yasaklayarak diğer kullanıcıları eğlencesinden mahrum bırakmanı gerektirmiyor bu durum.

Ben yasaklamanın çözüm olmadığını söyledim zaten üstteki mesajımda. Yapan kişi yapmaya devam ediyor. Ben bu kişi hiçbir şekilde yapamasın istiyorum.

Ben şahsen anlamıyorum çünkü 2017'den beri Roblox oynarım fakat daha bir tane tacizci ya da pedofiliyle karşılaşmadım. Böyle olayların varlığından tabii ki haberim var fakat bunlar arasında Türklerin olduğunu hiç görmedim.
Türk pedofilileri yabancı oyunda göremezsiniz zaten, Türk sohbet ortamlarında bir süre vakit geçirirseniz Türk pedofilileri de bulursunuz.

Bana kalırsa bir şeyin çözümü onu yasaklamaktan geçmemeli. Bu kolaya kaçmaktan başka bir şey değil. Aynısı hem Discord hem Roblox için yapıldı. Burada sorumluluk ailelere düşüyor. Ebeveynlik çocuğunun eline iPad verip "ne yapıyorsa yapsın beni rahat bıraksın" şeklinde olmamalı.
Aileler her zaman sorumluluk almaz, aile sorumluluk almadığı için her şey serbest olacak diye bir şey yok. Önce platformun kendisi güvenlik önlemleri almalı, platform güvenliği sağlayamıyor ise yasaklanır.

Son düzenleme:
İnterneti komple yasaklayalım o zaman, internette bol bol olan var bu suçlardan xD? Böyle bir düz mantık yok.
Tartışsam bile anlamayacağınızı bu argüman ile belli ettiniz. Tek cümle söylüyorum "Platformlar güvenliği sağlamıyorsa yasaklanır." umarım anlarsınız.

Tartışsam bile anlamayacağınızı bu argüman ile belli ettiniz. Tek cümle söylüyorum "Platformlar güvenliği sağlamıyorsa yasaklanır." umarım anlarsınız.
Anlamalık bir durum yok, sen 40 tane meyve veren ama 3-5 tanesinin çürük olduğu bir ağacı komple mi kesersin, yoksa budar mısın? Hükümet komple kesiyor. İşte bu yanlış. Bunu savunmak da anlamsız, her şeyi yasakla o zaman, "Aaaa burası tehlikeli, yasaklayalım, şurası sıkıntı olabilir, kapatalım" demek hiç samimi gelmiyor bana.