CLC

Başarılı
Merhaba,

El konsolu almak istiyorum, sağa-sola gittiğim zaman oynamak için.
Bütçem şimdilik 40.000₺ civarı ama biraz artırabilirim.

Rog Ally Xbox çıkacakmış, beklemeli miyim yoksa önceki modeli mi almalıyım?

Steam Deck OLED alıp emülatörle Xbox oyunları oynanıyormuş Deck mi alıyım ya da?

Sizce hangisi daha mantıklı: Rog Ally mi, Steam Deck mi?

Xbox Store kurmak vs. zor mu? Steam OS üzerinden bir de 1TB olan versiyonu mu almak lazım yoksa sonradan hafıza eklemesi yapılabiliyor mu?
Zor. Xbox Cloud Ya da dual boot yapıp Windows kurman lazım. Hafıza tarafında istediğin kadar MicroSD kartla yükseltme yapabilirsin sana kalmış.

Steam Deck daha mantıklı el konsolu olarak. Rog Ally içinde sanırsam işletim sistemi olarak Steam Deck'te ki gaming mode gibi bir şey vardı fakat masaüstü modu yoktu doğru hatırlıyorsam. Hem Steam Deck'te ona göre optimize ediyorlar oyunu. Rog Ally ağır olabileceği için bir yere götürmekte zor da olabilir fakat Deck'te çanta olduğu için kolay götürebiliyorsun. Ben dışarı bir yere gittiğimde götürüyorum ve elimde taşırken çok hafif kalıyor aynı tablet gibi. Ben senin yerinde olsam Steam Deck'i tercih ederdim fakat bazı emülatörlerdeki oyunlarda performansı kötü olabiliyor.

Steam Deck daha mantıklı el konsolu olarak. Rog Ally içinde sanırsam işletim sistemi olarak Steam Deck'te ki gaming mode gibi bir şey vardı fakat masaüstü modu yoktu doğru hatırlıyorsam. Hem Steam Deck'te ona göre optimize ediyorlar oyunu. Rog Ally ağır olabileceği için bir yere götürmekte zor da olabilir fakat Deck'te çanta olduğu için kolay götürebiliyorsun. Ben dışarı bir yere gittiğimde götürüyorum ve elimde taşırken çok hafif kalıyor aynı tablet gibi. Ben senin yerinde olsam Steam Deck'i tercih ederdim fakat bazı emülatörlerdeki oyunlarda performansı kötü olabiliyor.
Bazzite yükleyebilir belki emülatör için.

Zor da olsa yüklerim bir şekil sıkıntı değil de o zaman ben bir bakayım 512 GB alıp SD kart takmak mı daha mantıklı yoksa direk 1 TB mı alayım?