Bütçe
15000 TL
Makaleler
1
Yer
The Lands Between
Selam,

Geçenlerde yine bir öneri konusu açmıştım, Switch 2 ve MSI Claw'da vazgeçtim, MSI Claw Ankara'da uyguna bulamadım, Switch 2 için bulduğum ilan da şu anda satışta değilmiş, yine uyguna bulamadım. Bütçe maksimum 15bin TL'ye çıkar. Switch OLED'i de sattım elimde bir bu bütçenin çoğu da var, haftaya Ankara'ya gideceğim oradan da 4.5-5 bin toplarım.

Şimdi konunun özüne gelirsem, iki tane cihaz var kafamda ancak kafam yine karışık. ASUS ROG Ally'ın Z1 işlemcili olanı Steam Deck'ten güçlü hatta buna Bazzite OS kurarsam büyük ihtimal daha da iyi olacak ancak sanırım bu cihazlarda SD kart yuvası kronik sorunluymuş, düzeltme yöntemleri var ama benim teknik bilgimi, becerimi aşıyor açıkçası, SSD yükseltmesi de yapamam, SSD fiyatları uçtu gitti. Elimdeki 512 GB Samsung SD kartı kullanamayacağım gibi.

Steam Deck LCD'li ilanlar daha cazip duruyor. Yanında Dock 400 GB SanDisk Extreme SD kart olan ilan vardı mesela.

Ne düşünüyorsunuz, kronik SD kart problemine rağmen, ileride SSD yükseltmesi için bekleyip 512 GB stock hafıza ile idare ederek ASUS ROG Ally Z1 alıp Bazzite OS kurup kullanmak mı? Yoksa Steam Deck LCD mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Düz Z1 alınmaz. Sebepleri bu videoda mevcut. Bana kalırsa Steam Deck + 65W powerbank alman daha doğru.

Hocam Z1 kullanıcısıyım, eğer ki kabloda kullanıcaksan Z1in doğru olduğunu düşünüyorum. Hafif oyunlarda şarjı 2-3 saat gidiyor. Silent modda yani. Dead cells hades gibi oyunlarda şarjı iyi gidiyor. Fakat iş ağır oyunlara FC26 witcher falan çok az şarjı gidiyor. Yani şarj 80ken fifada tek yarı 6 dakikalık bir maç atamıyorum.(turbo mod)Turbo modun sebebi oyunları silent modda düşük fpsle oynatması.

Selam,

Geçenlerde yine bir öneri konusu açmıştım, Switch 2 ve MSI Claw'da vazgeçtim, MSI Claw Ankara'da uyguna bulamadım, Switch 2 için bulduğum ilan da şu anda satışta değilmiş, yine uyguna bulamadım. Bütçe maksimum 15bin TL'ye çıkar. Switch OLED'i de sattım elimde bir bu bütçenin çoğu da var, haftaya Ankara'ya gideceğim oradan da 4.5-5 bin toplarım.

Şimdi konunun özüne gelirsem, iki tane cihaz var kafamda ancak kafam yine karışık. ASUS ROG Ally'ın Z1 işlemcili olanı Steam Deck'ten güçlü hatta buna Bazzite OS kurarsam büyük ihtimal daha da iyi olacak ancak sanırım bu cihazlarda SD kart yuvası kronik sorunluymuş, düzeltme yöntemleri var ama benim teknik bilgimi, becerimi aşıyor açıkçası, SSD yükseltmesi de yapamam, SSD fiyatları uçtu gitti. Elimdeki 512 GB Samsung SD kartı kullanamayacağım gibi.

Steam Deck LCD'li ilanlar daha cazip duruyor. Yanında Dock 400 GB SanDisk Extreme SD kart olan ilan vardı mesela.

Ne düşünüyorsunuz, kronik SD kart problemine rağmen, ileride SSD yükseltmesi için bekleyip 512 GB stock hafıza ile idare ederek ASUS ROG Ally Z1 alıp Bazzite OS kurup kullanmak mı? Yoksa Steam Deck LCD mi?
Asus Rog Ally da ya da Z1 Extreme modelindeki SD kart sorununu usb hub takıp SD kart reader ile çözebilirsin misal ben o şekilde kullanıyorum. Steam deck'e gelecek olursak indie oyunları sorunsuz oynatsa da yeni nesil oyunlar da baya tökezlemeye başlamış senin yerinde olsam Z1 modelini alırdım.

Asus Rog Ally da ya da Z1 Extreme modelindeki SD kart sorununu usb hub takıp SD kart reader ile çözebilirsin misal ben o şekilde kullanıyorum. Steam deck'e gelecek olursak indie oyunları sorunsuz oynatsa da yeni nesil oyunlar da baya tökezlemeye başlamış senin yerinde olsam Z1 Extreme modelini alırdım.
Z1 Extreme alacak kadar para çıkmaz hocam maalesef. Z1 Extreme almak ben de isterim ama en uygunu 17bin onlar da temiz mi şüpheli, bazen fotoğrafta göründüğü gibi olmuyor.

Z1 Extreme alacak kadar para çıkmaz hocam maalesef. Z1 Extreme almak ben de isterim ama en uygunu 17bin onlar da temiz mi şüpheli, bazen fotoğrafta göründüğü gibi olmuyor.
Param güvende ilanlarına denk gelirsen belki alınabilir piyasa fiyatını en son 4 ay önce takip ediyorum o zamanlar da 15-17 bin tl arasına gidiyordu.

SD kart sorunu genel olarak var bende ki cihaz da garanti olmasına rağmen bende bile vardı hatta 2. el de artık bu bir sorun olarak bile kabul edilmiyor :D. Ama SD kart da zorunlu değil cihaz da M.2 slotuyla yükseltme yapabiliyorsun. Extreme ile non Extreme arasında inanılmaz bir fark da yok ama olsa daha mantıklı bir cihaz. Eğer uzun batarya süresi ve arayüz tercih edersen tabii ki Steam Deck yoksa ROG Ally her konuda üstün.