Bütçe
15000
Aida64 FPU açtım her seferinde bu arada ağır test yani. Ancak anakarttan nasıl oluyor hala aklım alabilmiş değil. Anakarttan yaşamadığım sorun kalmadı zaten sistemimi yeniden başlatamıyorum bile.
Anakartların işlemci bozmuşluğu çoktur hocam, size bir detay aktarayım her anakart ''volt'' konusunda aynı profili çizmez işlemcilere bazıları çok daha agresiftir ki bozuk anakartlar volt olayının suyunu çıkartıp aşırıya kaçabilirler. Bazı anakartlar segmentine göre volt olarak daha agresiftir çipset üreticisi (intel/amd) izin verdiği kadar ki aslında 13/14. nesil intel oksidasyon olayları da Asus anakartların volt konusunda sınırları zorlamasından oluyor (ki suç çipset üreticisinde, izin vermemesi lazım sorun asus'a ait bir sorun değil yine intel'in sorunu ancak asus platformunda sorun yaşanıyor sadece). Yani diyeceğim o ki anakarttaki sorunu tespit ederek hayatını kurtarmış olabilirsiniz işlemcinin çünkü kontrolsüz volt işlemcinize zarar verebilir. Soğutucunuzla size mutluluklar dilerim güzel soğutucudur sorun da kalmadığına göre güle güle kullanmak düşüyor sizlere de :)

Aida64 FPU açtım her seferinde bu arada ağır test yani. Ancak anakarttan nasıl oluyor hala aklım alabilmiş değil. Anakarttan yaşamadığım sorun kalmadı zaten sistemimi yeniden başlatamıyorum bile.
Hocam arızalı olan anakart modeli neydi?

Bu 56 derece stress testinde mi? Stres testinde çok iyi be 7600 ısınan bir işlemci değil bir de neyse ki

Hocam ben de Ryujin III 360 Extreme almak istiyorum üstündeki termal macun ile mi montajladınız yoksa başka bir termal macun sürdükten sonra mı? Performansından memnun musunuz?

Hocam ben de Ryujin III 360 Extreme almak istiyorum üstündeki termal macun ile mi montajladınız yoksa başka bir termal macun sürdükten sonra mı? Performansından memnun musunuz?

İki farklı sistemde denediğim için üstündeki macunu da denemiş bulundum. Üstündeki macun MX6'dan daha iyi ancak Thermalright TF7'den kötü.

İki farklı sistemde denediğim için üstündeki macunu da denemiş bulundum. Üstündeki macun MX6'dan daha iyi ancak Thermalright TF7'den kötü.
Asus X870E-E anakartım var ben normalde Arctic Liquid III Pro modelini alacaktım fakat sıvı soğutucu uyumlu anakartlar listesinde ünlem vardı M2 SSD ile çakışıyormuş. Başarılı bir şekilde montajı gerçekleştiren birkaç kişi gördüm, sence arctic mi asus mu almalıyım rog ile sinerjik olur diye düşünüyorum da fiyat farkı çok fazla

Asus X870E-E anakartım var ben normalde Arctic Liquid III Pro modelini alacaktım fakat sıvı soğutucu uyumlu anakartlar listesinde ünlem vardı M2 SSD ile çakışıyormuş. Başarılı bir şekilde montajı gerçekleştiren birkaç kişi gördüm, sence arctic mi asus mu almalıyım rog ile sinerjik olur diye düşünüyorum da fiyat farkı çok fazla

Performans olarak bildiğim kadarıyla aralarında fark yok ancak Asus çok daha sessiz. Bunun dışında araya kablolamadaki rahatlık, şıklık ve ekosistem giriyor bir de dediğiniz gibi montaj edilemiyorsa zaten Arctic alamazsınız. Ben Asus tercih ettim çünkü yakında ben de sizin kullandığınız anakarta geçmeyi düşünüyorum. Eğer bütçeniz izin veriyorsa siz de Asus alabilirsiniz.

Anakarttan memnun musunuz bu arada? Eğer sistem müsaitse fotoğraf alabilir miyim?

Performans olarak bildiğim kadarıyla aralarında fark yok ancak Asus çok daha sessiz. Bunun dışında araya kablolamadaki rahatlık, şıklık ve ekosistem giriyor bir de dediğiniz gibi montaj edilemiyorsa zaten Arctic alamazsınız. Ben Asus tercih ettim çünkü yakında ben de sizin kullandığınız anakarta geçmeyi düşünüyorum. Eğer bütçeniz izin veriyorsa siz de Asus alabilirsiniz.

Anakarttan memnun musunuz bu arada? Eğer sistem müsaitse fotoğraf alabilir miyim?
Hocam toplama aşamasındayım daha kutu olarak var :D Sistem özelliklerini merak ediyorsanız veya öneriniz varsa alabilirim.

GPU: ASUS ROG STRIX RTX 5070 Ti OC (alındı)
CPU: Ryzen 7 9800x3D
AIO: ASUS ROG RYUJIN 360 EXTREME
MOBO: ASUS ROG STRIX X870E-E (alındı)
Ram: XPG LANCER 32GB CL30 6000Mhz (alındı)
SSD: XPG Mars 980 Blade 2TB 14000/13000MB/s (alındı)
Case: NZXT H9 Flow
PSU: NZXT 1000W C1000

Hocam toplama aşamasındayım daha kutu olarak var :D Sistem özelliklerini merak ediyorsanız veya öneriniz varsa alabilirim.

GPU: ASUS ROG STRIX RTX 5070 Ti OC (alındı)
CPU: Ryzen 7 9800x3D
AIO: ASUS ROG RYUJIN 360 EXTREME
MOBO: ASUS ROG STRIX X870E-E (alındı)
Ram: XPG LANCER 32GB CL30 6000Mhz (alındı)
SSD: XPG Mars 980 Blade 2TB 14000/13000MB/s (alındı)
Case: NZXT H9 Flow
PSU: NZXT 1000W C1000

Sistem güzel hocam parçalarda sıkıntı yok. Sadece PSU'yu yeni versiyon aldığınızdan emin olun yeni versiyonun kasası böyle:

1756682956306.webp

Üstünde gri bir şerit var. Bir de ufak bir fiyat farkıyla 1200W alabiliniz. Eski versiyonun kasası bu:

1756682999829.webp

Sistem güzel hocam parçalarda sıkıntı yok. Sadece PSU'yu yeni versiyon aldığınızdan emin olun yeni versiyonun kasası böyle:

Eki Görüntüle 180377

Üstünde gri bir şerit var. Bir de ufak bir fiyat farkıyla 1200W alabiliniz. Eski versiyonun kasası bu:

Eki Görüntüle 180378
Hocam 5080 ve R9 kullanıp OC yapsam bile 1000W yeterli gibi benim sisteme 850W bile yeterli ama kaliteli PSU olmadığı için NZXT alıyorum.