Bütçe
15000
Hocam 5080 ve R9 kullanıp OC yapsam bile 1000W yeterli gibi benim sisteme 850W bile yeterli ama kaliteli PSU olmadığı için NZXT alıyorum.

Sonuçta yıllarca kullanılır ve aradaki fiyat farkı cidden çok az. Hem uzun vadede daha iyi olacak çünkü yeni çıkacak kartların değerlerini bilmiyoruz. Ayrıca daha az yük binecek bu da var. Ben yerinizde olsam 1200W alırdım fiyat farkı az olduğu için.

Hocam ben de Ryujin III 360 Extreme almak istiyorum üstündeki termal macun ile mi montajladınız yoksa başka bir termal macun sürdükten sonra mı? Performansından memnun musunuz?

Bende de ROG X870E-E Gaming Wi-Fi var. Ryujin III Extreme üzerindeki macun ile montajladım ve yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. 9950X3D işlemcim boşta 40 derece, oyunlarda 50-60 arasında, oyunlarda ki ön yükleme, gölgelendirici gibi işlemlerde 70-75 derecelerde geziniyor. Pompa hızı 2500'lerde, fan hızları 1600-2000'lerde takılıyor. Boştayken pomba 2500, fanlar 800

Ancak vaktim olmadığı için hiç stres testi yapamadım ve sıcaklık, stabilite gibi şeyleri deneyemedim.
Birkaç gün önce Thermal Grizzly Kryonaut tg-k-001-RS siparişi verdim. Yarın veya ertesi gün gelecek. O ve AMD kit gelince test etmek istiyorum.

1.webp

Bende de ROG X870E-E Gaming Wi-Fi var. Ryujin III Extreme üzerindeki macun ile montajladım ve yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. 9950X3D işlemcim boşta 40 derece, oyunlarda 50-60 arasında, oyunlarda ki ön yükleme, gölgelendirici gibi işlemlerde 70-75 derecelerde geziniyor. Pompa hızı 2500'lerde, fan hızları 1600-2000'lerde takılıyor. Boştayken pomba 2500, fanlar 800

Ancak vaktim olmadığı için hiç stres testi yapamadım ve sıcaklık, stabilite gibi şeyleri deneyemedim.
Birkaç gün önce Thermal Grizzly Kryonaut tg-k-001-RS siparişi verdim. Yarın veya ertesi gün gelecek. O ve AMD kit gelince test etmek istiyorum.

Hocam o termal macun ile sonuçları paylaşır mısınız oyun testleri yeter benim için.

Hocam o termal macun ile sonuçları paylaşır mısınız oyun testleri yeter benim için.

Geldiğinde tabii ki paylaşırım. Geçen hafta perşembe verdim siparişi hala gelmedi aslında bu kadar uzun sürmezdi.
Paylaşımım biraz gecikebilir, izin günümde değiştireceğim çünkü ve kasam inanılmaz ağır. Tek seferde işin içinde çıkmam gerekiyor :D

Şu an anlık olarak soğutmadaki stok macun ile ve AMD kitsiz yaptığım 10 dakikalık AIDA64 stress testi görselini ekliyorum. Kasa 5 fanım neden en düşükte dönüyor onu da anlamış değilim alttaki 3 fan bu :D
Yaptığım bu test sonuçları normal değerlerdir umarım, çok anlamıyorum. PC de herhangi bir kitlenme, donma, yavaşlamada yaşamadım.

Ekran görüntüsü 2025-09-02 161912.webp

Ekran görüntüsü 2025-09-02 162754.webp

Selam tekrardan.

Şu görseldeki tüm oyunları yaklaşık 1-2 saat aralığında oynadım. İşlemci sıcaklığı Cyberpunk hariç hiçbir oyunda 61 dereceyi geçmedi ve ortalama 55-58 derecelerde oynuyordu.

Cyberpunk oyununda 64-65 derecelerde geziyor.

Ayrıca birde Black Desert Online oynuyorum bazen o oyunda da termal macun ve kit değiştirmeden önce 68-72 derece aralarında oynuyordu, şuanda 55-60 derece arasında geziyor.

Son düzenleme:
Hata değil de yani bu sorunları her marka her ürününde yaşıyordur. Hiçbiri %100 sağlam sorunsuz malzeme üretemez üretse de kullanıcı bunu kuramaz bir tarafta bir eksiklik vardır. Eğer hoşunuza gittiyse kurulumunu gerçekleştirin bir sorun varsa o zaman çözümünü arayın.

3 gün boyunca 90 derece kalırsa işlemci sıkıntı olur diyor öyle bir durum söz konusu olamaz gibi?

90 dereceden kastınız?

En fazla sıkmaktan soketi yamultursunuz. Ben AM5 için bracket kullanıyorum.

Son düzenleme: