Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Neareine

Yetkin
Yer
İstanbul
Merhaba,

Belirtmiş olduğum "0d" kodu hatası almaktayım. Hatayı bilgisayarı sadece el ile "yeniden başlat" dediğimde alıyorum.
Anakartımın sitesinde manuel dosyasını kontrol ettiğim de bu kod için "reserved for future AMI sec error" olarak bir yazı yazıyor. Biraz araştırdım ama herkes farklı bir şeyler yaparak çözdüğünü yazmış. Ama olayın sebebi herkeste aynı. El ile yapılan "yeniden başlat" durumlarında geçerli.

Şahsen ramları tek tek A2 slotunda da denedim. Herhangi bir sorun yok. RAM'lar tek tek takılıyken de yeniden başlat dediğimde yine "0d" hatası alıyorum.
Aslında ben bu sorunu Windows'u 25H2 güncellemesinden sonra yaşamaya başladım. Yani daha önce yoktu.

Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

Sistem;
  • Ryzen 9950X3D
  • ASUS ROG STRIX X870E-E Gaming Wi-Fi
  • Gigabyte RTX4090 Gaming OC
  • Cooler Master HAF700EVO kasa
  • 2 x 32 GB XPG Lancer AX5U6000C3032g-dclarbk RAM
  • 2 x Samsung 990Pro SSD
  • ASUS ROG Ryujin III 360 Extreme sıvı soğutucu
  • Corsair HX1500i 1500W 80+ Platinum PSU

Çözüm
Hocam bilgisayar 2 kere sorunsuz açıldı ama 3 ve 4 cü denememde yeşil ışık yakıp ‘9C' USB DETECT hatası veriyor açılmıyor bir kere daha düğmeden kapayıp açacağım. Olmazsa CMOS tuşuna basacağım. Ya da başka bir şey yapabilir miyim? Çünkü BIOS'a da ulaşamıyorum şu an.

Düzeneleme: Hocam kapatıp bekleyeyim dedim 3 dakika kapalı kaldı, tekrar açtım açıldı. Ne garip ya. CMOS atmadım.

Eki Görüntüle 193369

Bir clear CMOS yapıp tekrar dener misin? Sorun ne tam olarak bilmiyorum, boot etmesi gerekiyor normalde.
Merhaba,

Belirtmiş olduğum "0d" kodu hatası almaktayım. Hatayı bilgisayarı sadece el ile "yeniden başlat" dediğimde alıyorum.
Anakartımın sitesinde manuel dosyasını kontrol ettiğim de bu kod için "reserved for future AMI sec error" olarak bir yazı yazıyor. Biraz araştırdım ama herkes farklı bir şeyler yaparak çözdüğünü yazmış. Ama olayın sebebi herkeste aynı. El ile yapılan "yeniden başlat" durumlarında geçerli.

Şahsen ramları tek tek A2 slotunda da denedim. Herhangi bir sorun yok. RAM'lar tek tek takılıyken de yeniden başlat dediğimde yine "0d" hatası alıyorum.
Aslında ben bu sorunu Windows'u 25H2 güncellemesinden sonra yaşamaya başladım. Yani daha önce yoktu.

Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

Sistem;
  • Ryzen 9950X3D
  • ASUS ROG STRIX X870E-E Gaming Wi-Fi
  • Gigabyte RTX4090 Gaming OC
  • Cooler Master HAF700EVO kasa
  • 2 x 32 GB XPG Lancer AX5U6000C3032g-dclarbk RAM
  • 2 x Samsung 990Pro SSD
  • ASUS ROG Ryujin III 360 Extreme sıvı soğutucu
  • Corsair HX1500i 1500W 80+ Platinum PSU
MCR-PDM disable iken bu sorunu yapıyor mu?

BIOS güncel mi 1.2.0.3g AGESA'ya.

Hocam merhaba, nasılsınız iyisinizdir umarım. Affedin ama MCR-PDM tam olarak neydi?

BIOS güncel. AGESA 1.2.0.3G
İyi diyelim, iyi olalım. Memory context restore ve power down ayarları dram timing içinden devre dışı bırakıp 3-5 restart atıp makineye öyle dene, aktif olarak RAM trainlerken 0d'ye düşüyor mu, ondan sonra tekrar bakalım. Dual rank training 3-5 dk sürer.

İyi diyelim, iyi olalım. Memory context restore ve Power down ayarları DRAM timing içinden devre dışı bırakıp 3-5 restart atıp makineye öyle dene, aktif olarak RAM trainlerken 0D'ye düşüyor mu, ondan sonra tekrar bakalım. Dual rank training 3-5 dk sürer.

Hocam bilgisayar 2 kere sorunsuz açıldı ama 3 ve 4 cü denememde yeşil ışık yakıp ‘9C’ USB DETECT hatası veriyor açılmıyor bir kere daha düğmeden kapayıp açacağım. Olmazsa CMOS tuşuna basacağım. Ya da başka bir şey yapabilir miyim? Çünkü BIOS'a da ulaşamıyorum şu an.

Düzeneleme: Hocam kapatıp bekliyim dedim 3 dakika kapalı kaldı, tekrar açtım açıldı. Ne garip ya. CMOS atmadım.

image.webp

Son düzenleme:
Hocam bilgisayar 2 kere sorunsuz açıldı ama 3 ve 4 cü denememde yeşil ışık yakıp ‘9C' USB DETECT hatası veriyor açılmıyor bir kere daha düğmeden kapayıp açacağım. Olmazsa CMOS tuşuna basacağım. Ya da başka bir şey yapabilir miyim? Çünkü BIOS'a da ulaşamıyorum şu an.

Düzeneleme: Hocam kapatıp bekleyeyim dedim 3 dakika kapalı kaldı, tekrar açtım açıldı. Ne garip ya. CMOS atmadım.

Eki Görüntüle 193369

Bir clear CMOS yapıp tekrar dener misin? Sorun ne tam olarak bilmiyorum, boot etmesi gerekiyor normalde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

CMOS atmadan önce açılmıştı. 5 kere daha restart atıp denemiştim ve bir kereliğine "0d" hatası gelmişti.

Sonra CMOS yaptım. Bir süre böyle denedim. CMOS'tan sonra söylediğiniz mcr-pdm açık ve kapalı şekilde de denedim.
Şu anda bahsettiğim sorunda ortadan kayboldu.

Hiçbir sorun kalmadı şu an ne olduki şimdi ben ne değiştirdim. :D :) ilginiz için teşekkür ederim @Ayhan Dönmez hocam.