Cihazı aldım. Ana Wi-Fi 1000 Mbps ve ana Wi-Fi benim olduğum yerin katın odanın tam olarak üst katında iyi çekim yapar mı? Sırf o yüzden kutuyu dahi açmadım kötü ise iade ederim diye ve Wi-Fi'ye yukarıdan aşağıya kablosuz sonra routerden kablo çıkışı alıp oyuncu bilgisayarıma başlayacağım. Hız değerleri nasıl olur, ping nasıl olur? Normal telefonda 500+ alıyor routersız normal şekilde 5G'de. Dedigim gibi ana Wi-Fi'den kablosuz geleceği için OpenWRT kurmam lazım. Nasıl acaba?
OpenWRT'yi Xiaomi AX3000T'yi kurmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Gerekli Hazırlıklar
1.
Donanım: Xiaomi AX3000T yönlendiricisi.
2.
Bilgisayar: Yönlendiriciye bağlanmak için.
3.
Kablo: Bilgisayarı yönlendiriciye bağlamak için Ethernet kablosu.
4.
OpenWRT Firmware: İlgili sürümü indirin (resmi OpenWRT web sitesinden).
5.
Yedekleme: Mevcut yönlendirici ayarlarını yedekleyin.
OpenWRT Kurulum Adımları
1.
Cihazı Bağlayın:
- Yönlendiriciyi elektrikle besleyin.
- Ethernet kablosunu bilgisayarınız ve yönlendirici arasına bağlayın.
2.
Yönlendiriciye Erişim:
- Tarayıcınızı açın ve varsayılan IP adresi olarak
192.168.31.1 yazın.
- Giriş yapın (varsayılan şifre genelde
admin veya kutudaki bilgilerde yazılıdır).
3.
Firmware Yükleme:
- Tarayıcıda yönlendiricinin arayüzünde "Firmware Upgrade" veya "System Upgrade" seçeneğini bulun.
- İndirdiğiniz OpenWRT firmware dosyasını yükleyin.
- Yükleme işlemini başlatın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin.
4.
Yeniden Başlatma:
- Yönlendirici otomatik olarak yeniden başlayacaktır. (Bu birkaç dakikaya kadar sürebilir.)
5.
Yeni Ayarları Yapılandırın:
- Tarayıcıda tekrar
192.168.1.1 yazıp OpenWRT arayüzüne erişin.
- Renkli bir arayüz göreceksiniz, burada yeni ayarları yapabilirsiniz.
6.
Bağlantı Ayarlarını Yapın:
- Ana Wi-Fi ağınıza bağlanmak için "Network" > "Wireless" kısmına gidin ve ana ağınızı ekleyin.
- Gerekli IP, DNS ve diğer bağlantı ayarlarını yapılandırın.
7.
Kurum Bitimi:
- Ayarları kaydedin ve yönlendiriciyi yeniden başlatın.
- Bağlantı durumunu kontrol edin; bilgisayarınız Wi-Fi’nin üzerinden ağa bağlı olmalı.
Performans Notları
- Ana Wi-Fi'den aldığınız hız, mesafeye, duvarlara ve diğer parazit kaynaklarına bağlı olarak değişebilir.
- Room'dan room’a kablosuz bağlantıda hız ve ping değerleri farklılık gösterebilir. Test yaparak gerçek değerleri gözlemleyin.
Bu adımları takip ederek OpenWRT kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz. Eğer süreçte ciddi bir sorunla karşılaşırsanız, daha fazla yardım almak için detay sunabilirsiniz.