Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

seeraddar

Yetkin
Rozetlerin verilme şeklinin biraz sorunlu olduğunu düşünüyorum. Örneğin, sadece “son 1 ayda 100 mesaj”, “50 mesaj” veya “2 çözüm” gibi kriterlere göre rozet veriliyor. Bu bence çok sağlıklı değil, çünkü sadece mesaj atarak rozet alınabiliyorsa, bilgi birikimi olmayan kişiler de aynı şekilde rozet sahibi olabiliyor.

Hedef göstermek için söylemiyorum ama geçenlerde okul nakliyle ilgili konu açan birinin bu şekilde rozet aldığını gördüm.🙃 Bugün de sıvı soğutma kategorisinde yaklaşık 1000 mesajı olan birine denk geldim, bu alanda yüzlerce katkısı olmasına rağmen rozeti yok. Oldukça az kullanılan bir kategoride 1000 mesaja ulaşmak bile başlı başına bir uzmanlık göstergesiyken, rozet sahibi olamayışı sistemin saçma olduğunu gösteriyor.

Bu yüzden rozetlerde ve kurallarda bir düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyorum. Rozet almak için kullanıcı bir bilet açabilir, moderatör veya yönetici de şartların gerçekten sağlanıp sağlanmadığını kontrol edebilir. Ayrıca “Al, 10 gün içinde bir tane çözüm yapamazsan rozet düşer.” gibi kuralların da pek mantıklı olmadığını düşünüyorum. Genel olarak sistemin daha düzgün ve kontrollü olması gerektiğini düşünmekteyim.

Artı -3 Eksi
Bildiğim kadarıyla öyle verilmiyor.
Örnek olarak "Eğitim" kategorisinde çok fazla kitap veya YouTube kanalı önerisi açarsanız sistem tarafından tanımlanmış rozet kazanırsınız.

Yine "Taşıt Dünyası" kategorisinde sürekli araç tavsiyesi konusu açarsanız belirli bir mesaj eşiğinden sonra yine sistem tarafından rozet tanımlanır.

"İnternet ve Ağ Erişimi" kategorisi de bu şekilde çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rozet mevzusu anlamadigim bir sekilde asiri kiymet bindirilen bir sey. Cogu uyenin rozeti gittiginde hemen rapor atip "rozetim nerede?" vs. yazdigini hatta alinganlik yaptigini hatirliyorum. Durum boyle olunca sadece verme degil geri alma kismi da moderatörlere kalirsa buyuk kaos. Denetim yerine uyelerin hangi kategoride mesaj veya cozum sahibi oldugunu duzenli kontrol etmekle ugrasmamali moderatorler. Her firsatta moderasyona muhalif olanlar icin eglence cikar. Uygulanmayacak bir oneri zaten ama yazmis olmak istedim.

Rozet mevzusu anlamadigim bir sekilde asiri kiymet bindirilen bir sey. Cogu uyenin rozeti gittiginde hemen rapor atip "rozetim nerede?" vs. yazdigini hatta alinganlik yaptigini hatirliyorum. Durum boyle olunca sadece verme degil geri alma kismi da moderatörlere kalirsa buyuk kaos. Denetim yerine uyelerin hangi kategoride mesaj veya cozum sahibi oldugunu duzenli kontrol etmekle ugrasmamali moderatorler. Her firsatta moderasyona muhalif olanlar icin eglence cikar. Uygulanmayacak bir oneri zaten ama yazmis olmak istedim.
Moderasyon rozeti neden geri alsın ki? O konuda bilgisi olan biri rozet sahibi olmalı; ister mesaj yazsın ister yazmasın. Zaten rozete bakılarak, ihtiyaç sahibi ya da yardım arayan kişiler o arkadaşları konuya etiketler, onlar da yazar.

Benim burada demek istediğim şu: Hiçbir şey bilmeyen biri bile rozet alabiliyor. Bu durum, rozetin tanımına biraz aykırı. Yani ‘aldın ama son bir ayda 50 mesaj atmazsan geri alırız’ gibi bir mantık olmamalı. O kişi zaten bilgisini kanıtlamış. Daha neye göre rozeti geri alıyorsun?

Eğer rozet mesaj sayısına bakılarak veriliyorsa, bu rozet bilgi sahibi olmayı temsil etmekten çıkar, aktif üye anlamına gelir. Yani ‘sen aktifsin, sana rozet veriyorum’ manasına gelir.