Çözüldü Rpi 720p video oynatabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Hangi Pi modelinden bahsettiginize de bagli ancak yanlis hatirlamiyorsam en guncel Pi 5 modelinde bile dahili GPU'da VP9 ve AC1 decode etme destegi yok, ki YT'nin kullandigi codecler bunlar. Tabii GPU'sunda VP9 ve AC1 decoderi olmamasi o videolari oynatamiyor demek anlamina gelmiyor, sadece software decoding yapiyor. Pi 5 bunu basariyla yapabiliyormus diyorlar, ozellikle 4K alti bir video ise. Onlarin yalancisiyim.

Pi Zero 2W gibi bir seyden bahsediyorsaniz mesela, ne yalan soyleyeyim YT'de videoyu acmak bile iskence gibiydi, sorunun benden kaynakli oldugunu da dusunmuyorum. Bu yuzden bahsettiginiz Pi modeli onemli.

Bunun disinda Pi'larda YT'den video izlemek gibi bir amaciniz varsa, tarayicinizda enhanced-h264ify eklentisi ile YT videolarini h264 sekilde izlemenizi siddetle oneririm zira Pi'larda uzun bir suredir bunun icin GPU decode destegi var.
Hangi Pi modelinden bahsettiginize de bagli ancak yanlis hatirlamiyorsam en guncel Pi 5 modelinde bile dahili GPU'da VP9 ve AC1 decode etme destegi yok, ki YT'nin kullandigi codecler bunlar. Tabii GPU'sunda VP9 ve AC1 decoderi olmamasi o videolari oynatamiyor demek anlamina gelmiyor, sadece software decoding yapiyor. Pi 5 bunu basariyla yapabiliyormus diyorlar, ozellikle 4K alti bir video ise. Onlarin yalancisiyim.

Pi Zero 2W gibi bir seyden bahsediyorsaniz mesela, ne yalan soyleyeyim YT'de videoyu acmak bile iskence gibiydi, sorunun benden kaynakli oldugunu da dusunmuyorum. Bu yuzden bahsettiginiz Pi modeli onemli.

Bunun disinda Pi'larda YT'den video izlemek gibi bir amaciniz varsa, tarayicinizda enhanced-h264ify eklentisi ile YT videolarini h264 sekilde izlemenizi siddetle oneririm zira Pi'larda uzun bir suredir bunun icin GPU decode destegi var.

Çözüm
Hangi Pi modelinden bahsettiginize de bagli ancak yanlış hatirlamiyorsam en guncel Pi 5 modelinde bile dahili GPU'da VP9 ve AC1 decode etme destegi yok, ki YT'nin kullandigi codecler bunlar. Tabii GPU'sunda VP9 ve AC1 decoderi olmamasi o videolari oynatamiyor demek anlamina gelmiyor, sadece software decoding yapiyor. Pi 5 bunu basariyla yapabiliyormus diyorlar, ozellikle 4K alti bir video ise. Onlarin yalancisiyim.

Bunun disinda Pi'larda YT'den video izlemek gibi bir amaciniz varsa, tarayicinizda enhanced-H264ify eklentisi ile YT videolarini H264 sekilde izlemenizi siddetle oneririm zira Pi'larda uzun bir suredir bunun icin GPU decode destegi var.

Pi 5 4 GB almayı düşünüyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt