Ella Freya

Üstün
Makaleler
1
Abim Airpods 2 almış. Ben Buds Plus alırken onun sonuşları çok daha kötüydü. Ne kadar saçma kulaklık silikonsuz mu olur dedim, taktım. S23 ve YouTube Music Premium varken ciddi anlamda benim kulaklığı bitirdi. Sesler daha net ve toktu. Baslar vs. bariz daha iyi olduğu belli. Fiyatı da öyle tabii her ne kadar şimdi satılamasa da onun benzeri Buds 2 ile arasında fiyat farkı çok. Fakat benim bunu alırken 2 sene önce baktığım site gerçekten saçma sonuçlar göstermiş. Hiç anlamayanlar için puanlama sistemi yapsalar da ben kulağıma duyduğum için hiç inanasım yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ama buradaki sonuçlar Bass'a göre veya başka bir şeye göre yapılmıyor ki. Doğruluğa göre yapıyor. Örneğin bir X müziğini stüdyoda ne kadar basa ayarlamışlarsa o kadar veriyor gibi düşün. Yoksa piyasada en iyi bass veren skullcandy kulaklıklara bakacak olursak bayağı düşük puanlar alıyor. Bu noktada seçimleri neyi istediğine ve sana nasıl daha güzel geliyorsa ona göre yapmak gerekiyor.

RTINGS, sadece teknik özellikleri ölçer yani sonuçları anlayaabilmeniz için biraz da olsa teknik bilginiz olması gerekir.

Örneğin, bass seviyesinin yüksekliğini değil doğruluğunu ölçer.

Aşağıdaki grafikte "High-bass" kısmına bakın:
Screenshot 2024-05-21 at 01.47.34.webp

Airpods 2nd Gen yüksek bas kısmında daha yüksek ses seviyesine ulaşmış. O nedenle size bas daha hoş gelmiştir.

@150 Low Bass benim kulaklıkta yarım kat daha iyi o zaman.

Kulaklık seçerken bazı yeni kriterlerim var o zaman. Dinlediğim müziklere göre bass veren kulaklıklar lazım bana Buds 2 Pro gibi.

Bu siteyi 10 üzerinden verdiği puana bakmak için değil de frekans değerlerine bakmak için kullanıyorum, öyle olunca daha mantıklı sonuçlar çıkıyor.

@Rory the Profound Low Bass benim kulaklıkta yarım kat daha iyi o zaman.
Evet ama şöyle bir durum var: sizin kulaklarınız low-bass frekansına duyarlı olmayabilir. Önceki yazımda bunu anlatmak istedim aslında.

Özetle, bas seven her insan 70 Hz altına yani sub-bass'a olumlu bakmaz ve hatta o frekanslarda yüksek ses karakterine sahip cihazlalra da "Yürüyen Subwoofer" der geçer ancak mid-bass ve/ya high-bass seviyordur.