Benchmarklara bile gerek yok ki. Kağıt üstünde FP32 olarak bile RTX 5050 daha üstün konumda ki driver ve güncel kare oluşturma performansı çok daha iyi. Zaten 2000 serisi geçiş dönemi kartları olduğundan dönemi içinde aşırı iyi bir seçenek değildi. RTX 5050 hem ham güç hem teknoloji hem de mimari bakımından her türlü üstün konumda.
Neyse hocam, yapacak bir şey yok. 3 ayrı konuda toplam 100'den fazla mesaj atıp ikna etmeye çalıştık ama nafile. En iyisi uyumlu deyip geçmektir.

Kim 2000 serisine yönlendiriyor ki hocam?
Konu sahibine öyle demişler 🤷‍♂️

Tamam hocam, zaten ben sana güvendim. Dediğin ekran kartı 5050 alacaktım fakat anakartın çok eski olduğunu söylediler. Tam performans alamazsın, dedi; işlemci ile olur diyor. 2060 Süper 5050 kadar güçlü olmasa da 2060S alacağım.
Tam performans alamaman o kartı kullanamayacağın anlamına gelmez ki, bir süre sonra da anakartı değiştirme seçeneğin de vardı. Neden kendini tamamen anakartının gereksinimlerine bağladın ki? Ayrıca çevreye bakarsan insanlar iyiliğini düşünmezler, her kafadan bir ses çıkar. Bir teknoloji forumunda size 1000'e yakın "5050 kart alın" mesajı atıldıysa ve onları dinlemediyseniz bu baya büyük bir hata olmuş.