creazy

Başarılı
Selam arkadaşlar. Bir kankam laptop alacak, bütçesi 40–45 bin TL civarı. Özellikle RTX 3050 istiyor çünkü bu cihazı ömürlük kullanmayacak; yaklaşık 1 sene sonra satıp masaüstüne geçmeyi planlıyor. GTA V, Valorant, Cyberpunk, Elden Ring, Genshin Impact, Dark Souls gibi oyunları oynayacak, günlük kullanım için de kullanacak, dersten sonra günde ortalama 5 saat kullanır. Bu bütçeye uygun hangi laptopu önerirsiniz?

@talongod

Selam arkadaşlar. Bir kankam laptop alacak, bütçesi 40–45 bin TL civarı. Özellikle RTX 3050 istiyor çünkü bu cihazı ömürlük kullanmayacak; yaklaşık 1 sene sonra satıp masaüstüne geçmeyi planlıyor. GTA V, Valorant, Cyberpunk, Elden Ring, Genshin Impact, Dark Souls gibi oyunları oynayacak, günlük kullanım için de kullanacak, dersten sonra günde ortalama 5 saat kullanır. Bu bütçeye uygun hangi laptopu önerirsiniz?

@talongod

Hocam şimdi az sonra atacağım ama bende RTX 3050 Ti laptop var, hata olduğunu düşünüyorum o paraya almanın. CS 2 orta-yüksek ayarlarda 144 alamıyorum çoğu zaman.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin sisteminiz nedir? Özellikleri. İşlemci vesaire.

i5 12500H, 3050 Ti 4 GB, (6 GB olan versiyonu gene biraz daha FPS verir tahminimce) 16 GB DDR5 RAM, 144 Hz monitörü var. HP Victus D1050NT aldığımda NVIDIA'nın tek iyi marka olduğunu düşünüp vermiştim parayı değilmiş.

https://www.trendyol.com/hp/victus-amd-ryzen-7-8845hs-16gb-1tb-ssd-rtx4060-8gb-15-6-freedos-fhd-144hz-gaming-laptop-b82n5ea-p-959953848?merchantId=1080831 Bence o paraya bunu almalısınız. Bu arada HP'ye laf edenler olacaktır 3 yıldır kullanıyorum dediğim laptopun touchpadi birazcık hassasiyetini kaybetti bunun dışında 0 sorun.

Son düzenleme:

Arkadaşım laptopu ömürlük kullanmayacağı için sadece 1 yıl kullanacak bir cihaz bakıyor, bu yüzden aklına 3000 serisi gelmiş. Ben de kendisine 5050 serili bir laptop attım, 47 bine satılıyor. “bence bunu al” dedim ama tabii ki karar onun, bir şey diyemem.

Arkadaşım laptopu ömürlük kullanmayacağı için sadece 1 yıl kullanacak bir cihaz bakıyor, bu yüzden aklına 3000 serisi gelmiş. Ben de kendisine 5050 serili bir laptop attım, 47 bine satılıyor. “bence bunu al” dedim ama tabii ki karar onun, bir şey diyemem.

Hocam o zaman bence daha ucuz bir şey alsın 35'e falan.

Son düzenleyen: Moderatör:

Garip, neden aynı paraya 2-3 kat daha düşük performanslı bir cihaz alır ki bir insan? Galiba arkadaşınız çok zengin parasının bir önemi yok.