Detaylar
Kim cevapladı?Selam arkadaşlar. Bir kankam laptop alacak, bütçesi 40–45 bin TL civarı. Özellikle RTX 3050 istiyor çünkü bu cihazı ömürlük kullanmayacak; yaklaşık 1 sene sonra satıp masaüstüne geçmeyi planlıyor. GTA V, Valorant, Cyberpunk, Elden Ring, Genshin Impact, Dark Souls gibi oyunları oynayacak, günlük kullanım için de kullanacak, dersten sonra günde ortalama 5 saat kullanır. Bu bütçeye uygun hangi laptopu önerirsiniz?
@talongod
Banım bitti sonunda. Bu denli bütçelerde 3050 bakmak ölü yatırım demek. Çünkü iki nesil eski bir "giriş" segmenti GPU, bitik demek.
Emin misin arada 10k fark olduğuna?
3050'ye öcü muamelesi yapan yok bu paraya 4050 varken almak saçma okuduğunuzu anlamanız lazım ilk önce. Ve 3050 ile orta ayarlarda 60 FPS oynaması bile zor 2025-2026 oyunlarını.
Çöp, alınmaz; HP almak bu günlerde paranızı çöpe atmak demek.
i5 12500H, 3050 Ti 4 GB, (6 GB olan versiyonu gene biraz daha FPS verir tahminimce) 16 GB DDR5 RAM, 144 Hz monitörü var. HP Victus D1050NT aldığımda NVIDIA'nın tek iyi marka olduğunu düşünüp vermiştim parayı değilmiş.
https://www.trendyol.com/hp/victus-amd-ryzen-7-8845hs-16gb-1tb-ssd-rtx4060-8gb-15-6-freedos-fhd-144hz-gaming-laptop-b82n5ea-p-959953848?merchantId=1080831 bence o paraya bunu almalısınız. Bu arada HP'ye laf edenler olacaktır 3 yıldır kullanıyorum dediğim laptopun touchpadi birazcık hassasiyetini kaybetti bunun dışında 0 sorun.
3 yıllık sistem önermeye ne gerek var, 1 yıl sonra sistem değişeceği zaman donanımı satarken zorluk yaşayacak.
XXXTentacion 1
Becerikli
- Makaleler
- 1
Banım bitti sonunda. Bu denli bütçelerde 3050 bakmak ölü yatırım demek. Çünkü iki nesil eski bir "giriş" segmenti GPU, bitik demek.
Çöp, alınmaz; HP almak bu günlerde paranızı çöpe atmak demek.
3 yıllık sistem önermeye ne gerek var, 1 yıl sonra sistem değişeceği zaman donanımı satarken zorluk yaşayacak.
Her HP de hall sensör sorunu yok, çöp falan değil bence, şans meselesi, çok abartılan bir konu olduğunu düşünüyorum. Aynı paraya 2-3 kat daha düşük bir kart asla almazdım.
creazy 38
Üstün
XXXTentacion 1
Becerikli
- Makaleler
- 1
Ben artık karışmıyorum, adamlar 5050 Lenovo attı o kadar gidip 6 senelik kartı aldı ya aynı paraya, daha da bir şey demem. Kendi hatası artık 30-40 FPS oynar yüksek ayarlarda 100-150 FPS oynamak varken.
Hall sensör sorunu var demiş miyim ben? Ayrıca çöp, evet. 45k bütçede 3050 yerine 4050; indirimler beklenirse geçenlerde 5050 laptoplar düştü o bütçelere. Yani isteseniz de bu bütçede 2-3 kat daha düşük kart almazsınız. Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum.Her HP de hall sensör sorunu yok, çöp falan değil bence, şans meselesi, çok abartılan bir konu olduğunu düşünüyorum. Aynı paraya 2-3 kat daha düşük bir kart asla almazdım.
XXXTentacion 1
Becerikli
- Makaleler
- 1
Hatam varsa kusura bakmayın, hp hakkında öyle söylendiği için onu atmıştım.Hall sensör sorunu var demiş miyim ben? Ayrıca çöp, evet. 45k bütçede 3050 yerine 4050; indirimler beklenirse geçenlerde 5050 laptoplar düştü o bütçelere. Yani isteseniz de bu bütçede 2-3 kat daha düşük kart almazsınız. Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum.
Hiç önemli değil; amacımız yanlışları, yanlış bilinenleri düzeltmek. HP 15 serisi de kötü; aynı Casper Excalibur G770 kasaları gibi iki fan yan yana, bu yüzden sıcaklık belirli bir seviyenin altına asla inmiyor. Fanlar hafif çapraz yapıda olduğu için alt tarafları tıkanıyor; yani ben öyle deneyimledim ve deneyimlediğim kadarıyla konuşuyorum. Bunu yazma sebebim de boş yere "çöp" demiyorum.Hatam varsa kusura bakmayın, hp hakkında öyle söylendiği için onu atmıştım.
creazy 38
Üstün
Ben artık karışmıyorum, adamlar 5050 Lenovo attı o kadar gidip 6 senelik kartı aldı ya aynı paraya, daha da bir şey demem. Kendi hatası artık 30-40 FPS oynar yüksek ayarlarda 100-150 FPS oynamak varken.
Orası öyle de gidip 4K en yüksek ayarlarda oynayacağım diye bir şey demiyor ki. Düşük–orta ayarlarda oynar zaten. 1 sene kullanıp ya satacak ya da kardeşine verecek. Yani “bu alayım da en yüksek ayarlarda Full ayarlarda oynayayım” diye bir maksatı yok zaten. Eğer ömürlük alsaydı 5050 alırdı. Ben de kendisine 5050 önerdim. Hani “çok para gitmesin, uyguna alayım” kafasında olup onu aldı. Oynayacağı oyunlar belli, yeterli olur da laptop tercihini bilemem, ben önermedim. Benim de önerim 5050 oldu. Ama oynatır mı? Oynatır. Kendisi de dedi yüksek ayarlarda oynamayacağını, o yüzden çok sorun olacağını düşünmüyorum. Dediğim gibi 1 sene sonra da yüksek sisteme geçecek. Masaüstü şimdilik Valorant, günlük cart curt idare etsin yeter kafasında.