sirius

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
8
Şu an 577 kullanıyorum. HP Victus 16 laptopum. 95W RTX 3050 6 GB ekran kartı. Şu anki sürücüden memnunum ama güncelleme gereği duydum. En sorunsuz, performans düşürmeyen ve en güncel sürüm hangisi?

@sirius, HP Victus 16 kullanıyorum. 4060m ile 577.00 sürümü dışında bütün sürümlerde problem yaşadım. Bana da herkes son sürümü önermişti.

Şu an 577 kullanıyorum. HP Victus 16 laptopum. 95W RTX 3050 6 GB ekran kartı. Şu anki sürücüden memnunum ama güncelleme gereği duydum. En sorunsuz, performans düşürmeyen ve en güncel sürüm hangisi?

Kendiniz test edip bulmalısınız; yani herhangi biri size "Bu sürüm daha kararlı" diyemez. Size tavsiyem; stabiliteye ve performansa önem veriyorsanız stripped driver kullanın. Stripped'den kastım; driver'ı NVCleanstall ile kurun, yani debloat edin. Tercihen Game Ready yerine Studio sürümünü de kullanabilirsiniz; Studio sürümleri Game Ready'den daha stabildir. Ayrıca performans istiyorsanız NVIDIA App kesinlikle kullanmayın çünkü NVIDIA App = bloatware ve telemetry demek, yani performans düşüren şeyler bunlar. Ayrıca NVIDIA Profile Inspector kullanın, daha sonra GPU'nuza overclock yapabilirsiniz; yani performans artırmak için yapabileceğiniz şeyler bunlar. Registry tweaks de yapabilirsiniz; ForceDirectClip, Force P-State gibi şeyler işinize yarayacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
@sirius, HP Victus 16 kullanıyorum. 4060m ile 577.00 sürümü dışında bütün sürümlerde problem yaşadım. Bana da herkes son sürümü önermişti.

Ben de CS'de sorun çıkarttığından dolayı güncellemek istemiyorum. Sonraki 1 ayım eski haline döndürmekle geçiyor.

Konuyu acaba tam stabil bir şeyler çıktı mı diye bakmak için açmıştım ama anlaşılan henüz çıkmamış.

Neredeyse her sürücüyle ilgili sorun yaşayan birilerini bulabilirsiniz. Resmi mi bilmiyorum ama bir yerlerde yama notları oluyor. Şunlar şunlar düzeldi diyorlar. O tip bir derdiniz varsa bakarsınız.

Onun dışında artırınca da azaltınca da sorun çözüldüğü gördüm. Yeni format attım, daha geçen gün aynı bilgisayarda 3 kere bitirilmiş bir oyunda bölüm geçişi sırasında sürücü çöküyordu. Değiştirdim, aynı. Nvcleanstall kullanmadım, aynı. Oyun içi bir ayarı ekran kartım pek güzel halledemiyor gibi görünüyor. Sıfırdan yükleyince aktif gelmiş. Kapatınca düzeldi. Şimdi diyebilirsiniz ki senin sorunun sürücü sorunu değilmiş. Aynı sorunu sürücü değiştirerek çözdüğünü söyleyen bir sürü kişi var. O yüzden ayar değiştirmek gibi daha basit bir şey yerine sürücü değiştirmekle başladım.

Neredeyse her sürücüyle ilgili sorun yaşayan birilerini bulabilirsiniz. Resmi mi bilmiyorum ama bir yerlerde yama notları oluyor. Şunlar şunlar düzeldi diyorlar. O tip bir derdiniz varsa bakarsınız.

Onun dışında artırınca da azaltınca da sorun çözüldüğü gördüm. Yeni format attım, daha geçen gün aynı bilgisayarda 3 kere bitirilmiş bir oyunda bölüm geçişi sırasında sürücü çöküyordu. Değiştirdim, aynı. Nvcleanstall kullanmadım, aynı. Oyun içi bir ayarı ekran kartım pek güzel halledemiyor gibi görünüyor. Sıfırdan yükleyince aktif gelmiş. Kapatınca düzeldi. Şimdi diyebilirsiniz ki senin sorunun sürücü sorunu değilmiş. Aynı sorunu sürücü değiştirerek çözdüğünü söyleyen bir sürü kişi var. O yüzden ayar değiştirmek gibi daha basit bir şey yerine sürücü değiştirmekle başladım.

Nvcleanstall kullanıyorum artı olarak driverı kendim manuel olarak stripliyorum, Telemetry'i Ray Tracing'i falan siliyorum ve bu zamana kadar sıkıntı yaşamadım.