karahan96 6

Uzman
Arkadaşlar merhaba. Şu videoda:

En yüksek ayarda RTX 3050Tİ Monster laptopta yüksek FPS alınabildiğini görünce sevinmiştim, bende de aynı laptop var. Ama oyunu açtığımda nedense düşükte, açtı bir süre öyle oynadım ve ultraya aldığımda video belleği yetersiz diyerek could not write crash dump diye hata verip sistem felç oluyor bir süre kilitleniyor bilgisayar. Bu arada internetten bulduğum türkçe yamayı yaptım ama sorunun ondan olmadığı açık zaten, oyunu gamepass'de oynuyorum. Şu konuda da

sistemi güçlü olup da sorun yaşayan baya bir kişi var. Çözüm nedir bilen var mı?

Arkadaşlar merhaba. Şu videoda:

En yüksek ayarda RTX 3050 Ti Monster laptopta yüksek FPS alınabildiğini görünce sevinmiştim, bende de aynı laptop var. Ama oyunu açtığımda nedense düşükte, açtı bir süre öyle oynadım ve ultraya aldığımda video belleği yetersiz diyerek could not write crash dump diye hata verip sistem felç oluyor bir süre kilitleniyor bilgisayar. Bu arada internetten bulduğum Türkçe yamayı yaptım ama sorunun ondan olmadığı açık zaten, oyunu Game Pass'te oynuyorum. Şu konuda da.

Sistemi güçlü olup da sorun yaşayan bayağı bir kişi var. Çözüm nedir bilen var mı?

Oyunum orijinal Steam hesabında yama yapmaya çalışsam bahsettiğiniz "could not write crash dump" hatasını durmadan aldım ve sorunu çözemedim. Onun dışında VRAM'iniz kaç GB? Ben RX5500 XT 4 GB modeli ile 1080P'de en yüksek(sanırım Über ya da Mein Leben tarzı bir şeydi) ayarlarda VRAM yüzündne oynayamadım. Ayar kısmanız gerekebilir. Onun dışında Türkçe yamayı silip orijinal şekilde tekrar dener misiniz?

Şu an Intel Arc A580 8 GB kullanıyorum. Oyunu denediğimde herhangi bir sorun yaşamamıştım(Türkçe yama kurmadan)

Son düzenleme:
Oyunum orijinal Steam hesabında yama yapmaya çalışsam bahsettiğiniz "could not write crash dump" hatasını durmadan aldım ve sorunu çözemedim. Onun dışında VRAM'iniz kaç GB? Ben RX5500 XT 4 GB modeli ile 1080P'de en yüksek(sanırım Uber'ya da mein leben tarzı bir şeydi) ayarlarda VRAM yüzündne oynayamadım. Ayar kısmanız gerekebilir. Onun dışında Türkçe yamayı silip orijinal şekilde tekrar dener misiniz?

Şu an Intel Arc A580 8 GB kullanıyorum. Oyunu denediğimde herhangi bir sorun yaşamamıştım(Türkçe yama kurmadan)
hocam videodaki sistemde en yüksekte oynamışlar ama bende de aynı sistem var. Vram 4 GB. Türkçe yamadan kaynaklı değil oyun içinde video belleğiniz yetersiz diye uyarı mesajı var. En yüksek ayar dediğim ''Main leben!'' olan. Onun bi düşüğü ultrada da oynayamıyorum.

Reddit'teki konuyu incelediniz mi?

Reddit konusu sizde açılıyor mu?
Bende sadece Reddit logosu gözüküyor.
Ekran görüntüsü 2025-07-08 222039.webp

Reddit'teki konuyu incelediniz mi?
İnceledim. 8 GB VRAM o oyun için yeterli, zaten yanlış görmediysem 4 GB VRAM gibi bir değer tüketmiş, başka bir olayla ilgilidir bu. Seninki direkt VRAM yetersizliği, 4 GB VRAM 1080p ekranda bile yetersiz. Yüksek grafiklerde kaynak tüketimi artıyor, haliylen senin ekran kartında kendi RAM'ini tüketiyor. Hatayı yüksek grafiklerde alman normal.

İnceledim. 8 GB VRAM o oyun için yeterli, zaten yanlış görmediysem 4 GB VRAM gibi bir değer tüketmiş, başka bir olayla ilgilidir bu. Seninki direkt VRAM yetersizliği, 4 GB VRAM 1080p ekranda bile yetersiz.
peki grafik ayarlarını nasıl değiştireceğim oyunu açar açmaz kitleniyor sistem.

Açılıyor evet. Özetle ekran kartı 2080 Super de bile bu sorun olmuş.

Hocam 4 GB RAM'den dolayı hata aldığınızı düşünüyorum. Video'daki gibi en yüksek ayarlarda 3GB VRAM kullanması inandırıcı gelmiyor. Ayarları kısmayı denediniz mi?

Peki grafik ayarlarını nasıl değiştireceğim oyunu açar açmaz kilitleniyor sistem.

''Wolfenstein II the New colossusconfig.cfg'' adlı dosyası silip oyunu açmayı deneyin.
%USERPROFILE%\saved Games\MachineGames\Wolfenstein II the New Colossus\base\Wolfenstein II the New colossusconfig. CFG.