Makaleler
6
Sizce 2026 yilinda bu GPU nasil bir konumda? Iyi mi, kotu mu? 2. el icin kendi seviyesinde tercih edilebilecek bir GPU olarak goruyor musunuz?

Benim fikrimi soracak olursaniz; Saf kas gucu yuksek mi, hayir. Ama 1080P cozunurlukte, RT-PT kapali, DLSS Super Resolution acik + optimize grafik ayarlari kombinasyon icin bence su anlik hala biraz gideri var gibi.

2026 cikisli AAA oyun olan Resident Evil: Requiem'e bakalim;

1440P Ultra + DLSS Kalite + FSR Frame Generation ile oynuyor adam ve ortalama 110-120 FPS alabiliyor. O da ki cozunurluk 1440P olmasina ve grafik ayarlari Ultra olmasina ragmen. RE: Requiem eski bir oyun degil, daha bu sene cikti. Bence bu 2021 cikisli giris-orta seviye bir GPU icin gayet iyi bir performans.

Ben cozunurlugu 1080P ustune cikartmiyorum, RT falan da acmiyorum. DLSS + FG ile bana gayet yeterli geliyor, oynayamadigim oyun olmadi simdiye kadar. Bakalim GTA 6'da nasil bir performans gosterecek.

Siz ne dusunuyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gereksiz bir model, ikinci el fiyatlarına rakibin üst klasmanı alınabiliyor neredeyse. 12gb versiyonundan bahsetmiyorum bile zaten. Miningde feleği kaydı çoğunun, çok ucuz olmadığı sürece almam.

Gereksiz bir model, ikinci el fiyatlarına rakibin üst klasmanı alınabiliyor neredeyse. 12gb versiyonundan bahsetmiyorum bile zaten. Miningde feleği kaydı çoğunun, çok ucuz olmadığı sürece almam.
Durust olmak gerekirse ben de halihazirda 3060 sahibi olmasaydim ve kisitli butceyle 2.elden GPU alacak olsaydim, en az RX 6700 XT tercih ederdim.

Sahip olduğum ve artık illallah ettirmiş bir kart olarak görüyorum.
Kullanim senaryosuna bagli biraz da. Bazi senaryolarda 3060 cidden zayif kalabilir. Benim oyun performansi konusunda ust performans beklememem sebebiyle ve render, AI, mining gibi islerle de ugrasmadigim icin bana sorun yasatmiyor.