Detaylar
Kim cevapladı?Kronik, dandik model.
Alırken bu tarz bir yorum görmemiştim hiç 4200 RPM pompa hızı vardı
Yasin Alemdağ
Yetkin
V1 modelleri kornik sorunluydu V2 modelleriyle değiştiler. Şu an kullananların bir bölümü aynı sorun devam ediyor derken bir bölümü çözüldü diyor kesin bir şey yok.
V1 modelleri kornik sorunluydu V2 modelleriyle değiştiler. Şu an kullananların bir bölümü aynı sorun devam ediyor derken bir bölümü çözüldü diyor kesin bir şey yok.
Bahsi geçen konuya biraz önce ufak bir göz gezdirdim çoğu kişi sizi dediğinizi yazmış bende V2 modeli var ve henüz hiçbir sıkıntısını görmedim bu konu gördüğüm ilk sıkıntı fakat hemen kronik bir sorun demek yerine 42 derece olan hava sıcaklıklarının da ilgisi olduğunu ümit etmek istiyorum.
İşlemcinde overclock var mı? Bu arada senin soğutucun bozuk demiyorum, zayıf diyorum.Bahsi geçen konuya biraz önce ufak bir göz gezdirdim çoğu kişi sizi dediğinizi yazmış bende V2 modeli var ve henüz hiçbir sıkıntısını görmedim bu konu gördüğüm ilk sıkıntı fakat hemen kronik bir sorun demek yerine 42 derece olan hava sıcaklıklarının da ilgisi olduğunu ümit etmek istiyorum.
Yasin Alemdağ
Yetkin
Bahsi geçen konuya biraz önce ufak bir göz gezdirdim çoğu kişi sizi dediğinizi yazmış bende V2 modeli var ve henüz hiçbir sıkıntısını görmedim bu konu gördüğüm ilk sıkıntı fakat hemen kronik bir sorun demek yerine 42 derece olan hava sıcaklıklarının da ilgisi olduğunu ümit etmek istiyorum.
Reddit'de bir kullanıcı V2 modeliyle eski sürüm kronik sorunu yaşamış. Çözüm olarak bakır bloku çıkarıp içini temizlemiş ve soğutma sıvısı ekleyip kapatmış dereceleri ortalama 10 15 derece düşmüş. Bu sizin de başınıza gelecek diye bir şey yok. Bence sizin kasanız yerde olduğu için hızlı bir şekilde tozlanıyor. Mümkünse masaüstüne almaya çalışın. Ayrıca işlemci haricince ekran kartı bakımı da yapıldı mı?
İşlemcinde overclock var mı? Bu arada senin soğutucun bozuk demiyorum, zayıf diyorum.
Zayıf olsa da hocam 65W bir işlemci için dereceler yüksel değil mi? 5600X kullanıyordum bende ID-Cooling zoomflow 240 ile birlikte bu derecelere yanaşamadım bile.
5600 var bende de LF3 ile 79 derece görmüştüm işkence testinde, şu an D15S Chromax Black var ve bu havada 75 76 derecede kalıyor. Yeni işlemciler çok garip.Reddit'de bir kullanıcı V2 modeliyle eski sürüm kronik sorunu yaşamış. Çözüm olarak bakır bloku çıkarıp içini temizlemiş ve soğutma sıvısı ekleyip kapatmış dereceleri ortalama 10 15 derece düşmüş. Bu sizin de başınıza gelecek diye bir şey yok. Bence sizin kasanız yerde olduğu için hızlı bir şekilde tozlanıyor. Mümkünse masaüstüne almaya çalışın. Ayrıca işlemci haricince ekran kartı bakımı da yapıldı mı?
Zayıf olsa da hocam 65W bir işlemci için dereceler yüksel değil mi? 5600X kullanıyordum bende ID-Cooling zoomflow 240 ile birlikte bu derecelere yanaşamadım bile.
İşlemcinde overclock var mı? Bu arada senin soğutucun bozuk demiyorum, zayıf diyorum.
İşlemcide overclock yok ayrıca Ryzen 5 5600 gibi bir işlemcide bu sıvı soğutma nasıl zayıf kalabiliyor ki üst segment bir işlemcide değil.
Overclocksuz haldeyken bu kadar ısınıyorsa bir sıkıntı var o zaman. Kasana hava girmiyor olabilir mi?İşlemcide overclock yok ayrıca Ryzen 5 5600 gibi bir işlemcide bu sıvı soğutma nasıl zayıf kalabiliyor ki üst segment bir işlemcide değil.
Reddit'de bir kullanıcı V2 modeliyle eski sürüm kronik sorunu yaşamış. Çözüm olarak bakır bloku çıkarıp içini temizlemiş ve soğutma sıvısı ekleyip kapatmış dereceleri ortalama 10 15 derece düşmüş. Bu sizin de başınıza gelecek diye bir şey yok. Bence sizin kasanız yerde olduğu için hızlı bir şekilde tozlanıyor. Mümkünse masaüstüne almaya çalışın. Ayrıca işlemci haricince ekran kartı bakımı da yapıldı mı?
Ekran kartına bakım aldığım zamandan beri yapmadım termalacunu ve pedi olarak her bakımda tozlarını aldım.
Overclocksuz haldeyken bu kadar ısınıyorsa bir sıkıntı var o zaman. Kasana hava girmiyor olabilir mi?
Bundan şüpheleniyorum bende kasayı masanın üstüne almayı deneyeceğim.