Çözüldü RTX 3060 Ti boşta 7000 MHz'de çalışıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ElbaNrosSS
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 363
  • Etiketler Etiketler
    boşta
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Hocam fan ayarlanmıyor göstergede 0 fan hızı yazıyor ama çalışıyor fanlar.
Ekran kartı: RTX 3060 Ti Palit Dual.

Fanları tamir etmiş olabilirler ya da hız kontrolü için gerekli olan kablosu gevşemiş ya da kopmuş olabilir. Kartın içini kontrol edebiliyorsan sök bak fanların kabloları nasıl diye.
Selamlar hocam benimde aynı sıkıntı vardi cift monitör kullanırken veya ana monitörün tazeleme hızı artınca mhz değeri artıyordu.
Pek bir zararını görmedim zaten kartınız boşta fan açmıyorsa dert edilecek bir şey değil genel bir sorunu

DDU ile güvenli modda temizledim driverları internet kapattım tabii şu an sürücüleri kuruyorum güncel sitesinden.

Ses yapıyor hocam 60 Hz de bile 180'e alınca da bir şey değişmiyor.

DDU ile güvenli modda temizledim driverları internet kapattım tabii şu an sürücüleri kuruyorum güncel sitesinden.

Ses yapıyor hocam 60 Hz de bile 180'e alınca da bir şey değişmiyor.

Ekran kartı direk değişken olmayıp sabit MHz değerine de sahip olabilir, bunun bir zararı da yok açıkçası. Fanlar boşta yüzde kaç dönüyor ve yükte GPU kaç derece görüyor? Bakımdan dolayı ses yüksek geliyor olabilir çünkü fanlar VRAM ısısına göre değil çekirdek ısısı sensörüne göre çalışır.

Ekran kartı açılmamış.

Sürücüleri DDU ile kaldırıp 580 öncesi bir versiyon indirin.

DDU'u ile kaldırdım 576.88'i indirdim şu an kuruluyor yeniden başlatacağım BIOS da bir ayar falan yapmam gerekir mi bundan önce GTX 1660 Ti vardı.

Son düzenleme:
Wallpaper Engine'ya da arka planda bilmediğin farklı bir yazılım çalışıyor ondan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Sağ alttaki tüm programları kapatıp tekrar kontrol eder misin?

Wallpaper Engine'ya da arka planda bilmediğin farklı bir yazılım çalışıyor ondan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Sağ alttaki tüm programları kapatıp tekrar kontrol eder misin?

Kapattım hocam tek sorunum ses yapıyor boşta fan sesi kart 40 derece boşta 1 2 kullanıyor ama fanlar halen çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…