celal onur

Çalışkan
İyi Sosyaller. Ekran kartımdan kaynaklı olduğunu düşündüğüm, Görsel 1'deki hatayı alıyorum. Ekran kartını söküp, soketleri temizleyeyim. Güç kaynaklı mı acaba dedim, Görsel 2'deki kablo gözüme çarptı. Nedir, ne işe yarar? Bundan kaynaklı mı sorun yaşıyorum?

Ekran kartı: INNO3D RTX 3060 Ti 3X.

IMG_7919.webp

image.webp

RGB veya LED var mı, belki ışık da olabilir :D tam modeli ne kartın ve o kablo nasıl çıkmış?
Fan olduğunu sanmıyorum. Yukarıdaki hatayla uğraştığım için sıcaklık falan kontrol ettim. Başka oyunu da 3 saat kadar oynattım, 70 dereceyi geçmedi. Sonra yine hata verdi. Güçle alakalı sorunum var diye düşünüp açtım kasayı, temizlerim bir bakarım pinlere falan diye.

LED var ama ışığı falan hiç yanarken görmedim 😅

Inno3D 3060 Ti 3X iChill diye geçiyor.

image.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
https://inno3d.com/product/inno3d-geforce-rtx-3060-ti-ichill-x3-red-lhr LHR yazan tek model bu sizin kart bu ise o kablo LED kablosudur o zaman.

Üstteki hatayı da sadece LoL oyununda mı alıyorsun?
Evet o zaman led kablosu olarak kabul ediyorum. Tırsmadan topluyorum tekrar 😅
Lol de bu hatayı veriyor.
GAT5te aşağıdaki hatayı…. PC’yi toplayıp olay görüntüleyicisindeki hatayı da yazarım hemen

Evet o zaman led kablosu olarak kabul ediyorum. Tırsmadan topluyorum tekrar 😅
Lol de bu hatayı veriyor.
GAT5te aşağıdaki hatayı…. PC’yi toplayıp olay görüntüleyicisindeki hatayı da yazarım hemen

https://inno3d.com/product/inno3d-geforce-rtx-3060-ti-ichill-x3-red-lhr LHR yazan tek model bu sizin kart bu ise o kablo LED kablosudur o zaman.

Üstteki hatayı da sadece LoL oyununda mı alıyorsun?

Benzer süreler içinde aldığım olay görüntüleyicisi kodları

Uyarı 26.08.2025 20:55:00 Display 4101 Yok
nvlddmkm görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve başarıyla bu durumdan kurtuldu.

Hata 26.08.2025 20:54:55 nvlddmkm 153 Yok
nvlddmkm kaynağındaki 153 Olay Kimliği'nin açıklaması bulunamıyor. Bu olayı başlatan bileşen yerel bilgisayarınızda yüklü değil veya yükleme bozulmuş. Bileşeni yerel bilgisayara yükleyebilir veya yüklüyse onarabilirsiniz.

Olay başka bir bilgisayardan başlatıldıysa, olayla birlikte görüntüleme bilgileri kaydedilmiş olmalıdır.

Olayla birlikte aşağıdaki bilgiler eklendi:

\Device\Video3
Error occurred on GPUID: 100

İleti kaynağı var ancak ileti, ileti tablosunda bulunamadı.

Hata 26.08.2025 20:54:55 nvlddmkm 13 Yok
nvlddmkm kaynağındaki 13 Olay Kimliği'nin açıklaması bulunamıyor. Bu olayı başlatan bileşen yerel bilgisayarınızda yüklü değil veya yükleme bozulmuş. Bileşeni yerel bilgisayara yükleyebilir veya yüklüyse onarabilirsiniz.

Olay başka bir bilgisayardan başlatıldıysa, olayla birlikte görüntüleme bilgileri kaydedilmiş olmalıdır.

Olayla birlikte aşağıdaki bilgiler eklendi:

\Device\Video3
Graphics Exception: ESR 0x50df30=0x2c0009 0x50df34=0x0 0x50df28=0xf812b60 0x50df2c=0x1104

İleti kaynağı var ancak ileti, ileti tablosunda bulunamadı

Dosya Ekleri

• IMG_7988.webp
    IMG_7988.webp
    175,5 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
İyi sosyaller. Ekran kartımdan kaynaklı olduğunu düşündüğüm, görsel 1'deki hatayı alıyorum. Ekran kartını söküp, soketleri temizleyeyim. Güç kaynaklı mı acaba dedim, görsel 2'deki kablo gözüme çarptı. Nedir, ne işe yarar? Bundan kaynaklı mı sorun yaşıyorum?

Ekran kartı: INNO3D RTX 3060 Ti 3X.

Eki Görüntüle 178204

Eki Görüntüle 178205

2.görseldeki ekran kartı fan kablosu sanırım fan kablosu takılmadığı için kart fazla ısınıyor ve bu hatayı alıyorsun.

Kesin olarak bundan dolayı diye bir şey söyleyemem ama şunları deneyebilirsin. Önce ekran kartını güzelce topla kabloları tam oturduğundan emin ol. Tüm PSU kablolarını kontrol et yerlerine tam otursun.

DDU ile driver sil güncel sürümü kur, güncel de sorun devam ederse eski sürüme dön.

Tüm sistem parçalarını da yazar mısın?

Kesin olarak bundan dolayı diye bir şey söyleyemem ama şunları deneyebilirsin. Önce ekran kartını güzelce topla kabloları tam oturduğundan emin ol. Tüm PSU kablolarını kontrol et yerlerine tam otursun.

DDU ile driver sil güncel sürümü kur, güncel de sorun devam ederse eski sürüme dön.

Tüm sistem parçalarını da yazar mısın?
Ekran kartını açacak kadar yürekli değilim led dediler ve sustum açıkcası, ddu ile eskiye dönmeyi de denedim yine olmamıştı :/

DDU Recep abi güvenli silmiyor diye onun gibi silmiştim. Güvenli mod olayıyla yapayım mı ? Farkı bilmiyorum...

Ankart: Asus H510m-e
Ekran Kartı: INNO3D RTX 3060 Ti 3X.
PSU: Cougar Kasayla birleşik olanlardan 650W
İşlemci: 11400F