Neku

Uzman
Merhaba, sistemimde Elden Ring oynuyorum ancak FPS'i diğer test videolarına nazaran çok daha kötü, RTX 3060 Ti, R5 5600 ile Ultra 1080p ayarlarda 60 FPS alıyorlarken ben 45 40 FPS civarı alıyorum. Neyin yanlış olduğunu anlamadım yardımcı olabilir misiniz?

Elden Ring'de DLSS desteği mevcut. Devreye aldın mı? Afterburner ile oyun esansında CPU ve GPU kullanımına ve sıcaklıklarına baktın mı?

Hocam merhaba, değerlerde CPU ve GPU kullanımı çok az duruyor aşağıdaki gibi bundan dolayı hem er hem de diğer oyunlarda düşük FPS aldığımı düşünüyorum. Aşağıdaki fotoğrafta oyun 1080p Ultra Borderless'da.

1718970184869.webp

Tam ekran, kenarlıksız pencere, pencere gibi modlarda kullanmayı dene.

Ayrıca işlemci üzerinde herhangi bir undervolt var mı?

Son olarak Disk Temizleme de (gölgelendirici önbelleğini) temizlemeyi deneyebilirsin.

Oyunun dosya bütünlüğünü doğrulamayı da dene.

Nvidia'nın son iki sürücü güncellemlerinden biri yüklüyse eski sürücüye geri dönün. Çok fazla oyun, uygulamada takılma, FPS düşmeleri ve mavi ekrana neden oluyor.

Nvidia tekel olduğundan beri sürücü tarafında yokuş aşağı gidiyor. Son iki sürücü bayağı sorunluydu. Ondan önce 537.58 beri olan DPC gecikmesi var. Yapay zekaya da odaklandıklarından, oyuncu tarafını çok da umursuyor gibi durmuyorlar. Daha çok deneysel bir pazar olarak görüyorlar.

Nvidia bilmem ne oyun sürücüleri inanılmaz fark yaratmıyor. O yüzden bir oyun şu sürücüye güncellemeden çalışmam demediği sürece eski sürücüde durmanızı öneririm. Nvidia ciddi bir rakip gelene kadar umursamadan sürücüleri yayınlamaya devam edecek. Yıllarca AMD eleştirdik ondan farkı kalmadı ne yazık ki şu son 1-2 yıldır.

NVIDIA'nın son iki sürücü güncellemlerinden biri yüklüyse eski sürücüye geri dönün. Çok fazla oyun, uygulamada takılma, FPS düşmeleri ve mavi ekrana neden oluyor.

NVIDIA tekel olduğundan beri sürücü tarafında yokuş aşağı gidiyor. Son iki sürücü bayağı sorunluydu. Ondan önce 537.58 beri olan DPC gecikmesi var. Yapay zekaya da odaklandıklarından, oyuncu tarafını çok da umursuyor gibi durmuyorlar. Daha çok deneysel bir pazar olarak görüyorlar.

NVIDIA bilmem ne oyun sürücüleri inanılmaz fark yaratmıyor. O yüzden bir oyun şu sürücüye güncellemeden çalışmam demediği sürece eski sürücüde durmanızı öneririm. NVIDIA ciddi bir rakip gelene kadar umursamadan sürücüleri yayınlamaya devam edecek. Yıllarca AMD eleştirdik ondan farkı kalmadı ne yazık ki şu son 1-2 yıldır.

Teşekkür ederim bunu deneyeyim.

NvCleanstall üzerinden 552.42 sürücüsüne dönün.

Olmazsa şu videodaki sürücüleri de deneyebilirsiniz.

Bilgisayarı formatladım, BIOS'u sıfırladım güncellemelerin hepsi tam ve her ayar performans için ancak halen GPU kullanımı oyunlarda düşük üstteki SS'le aynı.