2aliens

Uzman
Arkadaşlar, 3080 12 GB olan model ekran kartlarından birini kullanıyorum. Sistemimde 7800X3D işlemci bulunmakta.
2K 280Hz monitöre sahibim.

Kasamda 750W 80Plus Gold güç kaynağı bulunmaktadır. 5080 için yeterli olacak mı emin değilim.

Sizce 5070 Ti ekran kartına geçiş yapmak güzel bir upgrade olacak mıdır? Yoksa biraz daha zorlayıp 5080 ekran kartını mı tercih etmeliyim?

Bütçe çok uygunsa 7800X3D gibi bir işlemci varken 5080 serisi ile üst seviye güzel sistem olur, yeni ve güncel uzun yıllar götür.

Bütçe çok uygunsa 7800X3D gibi bir işlemci varken 5080 serisi ile üst seviye güzel sistem olur, yeni ve güncel uzun yıllar götür.
Anladım ancak 750w psuya sahip olduğum için yetersiz kalır korkum var. birde 850w psu ücreti dahil olacak işin içine.

Ayrıca piyasada ki Nvidia chipset üreten marka ekran kartlarından hangi markaları önerirsiniz? Palit-Gigabyte-Galax vb.

Anladım ancak 750W PSU'ya sahip olduğum için yetersiz kalır korkum var. Bir de 850W PSU ücreti dahil olacak işin içine.

Ayrıca piyasada ki NVIDIA chipset üreten marka ekran kartlarından hangi markaları önerirsiniz? Palit-Gigabyte-Galax vb.

Detaylara çok hakim değilim incelemem gerekli ama Palit, Zotac ve MSI Ventus bu üçünden uzak duruyorum çok problem yaşadım son zamanlarda eşe dosta yakın çevreme topladığım sistemler de hep ASUS TUF serisi ekran kartı aldırdım. 5000 serisi alacaksanız markaya takılmadan en ucuzunu alın diğer türlü bir modele karar verdiyseniz ona ayrıyeten bakalım.

Hocam konuda istediğim kartlar yazıyor ve ne şartlarda istediğimi buna göre yorum yapabilirsek sevinirim. 5070 Ti ve 5080 arasındayım ancak konuda belirttiğim PSU olayına takıldım ekstra masraf olacak.

Bu durum için şu ekran kartı için hangi PSU diyerek konu açıp netleştirebilirsin.

hocam konuda istediğim kartlar yazıyor ve ne şartlarda istediğimi buna göre yorum yapabilirsek sevinirim. 5070ti ve 5080 arasındayım ancak konuda belirttiğim psu olayına takıldım ekstra masraf olacak.
Ben eğer RTX 5080 alabilecek gücüm varsa PSU'nun masrafına pek takılmam şahsen. Yukarıda hangi marka tercih etmeliyim diye sormuşsun, inan hiç fark etmez, markalar üst segment ekran kartlarında giriş seviye soğutma kullanmazlar, hepsi düzgün ve sağlam soğutmalar kullanırlar, yerinde olsam şöyle 3 fanlı bütçeme en uygun neyse onu alırım. Premium ve göze hitap eden bir şey mi istiyorsun? Asus'un ROG serisi kartları soğutma ve kozmetik anlamında genellikle rakiplerine nazaran biraz daha iyidir fakat fiyatı yine rakiplerine nazaran oldukça tuzludur.. 750W PSU yeterli olur RTX 5080 için, en azından Techpowerup'da önerilen PSU kapasitesi bu.

hocam konuda istediğim kartlar yazıyor ve ne şartlarda istediğimi buna göre yorum yapabilirsek sevinirim. 5070ti ve 5080 arasındayım ancak konuda belirttiğim psu olayına takıldım ekstra masraf olacak.
Hocam bende söylediklerinizin farkındayım fakat 5080'inde bilirsiniz ki marka model fiyatlar çok oynuyor. Kendinizde bakabilirsiniz. Bütçenizi söylerseniz hani hangi marka modeli tercih edebilirsiniz bunu önereceğim.