Darboğazın sistemsel bir zararı yok. Parasına değer mi asıl önemli olan bu. Bana kalırsa değmez DLSS 5'in malum özelliği için VRAM ihtiyacı ne olacak ne kadar oyun destekleyecek bu konular netleşmeden fikrimin değişeceğini sanmıyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?Sistemsel zararı yok elbette ama oyunlardaki droplar can sıkıcı seviyelerde olabilir.Darboğazın sistemsel bir zararı yok. Parasına değer mi orası muallakta kalıyor. Bana kalırsa değmez DLSS 5'in malum özelliği için VRAM ihtiyacı ne olacak ne kadar oyun destekleyecek bu konular netleşmeden fikrimin değişeceğini sanmıyorum.
theodore bagwell
Başarılı
Hocam ek olarak 5200 MT/s RAM alsam sorun olur mu ileride? Bir hocamız "6000 aşağısı alınmaz" diyordu, onlar da absürt fiyata satılıyor, ikinci elleri.İkinci elden veya kampanyayla 5700X kovalayın. 2K’da kullanırsanız 5070 ile 5700X darboğaz yapmaz.
Mantıklı olan bence de DDR5’e geçmek, ama RAM krizinden şimdilik bütçeye göre işlemci yükseltmesi de durumu idare eder gibi.
Son düzenleyen: Moderatör:
Takılmaya çekirdek tıkanması neden oluyor; bu sorun FPS limiti veya sanal 2K çözünürlük ile çözülebilir diye düşünüyorum.Sistemsel zararı yok elbette ama oyunlardaki droplar can sıkıcı seviyelerde olabilir.
DDR5'te çok da sorun değil, DDR4'te 200-300 MHz bile FPS artışı yaşatıyordu. Bütçenize göre en uygun sistemi uyumluluğa dikkat ederek toplamanızı tavsiye ederim.Hocam ek olarak 5200 MT/s RAM alsam sorun olur mu ileride? Bir hocamız "6000 aşağısı alınmaz" diyordu, onlar da absürt fiyata satılıyor, ikinci elleri.
Çözülür ama neredeyse 10 bine 2K 180Hz monitör alıp üstüne 35 bin ekran kartına verip bunu darboğaz sınırında kullanmak istemeyiz.Takılmaya çekirdek tıkanması neden oluyor; bu sorun FPS limiti veya sanal 2K çözünürlük ile çözülebilir diye düşünüyorum.
theodore bagwell
Başarılı
5070 Ti fiyatları da çok uçukmuş.
shiedae3
Başarılı
Üretimi durdu da ondan anca 2. elden satmak zorunda kalan insanlardan belki koparabilirsin.
theodore bagwell
Başarılı
DLSS dışında ve ek teknoloji olarak fazla uçurum yoksa 9070 XT daha mantıklı olur değil mi?Üretimi durdu da ondan anca 2. elden satmak zorunda kalan insanlardan belki koparabilirsin.
shiedae3
Başarılı
@theodore bagwell, çok fazla sürücü şikayeti var tartışmaya açık bir konu.
Sadece oyun için kullanıyorsan bilgisayarını 9070XT düşünülebilir bir kart ama az da olsa içerik üretmedir profesyonel iştir direkt NVIDIA.
Sadece oyun için kullanıyorsan bilgisayarını 9070XT düşünülebilir bir kart ama az da olsa içerik üretmedir profesyonel iştir direkt NVIDIA.
Yeni konular
-
-
POCO X8 Pro Max telefonun ekran renkleri çok soluk ve renksiz
- Evet gerçekten de öyle
-
-
-
Rehber Termal Macun, PTM7950, Ice Dragon Kryosheet - Hangisi Tercih Edilmeli?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-