FSR 4 de yalnızca RX 9000 serisine özel. Yani farkındayım, o cümlemi genel olarak söyledim. Bu teknolojileri faydalı buluyorum. :) Hikâyeli oyunlar için konuşuyorum tabii ki.

Sadece NVIDIA değil, dünya kapitalist zaten. Donanımsal olarak mümkün mü veya aynı performansı verir mi bilmiyorum ama RTX 3000 serisine bile Frame Generation çıkarmayan NVIDIA, RTX 4000 serisine Multi Frame Generation getireceğini düşünmüyorum ben de. :)
Tensör çekirdekleri cart curt millete yutturmaya çalıştılar bu sebeple 3K serisine Frame Gen gelmedi. Dediğiniz gibi isteseler bal gibi de getirilebilirdi 3K serisine.

Bu arada zaten FSR 4 sonradan açık kaynak olarak yayınlanmayacak mı? Öyle yapıyor çünkü AMD. Mesela FSR3 de en başta AMD kartlara özeldi ancak sonradan NVIDIA ve Intel GPU'larda da kullanılabilmeye başlandı.

Tensör çekirdekleri cart curt millete yutturmaya çalıştılar bu sebeple 3K serisine Frame Gen gelmedi. Dediğiniz gibi isteseler bal gibi de getirilebilirdi 3K serisine.

Bu arada zaten FSR 4 sonradan açık kaynak olarak yayınlanmayacak mı? Öyle yapıyor çünkü AMD. Mesela FSR3 de en başta AMD kartlara özeldi ancak sonradan NVIDIA ve Intel GPU'larda da kullanılabilmeye başlandı.
Bu konularda fazla bilgim yok açıkçası. FSR 4'ün de donanım destekli bir teknoloji olduğu söyleniyordu sanırım. Yani RX 9000 serisinde FSR 4 için uygun donanım bulunuyormuş. Ancak yine de AMD bu konuda NVIDIA gibi değil elbet. Belki de şu dönem RX 9000 serisini bu şekilde pazarlayıp satışlardan tatmin olduktan sonra FSR 4 de yine bütün kartların kullanacağı şekilde düzenlenir. NVIDIA'dan ziyade AMD'den umutluyum bu konuda.

FSR4'ün kalitesi DLSS 3 ile benzer yani AMD Nvidia'dan bir nesil geride geliyor yapay zeka veya derin öğrenme ve ölçeklendirme konusunda hiç sanmıyorum fsr 4 yayınlansın her karta.

2025 öncesinden bahsediyorum. Hangi ülkede asgari ücret arttığından ekran kartlarına zam gelir ki. Dolar %10 artmış ama ekran kartı en az %20 zamlanmış. Eğer satıcılar NVIDIA'nın tavsiye ettiği fiyattan çıkartırlarsa RTX 5060 daha ucuz olacak.

Dosya Ekleri

• IMG_20250428_132254.webp
    IMG_20250428_132254.webp
    189,4 KB · Görüntüleme: 44