Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wertt

Başarılı
Yer
İzmir
Laptopumda Intel i7-13650hx ve RTX 4060 var. Oyun içindeyken Xbox Game Bar'a göre işlemci kullanımı %4. Denetim Masası'na göre %25.
Ekran kartı kullanımı %40 civarlarında ama orta ayarlar veya maximum fark etmeksizin sabit 60 FPS alamıyorum 45-55 arası geziyor. Sıcaklıklar da normal. Önceden yüksek-maksimum ayarlarda 59-60 FPS veriyordu. Denemek için RTX açtım FPS düşünce kapattım. Düştüğü şekilde kaldı düzeltemiyorum.

Elden Ring oyunu sabit 60FPS veriyor onun üstü yok sorun görmedim.

Böyle bir olay da var tabi. Eğer arkadaşın sıkıntısı sabit 60 alamamak ise (arada bir FPS düşmesi normaldir tabi) o zaman sıkıntı yok ama FPS'sinin 45-55 arasında dalgalandığını ve sıkıntının sebebinin bu olduğunu düşündüm ben nedense.

Böyle bir olay da var tabii. Eğer arkadaşın sıkıntısı sabit 60 alamamak ise (arada bir FPS düşmesi normaldir tabii) o zaman sıkıntı yok ama FPS'sinin 45-55 arasında dalgalandığını ve sıkıntının sebebinin bu olduğunu düşündüm ben nedense.

Elden Ring optimazyonu biraz kötü ekran kartı kullanımı düşük galiba FPS düşüyor.