Oyun kaynaklı gibi duruyor. PCGW sayfasında bir şey yazmıyor. Bahsettiğim gibi oyuna girince bile
UE3 oyunu oynadığımı fark ettim.
Steam üzerinde bir kullanıcının önerdiğini söyleyeyim. Burada DX11 tercih edin ve Gölgelendirici önbelleğini kapatın diye belirtmişler. Bunu deneyin. Ayrıca oyun içinde V-Sync açmayın demişler. Yine stutter olabilir ama bu bayağı azaltıyormuş. Bahsettiğim gibi
UE3 oyunu yeniden yapmak yerine, motoru yükseltip güncelleme atmaya çalışmışlar. Bu bahsettiğim gibi asla düzgün çalıştığını görmedim.
Buna örnekler LoL gelen sonradan grafik güncellemeleri(orada DX9 sorunu da var), DOTA 2 ve CS2, bezer şekilde ETS2, ayrıca kendi yaşadığım bir örnek Medal of Honor Allied Assault'a sonradan gerçekci gölge ekliyorlar. Eski dönem oyunlarda gölgeler sabit ve karakterde de yere bastığı belli olsun diye altında böyle hafif bir gölge olur. Bu gölge karakter hareketine göre gittiğinden oyunu 40 FPS kitliyordu. Tabii bunun da çözümleri var. Ama çok oyunculu oyunlarda bu çözümler olmuyor ve geliştiriciler de açıkcası pek umursamıyorlar.
İlk olarak VRAM tüketimine göz atın. Yüksekse şu iki ayarı düşürün. Sonrasında diğer ayarları yüksek, ama aşağıdaki spesifik ayarları kapatıp deneyin. Bence sorun yukarıdaki DX11, Gölgelendirici ile çözülecektir. Ama diğer sorunlar bu ayrıca açılan ayarlardan bazıları olma ihtimali yüksek. Bunu da çözmenin yolu düşüğe alıp, önce kalite ayarlarını yükseğe çek ve oynamaya başla. Her oyuna girişte bir tane spesifik ayar aç. Bunlardan biri aşırı sorun çıkarırsa kapat, başka ayarları dene.
Bir de oyun grafik ayarlarında böyle simge belirtiyor. Bunlar kaybolana kadar ayarı kapat veya değiştir. Oyun ne öneriyorsa onda oyna yani. Mesela bu ayarı kapatmamı istiyor.
Benzer bir sisteme sahibim, yerim de olmadığından ve boyutu yüksek olduğundan indirip deneyimleyemiyorum. GeForce Now kendi gecikmesi dışında oyunda uyuz bir akıcılık sorunu var. Düşük ayarda daha az hissettiriliyor ama var.
Bu ayarları en düşük yaptıktan sonra bir de ayrıca forumda önerileni yapıp denedim. Gayet akıcı geldi. GeForce Now gecikmesi dışında oyunda bir kasma hissi yoktu. Sonra yüksek ayarlayıp kapat aç yaptım. Düşük kadar akıcı olmasa da, gölgelendirici önbelleği açık haline göre iyiydi.
Normalde DX12 oyunu olsa bu ayarı kapatmanı önermezdim. DX12 çok faydalı bir ayar. Ama işte eski oyuna bir güncelleme olarak ekleyince istikrarlı çalışmıyor. Ayrıca istersen DX12 geçip Gölgelendirici önbelleği açık da deneyebilirsin.