1247

Üstün
Açılış Hamlesi
Şu an 4060 ekran kartı ile 165 Hz monitöre DP kablosu ile bağlanıyorum. Arada Nvidia RGB renk ayarı bozuluyor ve daha kötü gösteren Ybr ayarına geçiyor. Konuda önerildiği şekilde 144 Hz geçince renk ayarı düzeldi. Ama 165 Hz kullanmak istiyorum. Bu sorunu bağlantıda kablo ile çözmüşler. Sizce sorun kablo mu? Veya ekran kartı 165Hz için uyumsuz mu? Yoksa monitörün mü bir sorunu var? Monitör ayarlarında Hz ile ilgili de bir ayar bulamadım.

Monitör DP 1.2 destekliyor. İçinde gelen kablo ile kullanıyorum. Genelde masaüstü kullanılırken renk bozuluyor. Kablodan mı? Yoksa güç tasarrufu gibi bir şey mi bozuyor anlamadım.

Display Port kablo önerisi yapar mısınız? Amazon'da bu çok satan kablo iyi mi?

@Yener K

Son düzenleme:
Paugge kablo olarak en iyisi desek yanlış olmaz. Monitör ayarlarında genelde overdrive ayarı falan da olabiliyor. Bunlara da bakabilirsiniz. Ekran kartı zaten yeterli, bunun tartışması bile olmaz. Kablo kaynaklı sıkıntı yaşayanlar da görüyoruz.

Bu Overdrive dediğiniz OD ile kısaltılmış mı? Normal ve Extreme var. O ise hangisini açayım?
Extreme açıp 165 Hz geri çektim. RGB ayarı gözüküyor. Bunu araştırırken bazı sorunlara yol açtığından varsayılan olarak bırakmıştım. Extreme ve normal denedim. Extreme beyazlarda hafif kayma gibi bir şey oluyor. Gerçi sadece forumda oluyor gibi bilemedim. En ideali bir kablo almak gibi duruyor.

Bu arada kabloyu da değiştereceğim.

Son düzenleme: