Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sndwchmaker

Yetkin
RTX 4060 var ve ilk kurulduğu günden beri iki sorunla karşılaşıyorum. İlki, birçok oyunda karıncalanma (?) ve keskinleştirme sorunları var. 1080P monitör o yüzden keskinleştirmede çok bir şey beklememeliyim, biliyorum, ama bu anormal işte. Kenarlarda buğular meydana geliyor. İsterseniz bir oyuna girip örnek fotoğraf atabilirim. (Güncel olarak Black Ops 6'da ve MW2019'da bizzat yaşadım.) Karıncalanma ise özellikle Black Ops'ta kendini belli ediyor. Film greninin kapalı olmasına rağmen sürekli açık olduğunu ve bütün keskinleştirmenin içinden geçtiğini düşünün. Bu durumu her oyunda yaşasam da çoğunda bu kadar yoğun olmuyor. Özellikle DLSS ve bu tarz teknolojileri desteklemeyen hiçbir oyunda bu sorunla karşılaştığımı hatırlamıyorum.

Sanki her daim DLSS açıkmış gibi hissettiriyor. Kapalı da olsa görüntüde böyle sorunlar var. Bu bilinen bir şey de ben bir ayar mı kaçırdım? Şuan bu yazıyı yazarken de ikinci sorunla karşı karşıyayım. Tamamen rastgele bir biçimde bazen sadece tarayıcımda bu buğulanmayı dibine kadar yaşıyorum. Örnek fotoğrafları aşağıya bırakıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.

1740463245588.webp

1740463273260.webp

Çözüm
Donanım hızlandırmayı kapatabilir misiniz? Brave’de bazı deneysel ayarlar da sebep olabilir. Bunu düzeltmek için adres çubuğuna brave://flags yazıp Enter’a bas, açılan sayfada sağ üstte bulunan "Reset all to default" butonuna tıkla ve tarayıcıyı yeniden başlat.
Farklı monitör, kablo, ve portlarla denedin mi ?
Farklı monitörüm yok. Ve bu bulanıklaşma sorunu niyeyse sadece tarayıcıda oluyor. Masaüstünde ve diğer uygulamalarda sıkıntı yok. Hatta az önce YouTube'dan video açtım, video açıkken sorun ortadan kalkıyordu. Birkaç dakika sonra bu sefer YouTube videosu sapıttı. Sadece videonun penceresinde çizgiler çıktı, simsiyah oldu vs. İndirilen herhangi bir videoda böyle bir sorun da yok zaten, sıkıntısız akıyor video. Eğer çözülmezse DP'den HDMI'a bir geçiş yapar tekrar denerim ama sorunun bu olduğunu sanmıyorum.

Donanım hızlandırmayı kapatabilir misiniz? Brave’de bazı deneysel ayarlar da sebep olabilir. Bunu düzeltmek için adres çubuğuna brave://flags yazıp Enter’a bas, açılan sayfada sağ üstte bulunan "Reset all to default" butonuna tıkla ve tarayıcıyı yeniden başlat.

Çözüm
Yaptım, bir şey değişmedi.

Silip yüklediniz mi? Yapmadıysanız dener misiniz?
Brave'i silip tekrar kurdum yine bir sonuç değişmedi, aynı. Her seferinde daha da korkunçlaşıyor. AI Re-imagine videolarına dönüyor her şey.

Not: Manuel olarak grafik hızlandırma seçeneğini kapatınca normale döndü. Yine de şu oyunlardaki muhabbet canımı sıkmıyor değil.

Son düzenleme:
Brave'i silip tekrar kurdum yine bir sonuç değişmedi, aynı. Her seferinde daha da korkunçlaşıyor. AI Re-imagine videolarına dönüyor her şey.

Not: Manuel olarak grafik hızlandırma seçeneğini kapatınca normale döndü. Yine de şu oyunlardaki muhabbet canımı sıkmıyor değil.
Donanım hızlandırmadan kaynaklı olduğunu anlamıştım. Oyunlardaki sorun nedir? Bir başka konu açıp beni etiketlerseniz yardımcı olmaya çalışırım.