Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

2267

Becerikli
Arkadaşlar 1.16.5 sürümü oynuyorum. Dün akşam oynadığımda FPS'im 300'den aşağıya inmiyordu, az önce yeni dünya kurup girdiğimde sürekli 90 100FPS civarlarında. Bir anormallik olduğunu hissediyorum sizce sorun nedir? 20 chunkta oynuyorum ve Minecraft'ta 12 GB RAM verdim.

Sistem;
Ryzen 5 5600.
AMD Wraith Stealth stok fan.
ASUS Prime B450M K 2
Kingston Fury Beast 16x2 32 GB DDR4 3200MHz.
ASUS 4060 Dual white 8 GB.
Crucial P3 NVMe SSD.
FSP Hyper 80+ 550W PSU.
Vento VG17F kasa.

Çözüm
Arkadaşlar 1.16.5 sürümü oynuyorum. Dün akşam oynadığımda FPS'im 300'den aşağıya inmiyordu, az önce yeni dünya kurup girdiğimde sürekli 90 100FPS civarlarında. Bir anormallik olduğunu hissediyorum sizce sorun nedir? 20 chunkta oynuyorum ve Minecraft'ta 12 GB RAM verdim.

Sistem;
Ryzen 5 5600.
ASUS Prime B450M K 2
Crucial P3 NVMe SSD.
FSP Hyper 80+ 550W PSU.
Vento VG17F kasa.
Öncellikle Fabric indirin. Sonrasında onu kurun, onu kurduktan sonra Sodium veya Vulkan modu indirin, ve sonra Launcher'dan Fabric Launcher'a gidip 8GB RAM verin. Sonra oyun daha iyi çalışması gerek.

Sistem;
Ryzen 5 5600.
ASUS Prime B450M K 2
Crucial P3 NVMe SSD.
FSP Hyper 80+ 550W PSU.
Vento VG17F kasa.

Minecraft vanilla olarak işlemci kullanır fabric + sodium kullanarak ekran kartını kullanırabilirsiniz.

Minecraft vanilla olarak işlemci kullanır fabric + sodium kullanarak ekran kartını kullanırabilirsiniz.

Hocam ekleyeyim OptiFine oynuyorum. Bugüne kadar oynadığım tüm dünyalarda 300 FPS'den aşağıda görmedim ama. Zaten ekran kartını kullanıyor oyun. RTX 4060 olarak gözüküyor. Hiç problem çıkarmazdı şimdi çok garip.

Sistem;
Ryzen 5 5600.
ASUS Prime B450M K 2
Crucial P3 NVMe SSD.
FSP Hyper 80+ 550W PSU.
Vento VG17F kasa.
Öncellikle Fabric indirin. Sonrasında onu kurun, onu kurduktan sonra Sodium veya Vulkan modu indirin, ve sonra Launcher'dan Fabric Launcher'a gidip 8GB RAM verin. Sonra oyun daha iyi çalışması gerek.

Çözüm
Hocam ekleyeyim OptiFine oynuyorum.
OptiFine'ın modası geçti haberin olsun. Sodium 10-20 kat daha iyi şu an, direkt bu mod paketini indir içinde bir ton optimizasyon modu var.

Vulkan modu çok iyi de shader kullanılmıyor o yüzden sodium'a kaldık.

OptiFine'ın modası geçti haberin olsun. Sodium 10-20 kat daha iyi şu an, direkt bu mod paketini indir içinde bir ton optimizasyon modu var.

Vulkan modu çok iyi de shader kullanılmıyor o yüzden sodium'a kaldık.
Tamam Sodium iyidir. Sorun değil. OptiFine artık Prime zamanı artık bitti.

Öncellikle fabric indirin. Sonrasında onu kurun, onu kurduktan sonra sodium veya Vulkan modu indirin, ve sonra Launcher'dan fabric Launcher'a gidip 8 GB RAM verin. Sonra oyun daha iyi çalışması gerek.

Fabric ile sodiumu kurdum. Sorunum çözüldü, tekrardan 250FPS üstünü görmeye başladı. Teşekkür ediyorum cevaplarınınız için. 8 GB değil de 12 GB verdim ne olur ne olmaz.