14330

Uzman
Dostlar her şeyi temiz kurulum yaptım. Elimde Inno3D RTX 4060 ekran kartı var. Ne zaman yeni sürücü güncellemesi gelse sorun yaşıyorum. Sorunu ancak DDU ile kaldırıp tekrar kurunca düzeltebiliyorum. Sorunum şu şekilde:

Güncelleme sonrası, ALt+Z ayarlarım gidiyor, katmanı açmak istediğimde; katman oyunun altında kalıyor ve oyun içi takip edemiyorum. Her güncelleme sonrası, ekranda yatay anlık siyah çizgiler beliriyor. Yüksekliğine ortalama alırsak ekranda bu siyah çizgileri; ortadan aşağıya doğru yatay şekilde, çok anlık diyebileceğimiz bir sürede çizgiler belirip gidiyor. Bu sorunları ancak DDU ile sürücüyü kaldırıp, yeni sürücüyü yüklediğimde önüne geçebiliyorum. AMD'deki AFMF2 teknolojisi de gelecekti. Onu da merak ediyorum, onun için güncelleme yapmak istiyorum ama ha bire sürücü kaldırıp, yüklemekten sıkıldım. Windows 10 kullanıyorum. Kendim temiz kurulum yaptım. Şu an NVIDIA'nın 577.00 sürümündeyim. Böyle sorun yaşayanlar oldu mu? Önerileriniz nelerdir? Teşekkür ederim.

Düzenleme: Başlığı bir tık kötü atmışım hocam düzeltirseniz güzel olur. Güncelleme yaparken; hem temiz kurulum, hem hızlı kurulum seçeneklerini de denedim. Hiçbir şey değişmedi. Güncelleme yaptıktan sonra sorun yaşıyorum NVIDIA'da ya.

Hocam aşağıda yazdıklarımı sırası ile yapınız.

Okumak istemezseniz diye internetsiz güvenli mod da otomatik yükleme kapalı iken DDU ile sürücüleri silin ve temiz kurulum ile kurun ama okumanızı da tavsiye ederim adım adım yazdım.
  • En baştan söyleyeyim NVDIA üzerinde önemli yada tekrar ayarlamak isteyeceğiniz yerleri yedekleyin en azından fotoğrafını çekin.
  • DDU indirin, başka bir şey yapmayın sadece indirin amaç güvenli mod da DDU kullanmak.
  • Windows Update kapalı.
  • Hesaplar>oturum açma seçenekleri>güncelleştirmeden sonra kurulumu otomatik olarak tamamlamak için oturum açma bilgilerini kullan ayarını kapatın.
  • Kurtarma > gelişmiş başlangıç>yeniden başlat>sorun gider>gelişmiş seçenek >başlangıç ayarları >yeniden başlat> başlarken sürekli f4 tuşuna basın art arda
  • Sistem güvenli mod da açılacak ardından DDU ile kaldırın.
  • Sistemi yeniden başlatın ve en son çıkan WHQL sürümü temiz kurulum ile kurun.
  • NVDİA uygulamalarını yönetici olarak çalışması için ayarlayın.
    • NVDIA App'e sağ tık > özellikler>Uyumluluk>Bu Programı Yönetici Olarak Çalıştırın seçeneğine tik atın> uygula>tamam.
  • NVDIA App içerisinden ayarlar özelikler yer paylaşımın aç kapa yapın çözeülecektir.

Not: Bu sorunu son zamanlarda yaşayan çok fazla kişi var 3000 ve 4000 serisinde.

Hocam aşağıda yazdıklarımı sırası ile yapınız.

Okumak istemezseniz diye internetsiz güvenli mod da otomatik yükleme kapalı iken DDU ile sürücüleri silin ve temiz kurulum ile kurun ama okumanızı da tavsiye ederim adım adım yazdım.
  • En baştan söyleyeyim NVDIA üzerinde önemli yada tekrar ayarlamak isteyeceğiniz yerleri yedekleyin en azından fotoğrafını çekin.
  • DDU indirin, başka bir şey yapmayın sadece indirin amaç güvenli mod da DDU kullanmak.
  • Windows Update kapalı.
  • Hesaplar>oturum açma seçenekleri>güncelleştirmeden sonra kurulumu otomatik olarak tamamlamak için oturum açma bilgilerini kullan ayarını kapatın.
  • Kurtarma > gelişmiş başlangıç>yeniden başlat>sorun gider>gelişmiş seçenek >başlangıç ayarları >yeniden başlat> başlarken sürekli f4 tuşuna basın art arda
  • Sistem güvenli mod da açılacak ardından DDU ile kaldırın.
  • Sistemi yeniden başlatın ve en son çıkan WHQL sürümü temiz kurulum ile kurun.
  • NVDİA uygulamalarını yönetici olarak çalışması için ayarlayın.
    • NVDIA App'e sağ tık > özellikler>Uyumluluk>Bu Programı Yönetici Olarak Çalıştırın seçeneğine tik atın> uygula>tamam.
  • NVDIA App içerisinden ayarlar özelikler yer paylaşımın aç kapa yapın çözeülecektir.

Not: Bu sorunu son zamanlarda yaşayan çok fazla kişi var 3000 ve 4000 serisinde.

Tamamdır hocam, teşekkür ederim. Bunu şimdi deneyeceğim DDU'dan yapmam gereken bir ayar -kaldırıp, kaldırmamam gereken- var mı? Her zaman güvenli modda kaldırdım zaten. NVIDIA PhysX dahil, NVIDIA alakalı her şeyi kaldırmama rağmen bunlar oldu. Şimdi oturum açma seçeneği bende aktifti, onu kapattım. Otomatik güncellemeleri kapalı kullanıyorum zaten. Deneyeceğim hemen. Bu sayede her güncelleme yaptıktan sonra bu hataları tekrar almaya devam eder miyim ki bir de?

Hocam DDU rehberindekinin aynısını yapın, sorun yaşar mısınız onat net bir şey diyemem ama yaşarsanız NVDIA ile iletşime geçin ardından sorun çözülmezse kartın üreticisi ile iletişime geçin. Ben 3060 kullanıyorum aynı sorunu yaşadım bu şekilde çözdüm çözüleceğini düşünüyorum.

Hocam DDU rehberindekinin aynısını yapın, sorun yaşar mısınız onat net bir şey diyemem ama yaşarsanız NVDIA ile iletşime geçin ardından sorun çözülmezse kartın üreticisi ile iletişime geçin. Ben 3060 kullanıyorum aynı sorunu yaşadım bu şekilde çözdüm çözüleceğini düşünüyorum.

Teşekkür ederim hocam. Şimdi verdiğiniz talimatların hepsini düzgün bir şekilde uyguladım. Bir dahaki güncellemede tekrar olur mu acaba diye beklemekteyim.

Bende bir de aldığımdan beri indirdiğim hiçbir sürücüde ekran kartının kaç Watt çektiği gözükmedi. MSI afterburner gibi programlarda gösteriyor ama NVIDIA App'de gözükmüyor. Sizde de böyle mi durum yoksa bana özel mi?

Bilgisayarın başına yeni geçebildim hocam.

Watt değerleri konusunda bende gözüküyor ama doğru sonucu vermiyor, sizde neden gözükmediğini bilmiyorum araştırır, bilgilendiririm.
1754307126561.webp

Edit: Hocam yanlış bilgi vermek istemem ama araştırdığımda W10'Dan W11'e geçildiğinde çözüldüğünü söyleyenler var, sonun NVIDA'dan kaynaklandığını ve 536-546 sürücülerinden birisine geçildiğinde çözüldüğünü söyleyenler var. Şuan içinde en kararlı driver 566.36 sürümlü driver olduğu söyleniyor.

Son düzenleme:
Benim 4060 laptopta maşallah çok sorunsuz gidiyordu driver konusunda. 5000 serisi update bir geldi ekranda çizgiler ekranda donmalar bilmem neler ekran kapanıyor falan ekran kartını yaktık aha dedim Casper vakası. O gele sorun driver'de. DDU kurtardı beni.

Nvidia eskisi kadar sorunsuz değil. Yine de seviyorum.

Benim 4060 laptopta maşallah çok sorunsuz gidiyordu driver konusunda. 5000 serisi Update bir geldi ekranda çizgiler ekranda donmalar bilmem neler ekran kapanıyor falan ekran kartını yaktık aha dedim Casper vakası. O gele sorun Driver'de. DDU kurtardı beni.

NVIDIA eskisi kadar sorunsuz değil. Yine de seviyorum.

Bende 4070s var Reddit'den NVIDIA 560.94 sürümünü önermişlerdi onu kurdun NVIDIA App sildim o günden beri güncellemedim DLSS bir tık zayıf ama kart uçak motoru kıvamına gelmiyor.

Bende 4070s var Reddit'den NVIDIA 560.94 sürümünü önermişlerdi onu kurdun NVIDIA App sildim o günden beri güncellemedim DLSS bir tık zayıf ama kart uçak motoru kıvamına gelmiyor.
Eski drivere dönünce forza 5, gow ragnarök bende çalışmadı. Gow ragnarök zaten shader yüklemedi, forza 5 save hatası verdi. Save hatası ile driver ne alaka dedim, driver güncelledim düzeldi. :rolleyes:

Oyunları sırf eski driverde çalışır diye kaldır tekrar kur yaptım ama olmadı. Bu bana 200 300 GB download'ı tekrar yaptırdı arkadaşlar download hızı da 2.5 mb saniye. :poop:

Bilgisayarın başına yeni geçebildim hocam.

Watt değerleri konusunda bende gözüküyor ama doğru sonucu vermiyor, sizde neden gözükmediğini bilmiyorum araştırır, bilgilendiririm.

Edit: Hocam yanlış bilgi vermek istemem ama araştırdığımda W10'Dan W11'e geçildiğinde çözüldüğünü söyleyenler var, sonun NVIDA'dan kaynaklandığını ve 536-546 sürücülerinden birisine geçildiğinde çözüldüğünü söyleyenler var. Şuan içinde en kararlı driver 566.36 sürümlü driver olduğu söyleniyor.

Teşekkür ederim hocam. Çok da önemli değil ya. Zaten 120W gibi bir şey olması lazımdı 4060'ın TGP'si. 750W Psu var bende. Benim prizlerle bile alakalı olabilir. Diğer PC'ye Bronz +80 Plus 650W MSI Mag PSU vardı. Hiçbir coilwhine vs. yoktu. Oradaki PSU'yu 850W Gold sertifikalı yaptım, ekran kartında coilwhine başladı :D

Çabalarınız için teşekkür ederim.