Testte eksik veriler var. Bolca YT'da videosu var. Oralardan bakip daha iyi fikir edinmis olursun.
En azından bugün için sana özel maalesef YouTube videosu çekemeyeceğim ama aklımda olsun kardeşim. Bir ara o şekilde video çekip koyayım senin için. :)

Bu arada şu video seni ikna eder mi peki? :)

En azından bugün için sana özel maalesef YouTube videosu çekemeyeceğim ama aklımda olsun kardeşim. Bir ara o şekilde video çekip koyayım senin için. :)

Neden ikna etsin? Benim umurumda olan tek şey senin eksik bilgiler paylasmandi. En azindan gerekeni biliyorsun. Ister at ister atma.

Siz YouTube videolarını ezberleyip test etmediğiniz şey hakkında yorum yapıyorsunuz, @Şişman Adam da test edip sonucu paylaşıyor. Bu durumda bence yalancılıkla suçlamak pek hoş olmuyor.

Ben RTX 3060 Ti 8 GB kullanıyorum, bu kart da 8 GB ve aşağı yukarı RTX 4060 muadili. Siz ezberden direkt stutter yaşanır diyorsunuz ancak gerçek şu ki, her oyun 2K çözünürlükte 8 GB VRAM barajını aşmıyor.

Bakın kendim test ettim. Witcher 3, CP77 ve RDR2'de takılma yaşanmadı 2K'da. CoD: MW 2019'da 10 GB VRAM'e dayandı oyun, genel olarak akıcı olsa da bazı sekanslarda donma, takılma yaşandı. Bakın dürüstçe söylüyorum size.

Ha o video ikna etmediyse al bu da etmesin:

Siz YouTube videolarını ezberleyip test etmediğiniz şey hakkında yorum yapıyorsunuz, @Şişman Adam da test edip sonucu paylaşıyor. Bu durumda bence yalancılık ve sahtekarlıkla suçlamak pek hoş olmuyor.

%1 ve %0.1 degerlerini paylasmiyor? Kullanici RTX 4060 kartini 2K'da denediginde bol bol slutter yasandiginda sonucu husran olma ihtimali var. Degerlerini paylasip oyle sunmasi hepimiz icin daha iyi olurdu.

Bakın kendim test ettim. Witcher 3, CP77 ve RDR2'de takılma yaşanmadı 2K'da. CoD: MW 2019'da 10 GB VRAM'e dayandı oyun, genel olarak akıcı olsa da bazı sekanslarda donma, takılma yaşandı. Bakın dürüstçe söylüyorum size.

Bakiniz siz yasandiginizi soyluyorsunuz ama konu sahibi oyle soylemiyor ve bununla ilgili yeterli kadar veriyi paylasmiyor. Sorun bu. Benim icin sıkıntı olmayabilir. Ancak dıger kullanicilar yanlış anlayabilir. Sluttersiz 2K'da iyi deneyim yasayabileceklerini dusunme ihtimalleri var.
Bunun icin butun degerlerini belirten seklinde testi yapmasi onemli.

Demek ki 8 GB VRAM 2K için yeterliymiş, en azından 1 sene daha götürür.
AMD hiç kullanmadığım için yorum yapamam ama DLSS ve FG teknolojilerinin dahil olduğu bir senaryoda belki 1 seneden bile uzun götürebilir diye düşünüyorum ben.

AMD kartlar daha fazla VRAM kullanıyor gibi görünüyor ama onlar için de FSR ve FG teknolojileri var. Belki bazı AMD kartları da bu teknolojiler biraz olsun kurtarabilir, bilemiyorum.

Çok yakın bir arkadaşım hala GTX 1060 6 GB ile 1080P çözünürlükte bazı güncel oyunları oynayabiliyor. Elbette FSR ve FG kullanarak tabi.

Bu teknolojiler nimet bence. Sevmek ve kullanmak lazım.

Bir tık sana bağlı. Şöyle ki, eskiden 60 Hz monitörde 60 FPS oynamak bana çok akıcı geliyorsu ancak 200 Hz+ monitöre geçtiğimden beni 60 FPS gözüme çok kasıyor gibi geliyor. Eğer bu seni rahatsız etmiyorsa keyif alırsın.

Bunu söylememin sebebi ise testlerde de görülebildiği üzere bu kart 2K 100 FPS kartı değil, özellikle yeni oyunlarda DLSS ile 60 FPS civarına çıkabiliyor.

Genel olarak mutlu edebilir ama her oyunda etmeyebilir. Bunu bilerek alacaksan alınır. Yine de ileride RTX 4070, RTX 5060 Ti 16 GB ya da mümkünse RTX 5070 gibi kartlara geçme şansın olursa daha keyifli olur.
Vallahi zaten 2 yıldır adamakıllı oyun oynayamıyorum, malum sınavdan dolayı. Bir sürü eski oyun var oynayamadığım. Monitörüm de çok eski 768p, 60 Hz, 1366x768. Yeni sistemle daha çok bir şey oynayamadım.

Vallahi zaten 2 yıldır adamakıllı oyun oynayamıyorum, malum sınavdan dolayı. Bir sürü eski oyun var oynayamadığım. Monitörüm de çok eski 768p, 60 Hz, 1366x768. Yeni sistemle daha çok bir şey oynayamadım.
Ben ileride yükseltirim amacıyla 2K aldım. 1080p 24" kullanıyordum, ona göre çağ atlamadım ama daha iyi illaki. Genel olarak idare eder ama hiç yükseltme düşünmüyorsan 1080p daha ideal RTX 4060 için.