Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. Bu sabah Samsung Odyssey G65B LS27BG650EUXUF 27" 1440p 240 Hz VA panel oyuncu monitörü sipariş ettim. Eğitim indirimi ile 11.234 TL'ye geldi.

Ekran kartım ASUS Dual RTX 4070 OC. Oynamak istediğim tüm oyunları 1080p'de en yüksek ayarlarda DLSS kapalı veya DLAA modunda 60+ FPS ile oynayabiliyorum. Sadece The Witcher 3'te tüm ayarları (HairWorks ve RT dahil) kökleyip DLSS'i kapatınca FPS 40-45 civarına düştü. HairWorks ve/veya RT'yi kapatıp FPS'i çok rahat arttırabilirim.

RTX 4070, 1440p Native için hala yeterli midir? Mesela The Last of Us Part I/Part II Remastered ve Stellar Blade gibi oyunlar 1440p Native'de iyi performans verir mi?

Yeterlidir. DLAA belki yetmez bazı oyunlara ama native yeter.
DLAA'yı kullanma amacım TAA'nın bulanıklık sorununu neredeyse tamamen çözmesi. Görüntü cam gibi oluyor resmen, özellikle de DLSS 4 sonrasında.

Biraz performansı düşürebiliyor fakat ben 30 FPS oynasam bile yeter :) Sadece Online rekabetçi oyunlarda en düşük ayarlar daha mantıklı geliyor.

DLAA'yı kullanma amacım TAA'nın bulanıklık sorununu neredeyse tamamen çözmesi. Görüntü cam gibi oluyor resmen, özellikle de DLSS 4 sonrasında.

Biraz performansı düşürebiliyor fakat ben 30 FPS oynasam bile yeter :) Sadece Online rekabetçi oyunlarda en düşük ayarlar daha mantıklı geliyor.
Onun çözümü için anti aliasing kapatmayı denediniz mi?

DLSS'i Quality veya daha düşük seçeneklerle kullanmaktan nefret ediyorum. 1440P'de oynuyorsam Native 1440p (DLAA veya TAA) olacak, ben öyle istiyorum.

Ben de hiç sevmem, binlerce lira ödeyip ekran kartı alıyoruz ve FSR, DLSS ile mi oynayacağız. Bence yüksek, yeri yeri de orta-yüksek ayarlarda götürecektir. Bazı oyunlar RT gömülü gelebiliyor onlar dışında dediğim gibi yeterli olabilir.

Anti Aliasing kapalı + DLSS Quality DLAA gibi görüntü verebilir.
2.5K'da DLSS Quality kullanılabilir bir sakıncası yoktur. Witcher yeni nesil güncellemesiyle optimizasyonu batırdı.
Ne olursa olsun, DLSS Quality açtığınız zaman oyunu 1440p'de oynamış olmuyorsunuz, 960p'de oynamış oluyorsunuz.

Eğer 1440p monitörde 960p oyun oynayacaksam ne anladım o işten?