CPU odaklı oyunlardan. World of Warcraft mesela oyun motoru yüzünden hala bu sistemlerde şehirde 60-70 FPS alabiliyorsun.

2K da 4070'in yanındaki CPU'nun da önemi var.
İşlemcim 5700X.
Göz alışkanlığı bende yani olmuyor 30 da asla keyif alamıyorum. Sanki bir şeyler sürtünüyor hissi verdimi bitti benim için.
Sen bir de GTA San Andreas'ı oynamayı dene bakalım :D GTA San Andreas'ı bazı script'ler ile 60 FPS çalıştırabiliyorsunuz. Fakat ehliyet görevlerinde oyun anormal davranıyor. FPS limitini 30 yapınca sorun direkt çözülüyor. Eğer Frame Limiter'ı kapatırsanız oyun aşırı derecede kafayı yiyor.

Ek olarak ben Resident Evil 2 Remake'i 5K (5120x2880) %120 Scaling ve en yüksek ayarlarda 25-30 FPS ile oynuyorum ve ekran görüntüsü almak çok iyi oluyor :)

Bence değil. Zaten çok kırpık bir karttı. 1080p'ye daha uygun DLSS cart curt kapalıyken. 4080 yada 5070 Ti daha uygun olur.
Bende 4070 var şu anda. Bazı oyunlarda bazı gereksiz detayları kapatarak yine 50-60 FPS alabileceğimi düşünüyorum. Optimizasyon sorunlu oyunlarda zaten yapacak bir şey yok, 30 FPS oynarım o oyunları da :)

Bende 4070 var şu anda. Bazı oyunlarda bazı gereksiz detayları kapatarak yine 50-60 FPS alabileceğimi düşünüyorum. Optimizasyon sorunlu oyunlarda zaten yapacak bir şey yok, 30 FPS oynarım o oyunları da :)
Yani yetmese de kullanma taraftarısınız beni rahatsız etmez kullanırım diyorsunuz o halde bir problem yok. Kullanıcıdan kullanıcıya fark eder bu durum kimisi hersey fullken +60 alamıyorsa yetmediğini düşünür. Kimisi ayar yapıp girebildiği sürece yettiğini. Amacınıza hizmet ettiğini düşündüğünüz kadar götürür sizi diyelim.

İşlemcim 5700X.

Sen bir de GTA San Andreas'ı oynamayı dene bakalım :D GTA San Andreas'ı bazı Script'ler ile 60 FPS çalıştırabiliyorsunuz. Fakat ehliyet görevlerinde oyun anormal davranıyor. FPS limitini 30 yapınca sorun direkt çözülüyor. Eğer Frame Limiter'ı kapatırsanız oyun aşırı derecede kafayı yiyor.

Ek olarak ben Resident Evil 2 Remake'i 5K (5120x2880) %120 Scaling ve en yüksek ayarlarda 25-30 FPS ile oynuyorum ve ekran görüntüsü almak çok iyi oluyor :)

GTA hiç bana göre bir oyun değil.

Cp 2077 tercih ederim

GTA hiç bana göre bir oyun değil.

Cyberpunk 2077 tercih ederim.
Cyberpunk hikaye gibi konularda iyi olsa da açık dünya konusunda GTA'nın tırnağı olamaz. Özellikle San Andreas ile karşılaştırırsak. Rockstar gibi inanılmaz bir açık dünya yapıp bir de mükemmel hikaye ve görev sunabilen başka firma yok.

Cyberpunk hikaye gibi konularda iyi olsa da açık dünya konusunda GTA'nın tırnağı olamaz. Özellikle San Andreas ile karşılaştırırsak. Rockstar gibi inanılmaz bir açık dünya yapıp bir de mükemmel hikaye ve görev sunabilen başka firma yok.

Hocam burada oyun tartışmıyoruz ama sürekli konuyu çok değiştiriyorsun.

Herkes senin sevdiğin oyunu sevmek zorunda değil herkesin zevki kendine. Bana göre başka firma var sana göre yoksa

Size hayırlı günler.

Hocam burada oyun tartışmıyoruz ama sürekli konuyu çok değiştiriyorsun.

Herkes senin sevdiğin oyunu sevmek zorunda değil herkesin zevki kendine. Bana göre başka firma var sana göre yoksa.

Size hayırlı günler.
Yani anlatmak istediğim konu benim için 30 FPS'in gayet yeterli olduğuydu. 60 FPS ise daha iyi fakat benim için illaki 180 FPS alma şartı sadece rekabetçi oyunlarda var.

O yüzden 4070 ile 1440p Native'de çoğu oyunu (optimizasyon özürlü oyunlar hariç) rahat oynayacağımı düşünüyorum.

Yani anlatmak istediğim konu benim için 30 FPS gayet yeterli. 60 FPS ise daha iyi fakat benim için illaki 180 FPS alma şartı sadece rekabetçi oyunlarda var.

O yüzden 4070 ile 1440p Native'de çoğu oyunu (optimizasyon özürlü oyunlar hariç) rahat oynayacağımı düşünüyorum.

O zaman bu konuyu neden açtınız tatmin olmak için mi? Hem soruyorsunuz hem de her lafa laf sokarcasına cevap veriyorsunuz.

Garip yani. Madem mutlusunuz bu konunun mantığı da kalmamıştır. İyi günler.

O zaman bu konuyu neden açtınız tatmin olmak için mi? Hem soruyorsunuz hem de her lafa laf sokarcasına cevap veriyorsunuz.

Garip yani. Madem mutlusunuz bu konunun mantığı da kalmamıştır. İyi günler.
Neyse artık, istediğim cevapları aldım zaten. O halde monitörüm gelince 1440p oyun keyfine başlayacağım. :)