Bana göre yetmiyor. 30 FPS olsun asla oynayamam diyenlerdenim çünkü olmuyor. Akıcılığı gördükten sonra o göz bırak 30'u 60'ı bile kabul etmiyor.

9700X ile 4070 var S.T.A.L.K.E.R.. 2: Heart of Chornobyl'de 1080p de DLAA açıyorum 130 - 120'lerde takılıyor oyun DLSS quality açınca 165'lere çıkıyor.
2K ile rahat edemedim pek.

Bence 2K için en ideali 4080 ya da 5070 Ti gibi modeller. 4070 de 1080p Max her şeyi açarsın.

Ek not: Ben 1080 ile 2K farkının da aşırı abartıldığını düşünüyorum ben o kadar çok fark göremedim.

Ama 1080P'den veya 2K ile 4K arasındaki fark inanılmaz. Benim için ya 1080 ya da 4K var. En azından her şey bunlara göre optimize ediliyor. YouTube'da bile 2K da içerik bulamazsan Cort. Ya 4K izlemek zorunda kalıyorsun ki çok fazla internet götürüyor. Ya da 1080 de bulanık.

Ne olursa olsun, DLSS Quality açtığınız zaman oyunu 1440p'de oynamış olmuyorsunuz, 960p'de oynamış oluyorsunuz.

Eğer 1440p monitörde 960p oyun oynayacaksam ne anladım o işten?
Kalite kaybını göze olabildiğince az yansıtıyorsa ne yapayım kaçta oynattığını? Ben kalite kaybını çok az buluyorum.

Bana göre yetmiyor. 30 FPS olsun asla oynayamam diyenlerdenim çünkü olmuyor. Akıcılığı gördükten sonra o göz bırak 30'u 60'ı bile kabul etmiyor.

9700X ile 4070 var S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl'de 1080p de DLAA açıyorum 130 - 120'lerde takılıyor oyun DLSS quality açınca 165'lere çıkıyor.

Bence 2K için en ideali 4080 ya da 5070 Ti gibi modeller. 4070 de 1080p Max her şeyi açarsın.
Öyle diyorsun da GTA San Andreas'ı 30 FPS limitli oynuyorum ve gayet de keyif alıyorum :D GTA San Andreas'ı 60 FPS oynayınca bazı görevlerde sorun çıkıyor bu arada, onu da belirteyim.

Benim için hikayeli oyunlarda 30 FPS gayet yeterli. 60 FPS çok zaruri bir ihtiyaç değil benim için.
Kalite kaybını göze olabildiğince az yansıtıyorsa ne yapayım kaçta oynattığını?
Ekran görüntüsü aldığım için en ufak bir kalite kaybı bile görüntüyü Wallpaper olarak ayarladığımda bir şekilde belli oluyor maalesef.

Ne olursa olsun, DLSS Quality açtığınız zaman oyunu 1440p'de oynamış olmuyorsunuz, 960p'de oynamış oluyorsunuz.

Eğer 1440p monitörde 960p oyun oynayacaksam ne anladım o işten?
Hocam bence bu gururu bırakın. Arada bir kalite farkı olmuyor zaten DLAA hariç onu da antialiasing kapatabilirsiniz.

9700X ile 4070 var S.T.A.L.K.E.R.. 2: Heart of Chornobyl'de 1080p de DLAA açıyorum 130 - 120'lerde takılıyor oyun DLSS quality açınca 165'lere çıkıyor.

Ek not: Ben 1080 ile 2K farkının da aşırı abartıldığını düşünüyorum ben o kadar çok fark göremedim.

Ama 1080P'den veya 2K ile 4K arasındaki fark inanılmaz. Benim için ya 1080 ya da 4K var. En azından her şey bunlara göre optimize ediliyor. YouTube'da bile 2K da içerik bulamazsan Cort. Ya 4K izlemek zorunda kalıyorsun ki çok fazla internet götürüyor. Ya da 1080 de bulanık.
GTA 4'ten sonra Stalker 2 gelmiş geçmiş en kötü optimize edilmiş oyunlardan birisi.

Son düzenleme:
Oyun sorunsuz çalışıyor akıcılıkta bir problem yok. İlk çıktığında vardı şu an hiçbir sorunu yok o açıdan sadece bug vs basit şeyler var. Yoksa oyun akıyor.
Anlamsız bir CPU gereksinimi var oyunun. Boş alanda bile işlemciyi tamamen kullanamıyor, sizin işlemci tarafında bir sorununuz olmamalı.

Biraz göz alışkanlığı, biraz da beklentiler... Şahsen ben bir sistemin ya da monitörün gameplay tanıtım videosu izlediğimde 60 FPS'lerde gezen hikayeli oyuna denk gelirsem gözlerim kanıyor. Sağ sol dönüşlerde frame pacing tarzı bozulmalar oldukça rahatsız edici. Bu en iyi sistemde bile böyle, 60 FPS bence artık kabul edilemez. Kaldı ki DLSS gibi bir seçenek varken. Spider-Man Remastered'da native ayarlar ile 100 FPS alıyordum ve istenilen akıcılık kesinlikle yoktu. DLSS quality ve MFG açtım, FPS ve %1 Low monitör hertz değeri olan 180 FPS'ye sabitlendi, yağ gibi akıcı oynadım. Şahsen hikayeli bir oyun oynayacak olsam MFG gibi bir özellik kartımda olmasa bile, en azından DLSS'den faydalanmak isterdim. Yine de kişisel tercih, bir deneyin hoşunuza gitmezse kaparsınız.

Anlamsız bir CPU gereksinimi var oyunun. Boş alanda bile işlemciyi tamamen kullanamıyor, sizin işlemci tarafında bir sorununuz olmamalı.

CPU odaklı oyunlardan. World of Warcraft mesela oyun motoru yüzünden hala bu sistemlerde şehirde 60-70 FPS alabiliyorsun.

2K da 4070'in yanındaki CPU'nun da önemi var

Biraz göz alışkanlığı, biraz da beklentiler... Şahsen ben bir sistemin ya da monitörün gameplay tanıtım videosu izlediğimde 60 FPS'lerde gezen hikayeli oyuna denk gelirsem gözlerim kanıyor. Sağ sol dönüşlerde frame pacing tarzı bozulmalar oldukça rahatsız edici. Bu en iyi sistemde bile böyle, 60 FPS bence artık kabul edilemez. Kaldı ki DLSS gibi bir seçenek varken. Spider-Man Remastered'da native ayarlar ile 100 FPS alıyordum ve istenilen akıcılık kesinlikle yoktu. DLSS quality ve MFG açtım, FPS ve %1 Low monitör Hertz değeri olan 180 FPS'ye sabitlendi, yağ gibi akıcı oynadım. Şahsen hikayeli bir oyun oynayacak olsam MFG gibi bir özellik kartımda olmasa bile, en azından DLSS'den faydalanmak isterdim. Yine de kişisel tercih, bir deneyin hoşunuza gitmezse kaparsınız.

Göz alışkanlığı bende yani olmuyor 30 da asla keyif alamıyorum. Sanki bir şeyler sürtünüyor hissi verdimi bitti benim için.