Bilgisayarımdaki sorunlar bitmek bilmezken bir yenisi daha ekleniyor, oyunlarda aşağıdaki videodaki gibi bir takılma sorunu yaşıyorum neden kaynaklandığını anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim. Sağdaki karakteri izlerseniz sorunu anlayabilirsiniz.
GPU: Zotac RTX 4070 Super Twin Edge.
CPU: Ryzen 5 7500F.
Kasa ve PSU: Thermaltake S200 TG 650W.
RAM: Crucial Pro 16 GB 5600 MHz CL46.
Anakart: ASUS Prime A620M-K.
SSD: Kioxia Exceria Plus 1 TB.
Video kayıtlarını yollayın veya yanlarına gitme şansınız var ise gidip sorunu yüz yüze anlatabilirsiniz daha etkili olur. Sonuçta bilgisayarda bir sorun var ve bunu çözmek zorundalar garanti kapsamı içinde.
Tamamdır hocam, zaten yakın zamanda bir işe girmeyi planlıyorum, sisteme sürekli yükseltme yapacağım böylece bir parçada sorun varsa bunu anlamış olurum.
Arkadaş yazmış zaten bende de olmuştu tek modül olduğundan yapıyordur. Başıma gelmişti 2x8GB (veya 2x16 GB) olunca herhangi bir takılma olmamıştı. Oyunda bir şey yok normalde fakat anlık takılmalar duraksamalar oluyor. Bazen FPS'de bile belli olmuyor fakat hissediyorsunuz.
Arkadaş yazmış zaten bende de olmuştu tek modül olduğundan yapıyordur. Başıma gelmişti 2x8GB (veya 2x16 GB) olunca herhangi bir takılma olmamıştı. Oyunda bir şey yok normalde fakat anlık takılmalar duraksamalar oluyor. Bazen FPS'de bile belli olmuyor fakat hissediyorsunuz.
%1 ve %0.1 FPS değerleri düşer. Bu değerleri gözlemlediğine emin misin? En ufak takılmada ve ya oyun esnasında skora bakmak için TAB'a bile bassam bu değerler düşer.
Recep Baltaş'ın MSI afterburner rehber videolarına bak. %1 ve %0.1 FPS için tuş atamaları yapman gerekiyor. Oyun esnasında bu tuşlara basıp ayrıca çalıştıran gerekiyor.